autor:

Marcel Iorga

» » Mancaruri cu carne

Praz umplut

Autor: Marcel Iorga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marcel Iorga (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 noiembrie 2011

Ingrediente
pentru 3 persoane:, 1 praz (partea albă) - 9 ”tuburi”, golite în interior, 600 g de carne de porc tocată, 1 ceapă albă medie, tocată mărunt, 1 ou, 400 g de roșii cuburi (o conservă), 150 g de măsline (Mamouth), 1 foaie de dafin, 2 linguri de ulei de floarea soarelui, sare și piper după gust

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

4 voturi

Mod de preparare

Partea albă a prazului, îl tăiem în bucăți egale, îl golim de miez, în așa fel încât să rămână sub formă de tuburi.
Carnea de porc tocată, se amestecă cu ceapa tocată, se sărează și se piperează, se adaugă un ou și se amestecă totul bine, până se omogenizează. Aceasta-i umplutura prazului.
Cu această carne, se umplu tuburile de praz.
Încingem cuptorul la 180°C. Prazul umplut se așează întro tava de copt stropită cu puțin ulei, se toarnă roșiile tocate împreună cu sosul din cutie, presăram măslinele și adăugăm frunza de dafin.
Se acoperă tava cu o folie de aluminiu și se intrtoduce în cuptor pentru 30 de minute. După acest timp, scoatem folia de aluminiu și încă pentru 10 minute lăsăm mai departe în cuptor.
Se scoate din cuptor, se montează 3 bucăți de praz în farfurie, se adaugă sosul de roșii și măsline. Se ornează cu ceva verde (încă odată repet, nu pot mânca pătrunjel, așa că prefer alte plante aromate - busuioc cum este și în cazul acesta), pentru o prezentare frumoasă!
Daca ti-a placut reteta noastra "Praz umplut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Praz umplut cu crema de tofu

Praz umplut cu crema de tofu

Prazul se spala bine. Se taie partea verde si se da deoparte. Se foloseste numai partea alba. Se

3 voturi    1 comentariu
10 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mariana , 20 iulie 2013

    felicitari..arata foarte bine. Am sa fac si eu de ziua sotului

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

    Si noua ne place mult, asa ca felicitari pt reteta si prezentare...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2012

    Nu am mancat niciodata, reteta este una inedita pt mine, dar cred ca as gusta oricand acest fel de mancare.

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • pentru 3 persoane:
  • 1 praz (partea albă) - 9 ”tuburi”
  • golite în interior
  • 600 g de carne de porc tocată
  • 1 ceapă albă medie
  • tocată mărunt
  • 1 ou
  • 400 g de roșii cuburi (o conservă)
  • 150 g de măsline (Mamouth)
  • 1 foaie de dafin
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • sare și piper după gust

Raporteaza reteta

Retete
de Marcel Iorga
Calmar si creveti picanti cu legume si orez

Calmar si creveti picanti cu legume si orez

Mai întâi să fac o precizare. Denumirea corecta în limba română este calmar, dar putem observa

10 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste
Chili con carne

Chili con carne

Dacă folosiţi fasolea roşie gata pregătită la conservă, e chiar foarte bine. Economisiţi timp

11 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Raci cu sos "O Mie de Insule"

Raci cu sos "O Mie de Insule"

Eu am ales 16 raci mari şi frumoşi şi cât mai vii posibili. Oricum, când am ajuns acasă, i-am

5 voturi    1 comentariu
5 min
Mancaruri cu peste

mariana

felicitari..arata foarte bine. Am sa fac si eu de ziua sotului

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe de pui cu smantana Pulpe de pui cu smantana

Se pun pulpele la fiert si se curata foarte bine zeama de spuma. Se dezoseaza carnea si se taie cubulete. Se pune untul intr-un vas

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita Sarmalute in foi de vita

Se spală frunzele de viță de vie și le punem în apă clocotită, având grijă să nu se dizolve. Scoateți-le cu o

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Mancaruri cu carne
Sarmale in dovleac