autor:

Varadi Silvia

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Praz cu masline

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 octombrie 2009

Ingrediente
4 fire de praz(cam1kg), 4-5 catei de usturoi, 100ml ulei, 2 linguri pasta de tomate, 1/2 pahar cu vin alb, 1 lingurita zahar brut, 1 foaie de dafin, 200g masline, sare si piper dupa gust, 1 lingurita amidon, 1 legatura patrunjel proaspat, 1 felie de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Prazul se curata si se spala bine,apoi se taie in bucati de 5-6cm lungime si se rumenesc putin in ulei incins.Se adauga apa cat sa acopere prazul,se potriveste de sare si piper.Se adauga maslinele(daca sunt prea sarate se fierb mai intai separat),foaia de dafin,vinul,si lingurita de zahar.Se mai adauga apa daca este necesar.Se lasa sa dea cateva clocote,apoi se adauga pasta de tomate.Se lasa pe foc sau la cuptor pentru 20-30 de minute.Apoi se dizolva amidonul in putina apa rece si se adauga la sos sa se ingroase putin.Se mai tine pe foc 5 minute,iar la sfarsit se adauga patrunjelul proaspat tocat si o felie de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Praz cu masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de praz cu masline

Mancare de praz cu masline

Aceasta este una dintre mancarurile preferate ale sotului si fac aceasta reteta ori de cate ori am

9 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Praz cu masline

Praz cu masline

Se curata mai intai prazul de prima foaie si se taie in 4-5 bucati,dar numai partea alba.Intr-o cratita

4 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    O bunatate !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

    Bun si gustos,nu am mai facut de mult.Eu il fac cu copanele de pui.Felicitari.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

    Am sa fac si eu in post

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • 4 fire de praz(cam1kg)
  • 4-5 catei de usturoi
  • 100ml ulei
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1/2 pahar cu vin alb
  • 1 lingurita zahar brut
  • 1 foaie de dafin
  • 200g masline
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita amidon
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • 1 felie de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chiftele frantuzesti Chiftele frantuzesti

Pieptul de pui il spalam si il stergem cu un prosop de bucatarie. Il taiem cubulete, condimentam cu sare si piper. Intr-un bol,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei

Conopida spalata se rupe in buchetele mici .Se pune sa fiarba intr-o craticioara apa cu sare, iar cand da in clocot, se adauga buchetelele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Gulioare umplute cu orez si ciuperci