Tiramisu rețeta originală
Cu gandul la Tiramisu rețeta originală am facut aceste praline Tiramisu:
Rupem piscoturile si le maruntim bine cu robotul.
Fierbem o cafea tare si o lasam sa se raceasca doar putin, apoi adaugam amaretto in ea.
Eu am fiert cafeaua la ibric, la 120 ml apa am adaugat 1/2 lingurita zahar si 2 lingurite cu varf de cafea, apoi am lasat-o sa se limpezeasca si am trecut-o printr-o sita.
Turnam cafeaua calduta peste piscoturi, amestecam bine compozitia, apoi adaugam mascarponele si omogenizam bine totul.
Acoperim vasul si il dam 30 de minute la rece.
Pe un platou presaram 20-30 de gr cacao.
Cu o lingurita luam din compozitia de praline si cu ajutorul mainilor formam bilute pe care le trecem prin cacao.
Sunt foarte bune si au gust de tiramisu.
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii