autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Praz umplut cu orez

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
4-5 fire praz, ¼ kg orez, untdelemn, 1 lingura faina, zeama de lamiie, 2 linguri bulion, verdeata tocata, o ceapa, putin zahar, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se taie prazul curatat in bucati lungi de 6-7 cm si se oparesc in apa clocotita. Se scoate mijlocul firelor de praz. Orezul se caleste in untdelemn incins impreuna cu miezul tocat de la praz. Se inabusa cu sare si verdeata tocata pina se moaie, apoi se umplu bucatelele de praz cu acest orez. Se prepara un rintas din ceapa prajita in untdelemn si faina, se stinge cu putina apa clocotita in care s-a dizolvat bulionul. Se fierb bucatelele de praz umplute in acest sos, la foc mic, scuturind din cind in cind cratita; se adauga zahar si lamiie. Se da la cuptor sa se rumeneasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Praz umplut cu orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
PORUMB FIERT

PORUMB FIERT

Se aleg patru porumbi in lapte, pe care ii putem testa taind putin grantele cu unghia. Daca iese

38 voturi    20 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gyros la cuptor

Gyros la cuptor

Pentru aceasta mancare plina de aroma si cu putine calorii :P trebuie sa le multumesc furnicutilor

2 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

    Super !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 4-5 fire praz
  • ¼ kg orez
  • untdelemn
  • 1 lingura faina
  • zeama de lamiie
  • 2 linguri bulion
  • verdeata tocata
  • o ceapa
  • putin zahar
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles

Se amesteca int-un bol sosul de soia, melasa de rodie, mierea, uleiul de masline, boiaua afumata, piperul cayenne, coaja rasa de la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Kabsa- mancare traditionala din bucataria Arabiei Saudite