autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Praline din inghetata de ciocolata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru circa 25 de bucati): 200 g ciocolata amaruie de menaj, , 250 ml lapte, , 3 galbenusuri,, 70 g zahar, , 150 ml frisca batuta, , 3 linguri boabe de cafea prajite si maruntite.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se topesc 90 g de ciocolata pe baia de aburi si se lasa putin sa se raceasca. Se incinge laptele intr-o cratita si se toarna peste galbenusurile si zaharul frecate spuma, amestecand intruna. Se pune compozitia pe foc si se lasa sa se infierbante si sa se ingroase putin, fara sa dea in clocot.
Se incorporeaza ciocolata topita, se lasa crema sa se raceasca si se adauga frisca batuta si boabele de cafea maruntite. Se toarna crema intr-o forma de chec, se da la congelator si se lasa 3 ore sa inghete.
Se topeste ciocolata ramasa si se lasa sa se raceasca. Se taie inghetata cuburi, se inmoaie in ciocolata topita (calduta), se lasa sa se scurga si se presara cu restul de boabe de cafea maruntite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Praline din inghetata de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pasca de Paste

Pasca de Paste

Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana se tripleaza cantitatea si apoi cu branza de si smantana

12 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Sumsumiot - fursecuri cu susan

Sumsumiot - fursecuri cu susan

Se amesteca bine ingredientele intr-un bol si se amesteca bine cu ajutorul mixerului. Se incalzeste

2 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 25 de bucati): 200 g ciocolata amaruie de menaj
  • 250 ml lapte
  • 3 galbenusuri,
  • 70 g zahar
  • 150 ml frisca batuta
  • 3 linguri boabe de cafea prajite si maruntite.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Tort de migdale cu crema de lamaie