autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Praz (sau tulpini de telina) cu sos

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 fire de praz sau 3 legaturi de tulpini de telina (se vand ca atare in comert), , o lingura de unt, , 2 cani de apa fiarta cu concentrat de pasare, , 2 lingurite de coaja rasa de lamaie, , 1/4 cana de suc de lamaie, , 1/4 cana smantana, , 2 galbenusuri, , 1 lingura de amidon, , 1/4 cana patrunjel verde tocat,, piper, , sare,, un praf de nucsoara rasa.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

4 voturi

Mod de preparare

1. Se unge o forma rezistenta la foc (vas de Jena), cu o capacitate de un litru si jumatate, cu unt topit sau untdelemn. Se incinge cuptorul. Se curata prazul de mustati si de cozile verzi (telina se foloseste ca atare), se spala si se taie in bucati de circa 5 cm. Se incinge untul intr-o tigaie mare. Se pune prazul (telina), se lasa sa se prajeasca putin, intorcandu-l cu furculita, apoi se acopera cu capac si se lasa 2 minute sa se inmoaie. 2. Se amesteca apa fiarta cu concentrat de pui cu sucul de lamaie si coaja de lamaie rasa si se toarna in tigaie peste legume. Se lasa la foc mic sa fiarba 10 minute. Se scoate prazul (sau telina) afara cu o lingura de spumuit si se pune in vasul de Jena, pregatit dinainte. 1/4 de cana din lichidul in care au fiert legumele se pastreaza. 3. Se amesteca smantana cu galbenusurile de ou si zeamilul (amidon). Se adauga zeama pastrata in care a fiert prazul. Se pune pe foc si se lasa putin sa se ingroase. Se adauga patrunjelul tocat, piperul, sarea si praful de nucsoara. Se toarna sosul peste prazul din vas si se da la cuptor 15 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Praz (sau tulpini de telina) cu sos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spetzofai

Spetzofai

Mai întâi se pregătesc legumele: vinetele se spală, se şterg cu un prospop apoi se feliază.Se

3 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paprikas de ciuperci

Paprikas de ciuperci

pt. 2 portii Se curata si se taie feliute ciupercile, apoi se pun la prajit intr-o tigaie cu putin

20 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 fire de praz sau 3 legaturi de tulpini de telina (se vand ca atare in comert)
  • o lingura de unt
  • 2 cani de apa fiarta cu concentrat de pasare
  • 2 lingurite de coaja rasa de lamaie
  • 1/4 cana de suc de lamaie
  • 1/4 cana smantana
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura de amidon
  • 1/4 cana patrunjel verde tocat,
  • piper
  • sare,
  • un praf de nucsoara rasa.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui Puttanesca Pui Puttanesca

Condimentam carnea cu sare si piper. O prajim in tigaia cu ulei incins pana cand este facuta aproape de tot. Scoatem carnea si o pastram

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de legume
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania