autor:

adnia

» » Dulciuri diverse

Prajiturele de lux cu crema de cacao

Autor: adnia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adnia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 ianuarie 2012

Ingrediente
Va spun de pe acum ca aceste prajiturele delicioase au rezultat i urma unui esec rasunator in a face macarons...pur si simplu, albusul n-a vrut sa iasa bezea!!!!!!!! In disperare de cauza si in mijlocul actiunii, am hotarat sa transform dezastrul minunatelor macarons la care visam in...fursecuri.Zis si facut! dar, totusi, doar iste fursecuri parca nu erau demne de ceea ce trebuiau sa fie, asa ca le-am adaugat o crema buna si fina., In final, m-am declarat multumita...dar tot voi mai incerca sa fac macarons!, Pt aluat avem nevoie de:, -2 oua, -50 gr. zahar tos, -150 gr zahar pudra, -110 gr. pudra de migdale, -2 linguri unt de arahide, -100 gr unt moale, -faina cat cuprinde, Pt crema avem nevoie de:, -200 gr. unt moale, -1 esenta de cafea, -75 gr. zahar pudra, -3-4 linguri cacao de buna calitate

Dificultate: Medie Timp: 2h 59 min

6 voturi

Mod de preparare

Am spumat bine albusurile, apoi am adaugat zaharul tos putin cate putin, mixand cotinuu...aici e faza in care totul ar fi trebuit sa devina bezea, dar na! Am adaugat restul ingredientelor, cu exceptia fainii (in prealabil am cernut fin zaharul pudra si pudra de migdale) si am amestecat cu spatula pana la omogenizare.Apoi am adaugat si faina, pana am format bila de aluat, pe care am dat-o 30 min,. la rece. Neavand alta inspiratie de moment, am format tot bilute de aluat, pe care le-am dat la cuptor pana au trecut testul scobitorii. Dupa ce s-au copt si racit, le-am decorat cu crema obtinuta din toate ingredientele pt. crema mixate. Am dat prajiturelele din nou la rece, pana in momentul servirii (in acest fel, crema s-a pastrat tare)....au fost un deliciu!
Enjoy!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele de lux cu crema de cacao" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ciocolată de casă ca în copilărie

Ciocolată de casă ca în copilărie

Prima variantă: Se fierbe zahărul cu apa la foc mic aproximativ 10 minute. Se toarnă apoi

11 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Papanasi fierti.

Papanasi fierti.

Intr-o tigaie non-aderenta topim untul( incalzim uleiul) , adaugam cele 200 g gris.Se poate folosi

4 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Micky Je , 12 decembrie 2013

    Arată delicios!

  • Diana_Catrinescu

    Diana_Catrinescu (Maestru bucatar) , 17 noiembrie 2013

    gustos

  • adnia

    adnia (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2013

    multumesc!

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2013

      Arata demential!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 iulie 2012

      O minunatie!!!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2012

      Un "esec" foarte apetisant!*****

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2012

      Suna interesant rezultatul "esecului"....arata foarte bine.....felicitari....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 59 min

6 voturi

Ingrediente

  • Va spun de pe acum ca aceste prajiturele delicioase au rezultat i urma unui esec rasunator in a face macarons...pur si simplu
  • albusul n-a vrut sa iasa bezea!!!!!!!! In disperare de cauza si in mijlocul actiunii
  • am hotarat sa transform dezastrul minunatelor macarons la care visam in...fursecuri.Zis si facut! dar
  • totusi
  • doar iste fursecuri parca nu erau demne de ceea ce trebuiau sa fie
  • asa ca le-am adaugat o crema buna si fina.
  • In final
  • m-am declarat multumita...dar tot voi mai incerca sa fac macarons!
  • Pt aluat avem nevoie de:
  • -2 oua
  • -50 gr. zahar tos
  • -150 gr zahar pudra
  • -110 gr. pudra de migdale
  • -2 linguri unt de arahide
  • -100 gr unt moale
  • -faina cat cuprinde
  • Pt crema avem nevoie de:
  • -200 gr. unt moale
  • -1 esenta de cafea
  • -75 gr. zahar pudra
  • -3-4 linguri cacao de buna calitate

Raporteaza reteta

Retete
de adnia
Paine speciala de Craciun

Paine speciala de Craciun

Am amestecat toate ingredientele, cu exceptia nucilor si stafidelor, am format un aluat elastic,

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura fina cu blat de albus

Prajitura fina cu blat de albus

Am facut intai blatul: am bautut bine albusurile cu zahar, pana ce acesta s-a dizolvat si totul a

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Muffin Flowers

Muffin Flowers

Am amestecat totul rapid cu mixerul, apoi am turnat in noile mele forme spalate bine in prealabil

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Diana_Catrinescu (Maestru bucatar)

gustos

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Placinta impletita cu gem de prune si nuci