Praz cu masline

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Praz cu masline

Ingrediente

  • 500g carne de porc
  • 500g praz
  • 200g masline negre
  • O ceapa
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 50ml suc de rosii
  • O lamaie mica
  • Un cub concentrat de legume
  • 50ml vin alb sec
  • O legatura marar
  • O legatura patrunjel
  • 8 linguri ulei

Mod de preparare

Am crescut cu acest fel de mancare si atat de mult imi place, incat mare mi-a fost mirarea cand sotul meu nu auzise de asa ceva. Nu stiu din ce parte a tarii provine prazul cu masline, dar vad ca in Ardeal nu e foarte popular. Asta dupa spusele lui, trebuie sa mai verific:) in orice caz, i-a placut foarte mult si nu avea de ce sa nu fie asa, este o mancare gustoasa, satioasa, care umple bucataria de un miros specific. Daca nu va place mancarea prea acrisoara, puteti sa puneti doar jumatate din lamaie.

Puneti intr-o cratita 4 linguri de ulei si caliti carnea taiata bucatele pana se evapora apa. Dupa ce aceasta s-a rumenit, adaugati 500ml apa, concentratul de legume si lasati sa fiarba la foc mediu, cu capacul deasupra, pentru 30 de minute.

Intr-o alta oala, fierbeti niste apa, adaugati lamaia si maslinele si lasati sa se opareasca 5 minute. Scurgeti-le de apa si dati-le deoparte.

Intr-o tigaie, caliti ceapa tocata si prazul taiat bucati de 4 cm, pentru 5 minute la foc mediu, amestecand din cand in cand.

Dupa ce a fiert carnea, adaugati ceapa si prazul, turnati 500ml apa si vinul, lasati sa fiarba 25 de minute.

Adaugati pasta de tomate si sucul de rosii, condimentati, adaugati maslinele si lamaia taiata felii, amestecati bine si dati la cuptorul preincins la 180 de grade, pentru 30 de minute.

Scoateti din cuptor, adaugati mararul si patrunjelul tocat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor