autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Praline din inghetata de ciocolata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru circa 25 de bucati): 200 g ciocolata amaruie de menaj, , 250 ml lapte, , 3 galbenusuri,, 70 g zahar, , 150 ml frisca batuta, , 3 linguri boabe de cafea prajite si maruntite.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se topesc 90 g de ciocolata pe baia de aburi si se lasa putin sa se raceasca. Se incinge laptele intr-o cratita si se toarna peste galbenusurile si zaharul frecate spuma, amestecand intruna. Se pune compozitia pe foc si se lasa sa se infierbante si sa se ingroase putin, fara sa dea in clocot.
Se incorporeaza ciocolata topita, se lasa crema sa se raceasca si se adauga frisca batuta si boabele de cafea maruntite. Se toarna crema intr-o forma de chec, se da la congelator si se lasa 3 ore sa inghete.
Se topeste ciocolata ramasa si se lasa sa se raceasca. Se taie inghetata cuburi, se inmoaie in ciocolata topita (calduta), se lasa sa se scurga si se presara cu restul de boabe de cafea maruntite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Praline din inghetata de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu prune

Tarta cu prune

Intr-un bol se amesteca fulgii de ovaz cu 100g faina,100g zahar brun,untul taiat cubulete,se framanta

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Mini tarte cu fruce

Mini tarte cu fruce

Se pune faina intr-un castron, si se adauga peste ea sarea, zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile

4 voturi    11 comentarii
1h 55 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 25 de bucati): 200 g ciocolata amaruie de menaj
  • 250 ml lapte
  • 3 galbenusuri,
  • 70 g zahar
  • 150 ml frisca batuta
  • 3 linguri boabe de cafea prajite si maruntite.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Placinta Rulou cu mere