autor:

ana catalina focsa

» » Mancaruri cu carne

Praz cu masline

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 martie 2010

Ingrediente
200 gr masline negre, 4 fire de praz, 200 ml bulion, 1 ceapa, 1 copan de curcan, sare, piper, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se spala bine prazul eliminand frunzele superiore.Il taiem pe jumatate si spalam bine restul de frunze pe interior pt a elimina bine nisipul sau pamantul.Se taie in rondele sau dupa plac.Ceapa se curata de foi si se toaca marunt.Se pune la calit intr-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei si un pic de sare,se adauga apoi si prazul taiat si se mai lasa 5 minute la foc potrivit ,amestecand cu o lingura de lemn.Intr-o alta oala mai mica punem la fiert copanul de curcan in apa cu sare.Se ia spuma si se lasa sa fiarba 5-10 minute.Se scoate carnea,se rezerva apa si taiem in bucatele copanul.Adaugam carnea peste ceapa si praz,amestecam si turnam bulionul.Mai lasam 10 minute la foc potrivit.Cand scade lichidul ,se adauga putin din zeama in care a fiert carnea si adaugam si maslinele.Mai lasam la foc potrivit 5-10 minute.Se opreste focul se presara un pic de piper negru macinat si se serveste .Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Praz cu masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mancare de praz cu limba si masline

Mancare de praz cu limba si masline

Se fierbe separat limba și se curata de piele cu atentie. Intr-o cratiță se pune ceapă tocata

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Mancarica de praz cu masline

Mancarica de praz cu masline

Incing tigaia cu ulei,adaug prazul taiat rondele si o cescuta de apa. Dupa 10 minute adaug maslinele,

22 voturi    6 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Adina , 31 martie 2010

    O mancare delicioasa si cu o prezentare pe masura!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 31 martie 2010

    Foarte aromat!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 martie 2010

    Ce bunatate...Imi place enorm mancarea de praz atat cu carne cat si fara...Eu adaug cateva feliute de lamaie... Acestea dau o aroma si un gust tare bun preparatului final...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 31 martie 2010

      Am mai auzit de reteta aceasta dar nu am preparat-o niciodata. La cat de bine arata m-ai convins ca merita incercata cat mai curand, poate chiar maine.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 200 gr masline negre
  • 4 fire de praz
  • 200 ml bulion
  • 1 ceapa
  • 1 copan de curcan
  • sare
  • piper
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

99 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

4 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

Adina

O mancare delicioasa si cu o prezentare pe masura!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Gratar cu piure de cartofi si mujdei