Praz cu masline

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4-5 fire de praz
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 cescuta cu sos de rosii
  • 10 masline
  • sare
  • 1/2 pahar vin alb
  • o lingura zahar

Mod de preparare

Se curata prazul de prima foaie, si se taia in 4-5 bucati, dar numai partea alba, care se oparesc si se scurg. Se pune ulei in cratita si, cand s-a infierbantat, se pune prazul, se acopera cu un capac si se lasa pe foc mic sa se inmoaie bine, amestecand din cand in cand.

Cand incepe sa se rumeneasca, se adauga sosul de rosii, maslinele, vinul si zaharul ars stins cu putina apa (nu se arde zaharul prea tare, ca se amareste). Se lasa mancarea sa fiarba, dar nu sa scada prea mult deoarece sosul este delicios.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise