Se taie prazul curatat in bucati lungi de 6-7 cm si se oparesc in apa clocotita. Se scoate mijlocul firelor de praz. Orezul se caleste in untdelemn incins impreuna cu miezul tocat de la praz. Se inabusa cu sare si verdeata tocata pina se moaie, apoi se umplu bucatelele de praz cu acest orez. Se prepara un rintas din ceapa prajita in untdelemn si faina, se stinge cu putina apa clocotita in care s-a dizolvat bulionul. Se fierb bucatelele de praz umplute in acest sos, la foc mic, scuturind din cind in cind cratita; se adauga zahar si lamiie. Se da la cuptor sa se rumeneasca.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii