autor:

Lupu Caprian Irina Mihaela

» » Dulciuri diverse

PRAJUTURA FANTA

Autor: Lupu Caprian Irina Mihaela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lupu Caprian Irina Mihaela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 iulie 2009

Ingrediente
7 oua, 1 1/2 cana zahar, 1 cana faina, 7 linguri ulei, 1 praf de copt (stins cu zeama de lamaie), 2 lingurite cacao, 1 esenta portocale, 1 kg branza de vaci, 2 plicuri zahar vanilat, coaja rasa de portocala, 3 linguri margarina, 2 plicuri pudding de vanilie, 1 l fanta de portocale

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se face un pandispan din oua,1 cana zahar,faina,ulei, praful de copt,cacao si esenta de portocale (de consistenta unui chec).Dupa coacere se lasa la racit in tava.
Din branza, 1/2 cana zahar,zaharul vanilat, margarina si coaja de portocala se face o crema si se aseaza peste blatul racit.
Budinca se prepara dupa instructiunile de pe plic, dar in loc de lapte o fierbem cu fanta si punem doar 400ml la portie. Cand e aproape rece o turnam peste branza.
Se lasa la racit 1-2 ore, se taie dupa preferinta. Pentru a pastra forma si straturile lasati prajitura in tava pana la racire.

Racoroasa, si aromata va fi un desert minunat chiar si pentru cei care nu iubesc dulciurile.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJUTURA FANTA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu mure

Prajitura cu mure

Se mixeaza bine ouale cu zahar,se adauga apoi cate putin uleiul si untul topit,coaja rasa,vanilia

52 voturi    13 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Mini cupcakes cu faina de malai si stafide

Mini cupcakes cu faina de malai si stafide

De ceva timp studiez retete cu continut redus de gluten. Asta, dupa ce un prieten (medic) mi-a trimis

4 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 7 oua
  • 1 1/2 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 7 linguri ulei
  • 1 praf de copt (stins cu zeama de lamaie)
  • 2 lingurite cacao
  • 1 esenta portocale
  • 1 kg branza de vaci
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de portocala
  • 3 linguri margarina
  • 2 plicuri pudding de vanilie
  • 1 l fanta de portocale

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri pufoase si inimioare cu nuca si ciocolata.