Praz umplut

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Praz umplut

Ingrediente

  • pentru 3 persoane:
  • 1 praz (partea albă) - 9 ”tuburi”, golite în interior
  • 600 g de carne de porc tocată
  • 1 ceapă albă medie, tocată mărunt
  • 1 ou
  • 400 g de roșii cuburi (o conservă)
  • 150 g de măsline (Mamouth)
  • 1 foaie de dafin
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • sare și piper după gust

Mod de preparare

Partea albă a prazului, îl tăiem în bucăți egale, îl golim de miez, în așa fel încât să rămână sub formă de tuburi.

Carnea de porc tocată, se amestecă cu ceapa tocată, se sărează și se piperează, se adaugă un ou și se amestecă totul bine, până se omogenizează. Aceasta-i umplutura prazului.

Cu această carne, se umplu tuburile de praz.

Încingem cuptorul la 180°C. Prazul umplut se așează întro tava de copt stropită cu puțin ulei, se toarnă roșiile tocate împreună cu sosul din cutie, presăram măslinele și adăugăm frunza de dafin.

Se acoperă tava cu o folie de aluminiu și se intrtoduce în cuptor pentru 30 de minute. După acest timp, scoatem folia de aluminiu și încă pentru 10 minute lăsăm mai departe în cuptor.

Se scoate din cuptor, se montează 3 bucăți de praz în farfurie, se adaugă sosul de roșii și măsline. Se ornează cu ceva verde (încă odată repet, nu pot mânca pătrunjel, așa că prefer alte plante aromate - busuioc cum este și în cazul acesta), pentru o prezentare frumoasă!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise