Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi. Miezul si frunzele se toaca.
Umplutura: ceapa tocata se caleste cu o parte din prazul tocat impreuna cu morcovul ras, ciupercile tocate marunt (urzicile). Orezul se adauga la urma, cu verdeata si soia (sau carnea tocata). Se condimenteaza cu sare, piper, cubul de supa de legume.
Se umplu tecile de praz, tinandu-le in picioare, ca sa nu se scurga umplutura.
Se asaza intr-o cratita, oala de pamant, vas Jena sau o tava mai adanca pe un pat de praz tocat, iar deasupra se pune restul de praz tocat si felii de rosii. Se toarna peste sarmalute bulionul (borsul), vinul (otetul) si apa sa le acopere.
Se acopera cu staniol sau cu capac si se da la cuptor 1 ora, la foc foarte mic. Se descopera (eventual completati zeama) si se lasa la cuptor, tot la foc mic, pana se rumenesc frumos.
Sunt un deliciu. Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii