autor:

Sidy

» » , , Aperitive, Aperitive, Aperitive

Pranz ardelenesc

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 februarie 2010

Ingrediente
Un darab de slana, 0 bucata de branza telemea, 1 ceapa rosie, 1/2 castravete, 1 rosie, paine moale, sare

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se taie feliute slanina si telemeaua.
Rosia se taie feliute
Castravetele se taie rondele.
Ceapa se curata dupa cere se taie felii.
Painea moale se rupe bucati.
Inainte de a lua furculita in mana si sa incepeti sa mancati, obligatoriu se bea un paharel cu palinca...
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Pranz ardelenesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Conopida la cuptor

Conopida la cuptor

Se curata conopida, se desface in buchetele si se fierbe in apa cu sare. Dupa ce s-a fiert se strecoara

25 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Rosii umplute

Rosii umplute

Rosiile spalate,taiate in doua,se scoate miezul,se toaca,se pune intr-un vas si se amesteca cu tonul

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira , 08 martie 2010

    o daraba de slana cu porodici si zamatisha(branza de vaci), si o mancam in orice moment al zilei.:P

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 martie 2010

    O bunatate,eu sunt din Moldova,la noi se mananca asa dimineata .

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

    Bun de tot, romanesc.

    • Fara foto

      BIBINELU , 27 februarie 2010

      Mananci pana omori puricele pe burta!

    • Fara foto

      Michael , 27 februarie 2010

      Este imbietor si traditional dar nu ca pranz ci ca gustare rece. In Ardeal, la vremea pranzului, se mananca mancare calda, neaparat o supa sau o ciorba, apoi o mancarica pe cinste si, la urma, eventual, ceva dulce. Gustarile reci se servesc totdeauna inainte de pranzul propriu-zis.

    • Fara foto

      Nadia Maria , 25 februarie 2010

      In loc de branza telemea mai bine o taruca de branza framantata sau urda s-apoi sa vezi cum nu te mai opresti, iar daca ai posibilitatea sa mananci acest pranz la umbra unei vite de vie sau nuc si mai si. Fain,fain Sidy.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Un darab de slana
  • 0 bucata de branza telemea
  • 1 ceapa rosie
  • 1/2 castravete
  • 1 rosie
  • paine moale
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

mira

o daraba de slana cu porodici si zamatisha(branza de vaci), si o mancam in orice moment al zilei.:P

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Salata de vinete