autor:

Varadi Silvia

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Praz cu masline

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 octombrie 2009

Ingrediente
4 fire de praz(cam1kg), 4-5 catei de usturoi, 100ml ulei, 2 linguri pasta de tomate, 1/2 pahar cu vin alb, 1 lingurita zahar brut, 1 foaie de dafin, 200g masline, sare si piper dupa gust, 1 lingurita amidon, 1 legatura patrunjel proaspat, 1 felie de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Prazul se curata si se spala bine,apoi se taie in bucati de 5-6cm lungime si se rumenesc putin in ulei incins.Se adauga apa cat sa acopere prazul,se potriveste de sare si piper.Se adauga maslinele(daca sunt prea sarate se fierb mai intai separat),foaia de dafin,vinul,si lingurita de zahar.Se mai adauga apa daca este necesar.Se lasa sa dea cateva clocote,apoi se adauga pasta de tomate.Se lasa pe foc sau la cuptor pentru 20-30 de minute.Apoi se dizolva amidonul in putina apa rece si se adauga la sos sa se ingroase putin.Se mai tine pe foc 5 minute,iar la sfarsit se adauga patrunjelul proaspat tocat si o felie de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Praz cu masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de praz cu masline

Mancare de praz cu masline

Curatam prazul, indepartam primele folii si il taiem in rondele grosute. Il oparim in apa clocotita

14 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de praz cu masline

Mancare de praz cu masline

Aceasta este una dintre mancarurile preferate ale sotului si fac aceasta reteta ori de cate ori am

9 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    O bunatate !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

    Bun si gustos,nu am mai facut de mult.Eu il fac cu copanele de pui.Felicitari.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

    Am sa fac si eu in post

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • 4 fire de praz(cam1kg)
  • 4-5 catei de usturoi
  • 100ml ulei
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1/2 pahar cu vin alb
  • 1 lingurita zahar brut
  • 1 foaie de dafin
  • 200g masline
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita amidon
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • 1 felie de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

20 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Supa de vitel Supa de vitel

Se portioneaza carnea si se pune la fiert cu apa cat cuprinde; se dau doua, trei clocote, dupa care se clateste carnea si se pune cu

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de legume cu perisoare Ciorba de legume cu perisoare

Legumele le spalam si curatam bine. Morcovii,patrunjelul si telina le taiem in cubulete sau rondele (in functie de preferinta). Ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Orez la cuptor cu ceapa