autor:

Varadi Silvia

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Praz la cuptor

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 octombrie 2009

Ingrediente
1kg praz, 200 ml lapte, 100 g branza telemea de capra, 125 g unt, 1 lingura rasa faina, sare si piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Se curata prazul si se spala, apoi se taie in bucati de 5 - 6 cm lungime. Bucatile se fierb in apa clocotita cu sare. Cand s-au inmuiat se pun intr-o tava de iena tapetata cu unt. Separat se face un sos alb compus din faina calita in 100 g unt si stins cu lapte, se adauga sare si piper dupa gust (atentie la sare caci are si branza sare) si branza rasa. Sosul se toarna peste praz si se da la cuptor (180 g C) pana se rumeneste, circa 30 de minute.

Este foarte bun.
Daca ti-a placut reteta noastra "Praz la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciuperci cu praz la cuptor

Ciuperci cu praz la cuptor

Se spala bine si se lasa la scurs toate legumele. In cratita in care facem preparatul de ciuperci,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Praz cu carne la cuptor

Praz cu carne la cuptor

Se incalzeste cuptorul la 200 grade C. Se fierb cartofii, apoi se strecoara. Se feliaza prazul bine

9 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    ela , 17 martie 2010

    Excelenta reteta! Simpla, rapida si foarte gustoasa. Eu am folosit branza de burduf (Napolact) si a iesit o minunatie. Multumim Silvia!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

    E foarte bun !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2009

      Bun, bun rau de tot

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1kg praz
  • 200 ml lapte
  • 100 g branza telemea de capra
  • 125 g unt
  • 1 lingura rasa faina
  • sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Mancare de spanac