autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Praz (sau tulpini de telina) cu sos

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 fire de praz sau 3 legaturi de tulpini de telina (se vand ca atare in comert), , o lingura de unt, , 2 cani de apa fiarta cu concentrat de pasare, , 2 lingurite de coaja rasa de lamaie, , 1/4 cana de suc de lamaie, , 1/4 cana smantana, , 2 galbenusuri, , 1 lingura de amidon, , 1/4 cana patrunjel verde tocat,, piper, , sare,, un praf de nucsoara rasa.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

4 voturi

Mod de preparare

1. Se unge o forma rezistenta la foc (vas de Jena), cu o capacitate de un litru si jumatate, cu unt topit sau untdelemn. Se incinge cuptorul. Se curata prazul de mustati si de cozile verzi (telina se foloseste ca atare), se spala si se taie in bucati de circa 5 cm. Se incinge untul intr-o tigaie mare. Se pune prazul (telina), se lasa sa se prajeasca putin, intorcandu-l cu furculita, apoi se acopera cu capac si se lasa 2 minute sa se inmoaie. 2. Se amesteca apa fiarta cu concentrat de pui cu sucul de lamaie si coaja de lamaie rasa si se toarna in tigaie peste legume. Se lasa la foc mic sa fiarba 10 minute. Se scoate prazul (sau telina) afara cu o lingura de spumuit si se pune in vasul de Jena, pregatit dinainte. 1/4 de cana din lichidul in care au fiert legumele se pastreaza. 3. Se amesteca smantana cu galbenusurile de ou si zeamilul (amidon). Se adauga zeama pastrata in care a fiert prazul. Se pune pe foc si se lasa putin sa se ingroase. Se adauga patrunjelul tocat, piperul, sarea si praful de nucsoara. Se toarna sosul peste prazul din vas si se da la cuptor 15 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Praz (sau tulpini de telina) cu sos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba cu ardei umplut

Ciorba cu ardei umplut

Calim in ulei o ceapa tocata marunt, adaugam orezul, cuburile MAGGI si carnea. Amestecam si dam la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancarica de fasole pastai si mazare

Mancarica de fasole pastai si mazare

Mai intai de toate se fierbe mazarea si fasolea cca 20 minute in apa cu putina sare, dupa care se

2 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 fire de praz sau 3 legaturi de tulpini de telina (se vand ca atare in comert)
  • o lingura de unt
  • 2 cani de apa fiarta cu concentrat de pasare
  • 2 lingurite de coaja rasa de lamaie
  • 1/4 cana de suc de lamaie
  • 1/4 cana smantana
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura de amidon
  • 1/4 cana patrunjel verde tocat,
  • piper
  • sare,
  • un praf de nucsoara rasa.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Cus-cus cu legume