PRAJUTURA FANTA

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 7 oua
  • 1 1/2 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 7 linguri ulei
  • 1 praf de copt (stins cu zeama de lamaie)
  • 2 lingurite cacao
  • 1 esenta portocale
  • 1 kg branza de vaci
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de portocala
  • 3 linguri margarina
  • 2 plicuri pudding de vanilie
  • 1 l fanta de portocale

Mod de preparare

Se face un pandispan din oua,1 cana zahar,faina,ulei, praful de copt,cacao si esenta de portocale (de consistenta unui chec).Dupa coacere se lasa la racit in tava.

Din branza, 1/2 cana zahar,zaharul vanilat, margarina si coaja de portocala se face o crema si se aseaza peste blatul racit.

Budinca se prepara dupa instructiunile de pe plic, dar in loc de lapte o fierbem cu fanta si punem doar 400ml la portie. Cand e aproape rece o turnam peste branza.

Se lasa la racit 1-2 ore, se taie dupa preferinta. Pentru a pastra forma si straturile lasati prajitura in tava pana la racire.

Racoroasa, si aromata va fi un desert minunat chiar si pentru cei care nu iubesc dulciurile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de capsuni cu menta

Gem de capsuni cu menta

Reteta de gem de capsuni cu menta. Gem de capsuni cu menta reteta simpla, fara conservanti. Reteta de gem de capsuni. Retete...

Gem de capsuni cu menta
Spaghete cu vinete

Spaghete cu vinete

Spaghete cu vinete
Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...

Papricas de pui cu galuste de faina
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor