autor:

Doina  Varga

» » , Mancaruri cu carne, Retete vegetariene

Praz umplut

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 mai 2009

Ingrediente
2 buc. Praz 1 ceapa 1 ceasca orez 1 morcov 1 ardei gras 2 rosii 200 g ciuperci 100 g soia (sau 100g carne tocata) verdeata (marar, patrunjel) cine doreste o gramada de urzici sare, piper 1 cub supa legume 200 ml bulion sau bors 1 pahar vin (sau otet cu apa si o lingurita zahar).

Dificultate: Medie Timp: 1h 25 min

41 voturi

Mod de preparare

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi. Miezul si frunzele se toaca.
Umplutura: ceapa tocata se caleste cu o parte din prazul tocat impreuna cu morcovul ras, ciupercile tocate marunt (urzicile). Orezul se adauga la urma, cu verdeata si soia (sau carnea tocata). Se condimenteaza cu sare, piper, cubul de supa de legume.
Se umplu tecile de praz, tinandu-le in picioare, ca sa nu se scurga umplutura.
Se asaza intr-o cratita, oala de pamant, vas Jena sau o tava mai adanca pe un pat de praz tocat, iar deasupra se pune restul de praz tocat si felii de rosii. Se toarna peste sarmalute bulionul (borsul), vinul (otetul) si apa sa le acopere.
Se acopera cu staniol sau cu capac si se da la cuptor 1 ora, la foc foarte mic. Se descopera (eventual completati zeama) si se lasa la cuptor, tot la foc mic, pana se rumenesc frumos.
Sunt un deliciu. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Praz umplut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Sarmalute si praz umplut cu garnitura de piure

Sarmalute si praz umplut cu garnitura de piure

Se pregateste carnea pentru sarmalute: ceapa, orez, sare, piper, diferite alte condimente si se caleste,

10 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Praz umplut cu crema de tofu

Praz umplut cu crema de tofu

Prazul se spala bine. Se taie partea verde si se da deoparte. Se foloseste numai partea alba. Se

3 voturi    1 comentariu
10 min
Aperitive
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Cata rabdare...trebuie incercat neaparat.Felicitari!

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 17 august 2009

    Multumesc mult.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 august 2009

      Foarte bun si de efect

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Multumesc. Aceasta este prima reteta pe care am postat-o pe site.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Foarte interesant. Trebuie încercată. Nu m-am gândit la praz umplut. E delicios!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Cata rabdare...si eu care credeam ca sunt pe cale de disparitie...Glumeam!E ultima reteta pe care o comentez din cele 142.Am obosit,dar cu folos!Felicitari pentru toate retetele!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 26 mai 2009

      Cred ca si aceasta reteta este buna si gustoasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 25 min

41 voturi

Ingrediente

  • 2 buc. Praz 1 ceapa 1 ceasca orez 1 morcov 1 ardei gras 2 rosii 200 g ciuperci 100 g soia (sau 100g carne tocata) verdeata (marar
  • patrunjel) cine doreste o gramada de urzici sare
  • piper 1 cub supa legume 200 ml bulion sau bors 1 pahar vin (sau otet cu apa si o lingurita zahar).

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri
Chiftele de ciuperci cu legume

Chiftele de ciuperci cu legume

1. Se calesc ciupercile tocate cu ceapa tocata. 2. Se amesteca cu legumele zdrobite cu furculita,

49 voturi    16 comentarii
20 min
Retete de post

mirey (Chef de cuisine)

Cata rabdare...trebuie incercat neaparat.Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Curry de naut cu conopida Curry de naut cu conopida

Rupem in buchetele conopida si o punem la fiert, in apa cu sare. Intr-o cratita non-aderenta, punem ceapa la "calit" in doua

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii de post de la bloggeri
Vegeta de casa Vegeta de casa

Amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se arda, ci doar sa se deshidrateze

2 voturi    1 comentariu
48h 20 min
Conserve si muraturi
Varza calita