1. Se unge o forma rezistenta la foc (vas de Jena), cu o capacitate de un litru si jumatate, cu unt topit sau untdelemn. Se incinge cuptorul. Se curata prazul de mustati si de cozile verzi (telina se foloseste ca atare), se spala si se taie in bucati de circa 5 cm. Se incinge untul intr-o tigaie mare. Se pune prazul (telina), se lasa sa se prajeasca putin, intorcandu-l cu furculita, apoi se acopera cu capac si se lasa 2 minute sa se inmoaie. 2. Se amesteca apa fiarta cu concentrat de pui cu sucul de lamaie si coaja de lamaie rasa si se toarna in tigaie peste legume. Se lasa la foc mic sa fiarba 10 minute. Se scoate prazul (sau telina) afara cu o lingura de spumuit si se pune in vasul de Jena, pregatit dinainte. 1/4 de cana din lichidul in care au fiert legumele se pastreaza. 3. Se amesteca smantana cu galbenusurile de ou si zeamilul (amidon). Se adauga zeama pastrata in care a fiert prazul. Se pune pe foc si se lasa putin sa se ingroase. Se adauga patrunjelul tocat, piperul, sarea si praful de nucsoara. Se toarna sosul peste prazul din vas si se da la cuptor 15 minute.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii