autor:

Varadi Silvia

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Praz la cuptor

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 octombrie 2009

Ingrediente
1kg praz, 200 ml lapte, 100 g branza telemea de capra, 125 g unt, 1 lingura rasa faina, sare si piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Se curata prazul si se spala, apoi se taie in bucati de 5 - 6 cm lungime. Bucatile se fierb in apa clocotita cu sare. Cand s-au inmuiat se pun intr-o tava de iena tapetata cu unt. Separat se face un sos alb compus din faina calita in 100 g unt si stins cu lapte, se adauga sare si piper dupa gust (atentie la sare caci are si branza sare) si branza rasa. Sosul se toarna peste praz si se da la cuptor (180 g C) pana se rumeneste, circa 30 de minute.

Este foarte bun.
Daca ti-a placut reteta noastra "Praz la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Praz cu carne la cuptor

Praz cu carne la cuptor

Se incalzeste cuptorul la 200 grade C. Se fierb cartofii, apoi se strecoara. Se feliaza prazul bine

9 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Iepure cu praz si masline, la cuptor

Iepure cu praz si masline, la cuptor

Carnea de iepure o portionati in bucati potrivite. O mai parliti pe flacara daca este nevoie, o

0 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    O bunatate !

  • ela , 17 martie 2010

    Excelenta reteta! Simpla, rapida si foarte gustoasa. Eu am folosit branza de burduf (Napolact) si a iesit o minunatie. Multumim Silvia!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

    E foarte bun !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2009

      Bun, bun rau de tot

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1kg praz
  • 200 ml lapte
  • 100 g branza telemea de capra
  • 125 g unt
  • 1 lingura rasa faina
  • sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

20 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb. Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb.

Dupa ce se spala bine carnea de pui, se va cali în uleiul de masline pâna îsi schimba culoarea, apoi se adauga ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles