Ingrediente
pentru 3 persoane:, 1 praz (partea albă) - 9 ”tuburi”, golite în interior, 600 g de carne de porc tocată, 1 ceapă albă medie, tocată mărunt, 1 ou, 400 g de roșii cuburi (o conservă), 150 g de măsline (Mamouth), 1 foaie de dafin, 2 linguri de ulei de floarea soarelui, sare și piper după gust
Dificultate: Redusa | Timp: 50 min
4 voturi
Mod de preparare
Carnea de porc tocată, se amestecă cu ceapa tocată, se sărează și se piperează, se adaugă un ou și se amestecă totul bine, până se omogenizează. Aceasta-i umplutura prazului.
Cu această carne, se umplu tuburile de praz.
Încingem cuptorul la 180°C. Prazul umplut se așează întro tava de copt stropită cu puțin ulei, se toarnă roșiile tocate împreună cu sosul din cutie, presăram măslinele și adăugăm frunza de dafin.
Se acoperă tava cu o folie de aluminiu și se intrtoduce în cuptor pentru 30 de minute. După acest timp, scoatem folia de aluminiu și încă pentru 10 minute lăsăm mai departe în cuptor.
Se scoate din cuptor, se montează 3 bucăți de praz în farfurie, se adaugă sosul de roșii și măsline. Se ornează cu ceva verde (încă odată repet, nu pot mânca pătrunjel, așa că prefer alte plante aromate - busuioc cum este și în cazul acesta), pentru o prezentare frumoasă!