autor:

ana catalina focsa

» » Mancaruri cu carne

Praz cu masline

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 martie 2010

Ingrediente
200 gr masline negre, 4 fire de praz, 200 ml bulion, 1 ceapa, 1 copan de curcan, sare, piper, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se spala bine prazul eliminand frunzele superiore.Il taiem pe jumatate si spalam bine restul de frunze pe interior pt a elimina bine nisipul sau pamantul.Se taie in rondele sau dupa plac.Ceapa se curata de foi si se toaca marunt.Se pune la calit intr-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei si un pic de sare,se adauga apoi si prazul taiat si se mai lasa 5 minute la foc potrivit ,amestecand cu o lingura de lemn.Intr-o alta oala mai mica punem la fiert copanul de curcan in apa cu sare.Se ia spuma si se lasa sa fiarba 5-10 minute.Se scoate carnea,se rezerva apa si taiem in bucatele copanul.Adaugam carnea peste ceapa si praz,amestecam si turnam bulionul.Mai lasam 10 minute la foc potrivit.Cand scade lichidul ,se adauga putin din zeama in care a fiert carnea si adaugam si maslinele.Mai lasam la foc potrivit 5-10 minute.Se opreste focul se presara un pic de piper negru macinat si se serveste .Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Praz cu masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Praz cu măsline şi ciuperci

Praz cu măsline şi ciuperci

Se curăţă prazul de primele foi, se taie capetele, restul se taie în bucăţi de 4-5 cm lungime.

9 voturi    3 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Praz cu masline

Praz cu masline

Am crescut cu acest fel de mancare si atat de mult imi place, incat mare mi-a fost mirarea cand sotul

18 voturi    8 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

  • 4 comentarii

  • Adina , 31 martie 2010

    O mancare delicioasa si cu o prezentare pe masura!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 31 martie 2010

    Foarte aromat!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 martie 2010

    Ce bunatate...Imi place enorm mancarea de praz atat cu carne cat si fara...Eu adaug cateva feliute de lamaie... Acestea dau o aroma si un gust tare bun preparatului final...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 31 martie 2010

      Am mai auzit de reteta aceasta dar nu am preparat-o niciodata. La cat de bine arata m-ai convins ca merita incercata cat mai curand, poate chiar maine.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 200 gr masline negre
  • 4 fire de praz
  • 200 ml bulion
  • 1 ceapa
  • 1 copan de curcan
  • sare
  • piper
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

107 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

4 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

Adina

O mancare delicioasa si cu o prezentare pe masura!

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Vinete umplute