Praz (sau tulpini de telina) cu sos

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 fire de praz sau 3 legaturi de tulpini de telina (se vand ca atare in comert),
  • o lingura de unt,
  • 2 cani de apa fiarta cu concentrat de pasare,
  • 2 lingurite de coaja rasa de lamaie,
  • 1/4 cana de suc de lamaie,
  • 1/4 cana smantana,
  • 2 galbenusuri,
  • 1 lingura de amidon,
  • 1/4 cana patrunjel verde tocat,
  • piper,
  • sare,
  • un praf de nucsoara rasa.

Mod de preparare

1. Se unge o forma rezistenta la foc (vas de Jena), cu o capacitate de un litru si jumatate, cu unt topit sau untdelemn. Se incinge cuptorul. Se curata prazul de mustati si de cozile verzi (telina se foloseste ca atare), se spala si se taie in bucati de circa 5 cm. Se incinge untul intr-o tigaie mare. Se pune prazul (telina), se lasa sa se prajeasca putin, intorcandu-l cu furculita, apoi se acopera cu capac si se lasa 2 minute sa se inmoaie. 2. Se amesteca apa fiarta cu concentrat de pui cu sucul de lamaie si coaja de lamaie rasa si se toarna in tigaie peste legume. Se lasa la foc mic sa fiarba 10 minute. Se scoate prazul (sau telina) afara cu o lingura de spumuit si se pune in vasul de Jena, pregatit dinainte. 1/4 de cana din lichidul in care au fiert legumele se pastreaza. 3. Se amesteca smantana cu galbenusurile de ou si zeamilul (amidon). Se adauga zeama pastrata in care a fiert prazul. Se pune pe foc si se lasa putin sa se ingroase. Se adauga patrunjelul tocat, piperul, sarea si praful de nucsoara. Se toarna sosul peste prazul din vas si se da la cuptor 15 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise