autor:

Eileen

» » Mancaruri cu carne

Praz cu masline

Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 ianuarie 2012

Ingrediente
500g carne de porc, 500g praz, 200g masline negre, O ceapa, 3 linguri pasta de tomate, 50ml suc de rosii, O lamaie mica, Un cub concentrat de legume, 50ml vin alb sec, O legatura marar, O legatura patrunjel, 8 linguri ulei

Dificultate: Redusa Timp: 2h

18 voturi

Mod de preparare

Am crescut cu acest fel de mancare si atat de mult imi place, incat mare mi-a fost mirarea cand sotul meu nu auzise de asa ceva. Nu stiu din ce parte a tarii provine prazul cu masline, dar vad ca in Ardeal nu e foarte popular. Asta dupa spusele lui, trebuie sa mai verific:) in orice caz, i-a placut foarte mult si nu avea de ce sa nu fie asa, este o mancare gustoasa, satioasa, care umple bucataria de un miros specific. Daca nu va place mancarea prea acrisoara, puteti sa puneti doar jumatate din lamaie.



Puneti intr-o cratita 4 linguri de ulei si caliti carnea taiata bucatele pana se evapora apa. Dupa ce aceasta s-a rumenit, adaugati 500ml apa, concentratul de legume si lasati sa fiarba la foc mediu, cu capacul deasupra, pentru 30 de minute.

Intr-o alta oala, fierbeti niste apa, adaugati lamaia si maslinele si lasati sa se opareasca 5 minute. Scurgeti-le de apa si dati-le deoparte.

Intr-o tigaie, caliti ceapa tocata si prazul taiat bucati de 4 cm, pentru 5 minute la foc mediu, amestecand din cand in cand.

Dupa ce a fiert carnea, adaugati ceapa si prazul, turnati 500ml apa si vinul, lasati sa fiarba 25 de minute.

Adaugati pasta de tomate si sucul de rosii, condimentati, adaugati maslinele si lamaia taiata felii, amestecati bine si dati la cuptorul preincins la 180 de grade, pentru 30 de minute.

Scoateti din cuptor, adaugati mararul si patrunjelul tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Praz cu masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mancare de praz cu masline

Mancare de praz cu masline

Aceasta este una dintre mancarurile preferate ale sotului si fac aceasta reteta ori de cate ori am

9 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Limba cu praz si masline

Limba cu praz si masline

Se pun limbile spalate la fiert impreuna cu condimente: cimbru, piper, boia, 1 cub vegeta si orice

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    d , 16 august 2014

    mancarea asta se face cu limba de porc in ardeal si e putin altfel

  • Cecily_Ilas

    Cecily_Ilas (Maestru bucatar) , 16 iulie 2014

    SI MAMA MEA FACEA,CAND ERAM LA IASI,ACUM 30-40 DE ANI,SI INCA MAI GATESTE PRAZ CU MASLINE, MANCARE RECE DE IEPURE CU MASLINE,GUTUI CU CARNE SI SOS CARAMEL.EA ARE ACUM 88 DE ANI! Dumnezeu sa -i dea sanatate! Si noua tuturor!

  • Fara foto

    Ana Aniela , 26 mai 2014

    Multumesc pentru reteta, foarte buna este mancarea de praz si eu am facut-o, a iesit foarte gustoasa,,,

    • Fara foto

      Diana , 14 noiembrie 2013

      Cu siguranta are originea prin Oltenia , aia-s cu prazul :d , dar acum se gateste mai prin toate zonele , de ... lumea experimenteaza :)

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

      Imi place tare mult prazul...Super bine arata...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

      Desi sunt moldoveanca si la noi se consuma prazul,tocanita cu praz si masline este un deliciu culinar.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

      Arata foarte bine. Sunt ardeleanca, deci nu e specific Ardealului, sotul are dreptate. Prazul este mai mult in Oltenia din cate stiu. Reteta insa merita salvata.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

      Imi place ....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

18 voturi

Ingrediente

  • 500g carne de porc
  • 500g praz
  • 200g masline negre
  • O ceapa
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 50ml suc de rosii
  • O lamaie mica
  • Un cub concentrat de legume
  • 50ml vin alb sec
  • O legatura marar
  • O legatura patrunjel
  • 8 linguri ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Eileen
Cookies cu ciocolata

Cookies cu ciocolata

Se incinge cuptorul la 170 grade. Frecam bine untul cu tot zaharul pana acesta se topeste si nu se

1 vot    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Varza a la Cluj cu afumatura

Varza a la Cluj cu afumatura

Varza se taie fideluta, se pune sare si se lasa o jumatate de ora. Se scurge de zeama si se pune

35 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de salata cu costita

Ciorba de salata cu costita

Se fierb ceapa, telina, morcovii, pastarnacul intr-o oala cu 4 litri de apa cu putina sare. Dupa

3 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

d

mancarea asta se face cu limba de porc in ardeal si e putin altfel

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Chiftelute marinate