Ingrediente
2 buc. Praz 1 ceapa 1 ceasca orez 1 morcov 1 ardei gras 2 rosii 200 g ciuperci 100 g soia (sau 100g carne tocata) verdeata (marar, patrunjel) cine doreste o gramada de urzici sare, piper 1 cub supa legume 200 ml bulion sau bors 1 pahar vin (sau otet cu apa si o lingurita zahar).
Dificultate: Medie | Timp: 1h 25 min
41 voturi
Mod de preparare
Umplutura: ceapa tocata se caleste cu o parte din prazul tocat impreuna cu morcovul ras, ciupercile tocate marunt (urzicile). Orezul se adauga la urma, cu verdeata si soia (sau carnea tocata). Se condimenteaza cu sare, piper, cubul de supa de legume.
Se umplu tecile de praz, tinandu-le in picioare, ca sa nu se scurga umplutura.
Se asaza intr-o cratita, oala de pamant, vas Jena sau o tava mai adanca pe un pat de praz tocat, iar deasupra se pune restul de praz tocat si felii de rosii. Se toarna peste sarmalute bulionul (borsul), vinul (otetul) si apa sa le acopere.
Se acopera cu staniol sau cu capac si se da la cuptor 1 ora, la foc foarte mic. Se descopera (eventual completati zeama) si se lasa la cuptor, tot la foc mic, pana se rumenesc frumos.
Sunt un deliciu. Pofta buna.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 august 2009
Foarte bun si de efect
Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009
Multumesc. Aceasta este prima reteta pe care am postat-o pe site.
Crystyna (Chef de cuisine) , 14 august 2009
Foarte interesant. Trebuie încercată. Nu m-am gândit la praz umplut. E delicios!
mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009
Cata rabdare...si eu care credeam ca sunt pe cale de disparitie...Glumeam!E ultima reteta pe care o comentez din cele 142.Am obosit,dar cu folos!Felicitari pentru toate retetele!
flori de piatra (Chef de cuisine) , 26 mai 2009
Cred ca si aceasta reteta este buna si gustoasa.