autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Praz cu masline

Autor: NICOLETA MIRELA BUZICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: NICOLETA MIRELA BUZICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iunie 2008

Ingrediente
4-5 fire de praz, 3-4 linguri ulei, 1 cescuta cu sos de rosii, 10 masline, sare, 1/2 pahar vin alb, o lingura zahar

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Se curata prazul de prima foaie, si se taia in 4-5 bucati, dar numai partea alba, care se oparesc si se scurg. Se pune ulei in cratita si, cand s-a infierbantat, se pune prazul, se acopera cu un capac si se lasa pe foc mic sa se inmoaie bine, amestecand din cand in cand.

Cand incepe sa se rumeneasca, se adauga sosul de rosii, maslinele, vinul si zaharul ars stins cu putina apa (nu se arde zaharul prea tare, ca se amareste). Se lasa mancarea sa fiarba, dar nu sa scada prea mult deoarece sosul este delicios.
Daca ti-a placut reteta noastra "Praz cu masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de praz cu masline

Mancare de praz cu masline

Curatam prazul, indepartam primele folii si il taiem in rondele grosute. Il oparim in apa clocotita

14 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Iepure cu praz si masline, la cuptor

Iepure cu praz si masline, la cuptor

Carnea de iepure o portionati in bucati potrivite. O mai parliti pe flacara daca este nevoie, o

0 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 august 2010

    Imi place !

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 4-5 fire de praz
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 cescuta cu sos de rosii
  • 10 masline
  • sare
  • 1/2 pahar vin alb
  • o lingura zahar

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Supa de vitel Supa de vitel

Se portioneaza carnea si se pune la fiert cu apa cat cuprinde; se dau doua, trei clocote, dupa care se clateste carnea si se pune cu

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de legume cu perisoare Ciorba de legume cu perisoare

Legumele le spalam si curatam bine. Morcovii,patrunjelul si telina le taiem in cubulete sau rondele (in functie de preferinta). Ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Dovlecei cu rosii si mozzarella