autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Praz (sau tulpini de telina) cu sos

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 fire de praz sau 3 legaturi de tulpini de telina (se vand ca atare in comert), , o lingura de unt, , 2 cani de apa fiarta cu concentrat de pasare, , 2 lingurite de coaja rasa de lamaie, , 1/4 cana de suc de lamaie, , 1/4 cana smantana, , 2 galbenusuri, , 1 lingura de amidon, , 1/4 cana patrunjel verde tocat,, piper, , sare,, un praf de nucsoara rasa.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

4 voturi

Mod de preparare

1. Se unge o forma rezistenta la foc (vas de Jena), cu o capacitate de un litru si jumatate, cu unt topit sau untdelemn. Se incinge cuptorul. Se curata prazul de mustati si de cozile verzi (telina se foloseste ca atare), se spala si se taie in bucati de circa 5 cm. Se incinge untul intr-o tigaie mare. Se pune prazul (telina), se lasa sa se prajeasca putin, intorcandu-l cu furculita, apoi se acopera cu capac si se lasa 2 minute sa se inmoaie. 2. Se amesteca apa fiarta cu concentrat de pui cu sucul de lamaie si coaja de lamaie rasa si se toarna in tigaie peste legume. Se lasa la foc mic sa fiarba 10 minute. Se scoate prazul (sau telina) afara cu o lingura de spumuit si se pune in vasul de Jena, pregatit dinainte. 1/4 de cana din lichidul in care au fiert legumele se pastreaza. 3. Se amesteca smantana cu galbenusurile de ou si zeamilul (amidon). Se adauga zeama pastrata in care a fiert prazul. Se pune pe foc si se lasa putin sa se ingroase. Se adauga patrunjelul tocat, piperul, sarea si praful de nucsoara. Se toarna sosul peste prazul din vas si se da la cuptor 15 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Praz (sau tulpini de telina) cu sos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei umpluti

Dovlecei umpluti

Intr-un castron, punem carnea tocata. Spalam orezul, il scurgem bine si il adaugam peste carne. Tocam

8 voturi    17 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Placinta cu carne

Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 fire de praz sau 3 legaturi de tulpini de telina (se vand ca atare in comert)
  • o lingura de unt
  • 2 cani de apa fiarta cu concentrat de pasare
  • 2 lingurite de coaja rasa de lamaie
  • 1/4 cana de suc de lamaie
  • 1/4 cana smantana
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura de amidon
  • 1/4 cana patrunjel verde tocat,
  • piper
  • sare,
  • un praf de nucsoara rasa.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Musaca de vinete