autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Praz cu masline

Autor: NICOLETA MIRELA BUZICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: NICOLETA MIRELA BUZICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iunie 2008

Ingrediente
4-5 fire de praz, 3-4 linguri ulei, 1 cescuta cu sos de rosii, 10 masline, sare, 1/2 pahar vin alb, o lingura zahar

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Se curata prazul de prima foaie, si se taia in 4-5 bucati, dar numai partea alba, care se oparesc si se scurg. Se pune ulei in cratita si, cand s-a infierbantat, se pune prazul, se acopera cu un capac si se lasa pe foc mic sa se inmoaie bine, amestecand din cand in cand.

Cand incepe sa se rumeneasca, se adauga sosul de rosii, maslinele, vinul si zaharul ars stins cu putina apa (nu se arde zaharul prea tare, ca se amareste). Se lasa mancarea sa fiarba, dar nu sa scada prea mult deoarece sosul este delicios.
Daca ti-a placut reteta noastra "Praz cu masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de praz cu limba si masline

Mancare de praz cu limba si masline

Se fierbe separat limba și se curata de piele cu atentie. Intr-o cratiță se pune ceapă tocata

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Limba de porc cu praz si masline

Limba de porc cu praz si masline

Se calesc ceapa impreuna cu prazul in ulei, pana aceastea devin aurii la culoare, se adauga usturoiul

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 august 2010

    Imi place !

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 4-5 fire de praz
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 cescuta cu sos de rosii
  • 10 masline
  • sare
  • 1/2 pahar vin alb
  • o lingura zahar

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Ardei umpluti cu carne