Tiramisu rețeta originală
Cu gandul la Tiramisu rețeta originală am facut aceste praline Tiramisu:
Rupem piscoturile si le maruntim bine cu robotul.
Fierbem o cafea tare si o lasam sa se raceasca doar putin, apoi adaugam amaretto in ea.
Eu am fiert cafeaua la ibric, la 120 ml apa am adaugat 1/2 lingurita zahar si 2 lingurite cu varf de cafea, apoi am lasat-o sa se limpezeasca si am trecut-o printr-o sita.
Turnam cafeaua calduta peste piscoturi, amestecam bine compozitia, apoi adaugam mascarponele si omogenizam bine totul.
Acoperim vasul si il dam 30 de minute la rece.
Pe un platou presaram 20-30 de gr cacao.
Cu o lingurita luam din compozitia de praline si cu ajutorul mainilor formam bilute pe care le trecem prin cacao.
Sunt foarte bune si au gust de tiramisu.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii