autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Praline din inghetata de ciocolata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru circa 25 de bucati): 200 g ciocolata amaruie de menaj, , 250 ml lapte, , 3 galbenusuri,, 70 g zahar, , 150 ml frisca batuta, , 3 linguri boabe de cafea prajite si maruntite.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se topesc 90 g de ciocolata pe baia de aburi si se lasa putin sa se raceasca. Se incinge laptele intr-o cratita si se toarna peste galbenusurile si zaharul frecate spuma, amestecand intruna. Se pune compozitia pe foc si se lasa sa se infierbante si sa se ingroase putin, fara sa dea in clocot.
Se incorporeaza ciocolata topita, se lasa crema sa se raceasca si se adauga frisca batuta si boabele de cafea maruntite. Se toarna crema intr-o forma de chec, se da la congelator si se lasa 3 ore sa inghete.
Se topeste ciocolata ramasa si se lasa sa se raceasca. Se taie inghetata cuburi, se inmoaie in ciocolata topita (calduta), se lasa sa se scurga si se presara cu restul de boabe de cafea maruntite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Praline din inghetata de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura fara blat cu mere si dulceata de nuci verzi

Prajitura fara blat cu mere si dulceata de nuci verzi

Merele se spala si se dau cu tot cu coaja prin razatoarea mare. Punem merele astfel razuite intr-un

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Oreo Truffles

Oreo Truffles

Mixam in robotul de bucatarie biscuitii pina se faramiteaza, apoi adaugam branza treptat cite 1-2

6 voturi    4 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 25 de bucati): 200 g ciocolata amaruie de menaj
  • 250 ml lapte
  • 3 galbenusuri,
  • 70 g zahar
  • 150 ml frisca batuta
  • 3 linguri boabe de cafea prajite si maruntite.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Reţetă de preparare a papanaşilor fierţi