autor:

SaltnSasha

» » Mancaruri cu carne

Prepelite cu prosciutto si sunca de casa la cuptor

Autor: SaltnSasha (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SaltnSasha (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 februarie 2015

Ingrediente
14 prepelite, 7 felii de prosciutto, 7 felii de sunca de casa, 150g unt, 50 ml vin alb, zeama de la 1/2 lamaie, zeama de la 1/2 portocala, 2 lamai, 5-6 catei usturoi, rozmarin, cimbrisor, oregano, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Curata bine prepelitele, spala-le si tamponeaza-le cu prosop de hartie absorbant.



Amesteca untul cu zeama de lamaie si cea de portocala, verdeturile, sare si piperul. Unge prepelitele cu amestecul obtinut atat pe deasupra, cat si pe dinauntru, dar mai ales pe sub pielita de pe piept. Indeasa cate o felie de lamaie in fiecare prepelita.



Inveleste cateva dintre ele cu felii de prosciutto, iar pe celelalte cu felii de sunca de casa. Infige scobitori in pulpele prepelitelor pentru a le tine cat mai stranse in timpul gatirii, apoi prin piept pentru ca feliile de prosciutto/sunca sa ramana in jurul carnii.



Asaza prepelitele in tava unsa cu unt. Adauga vin, cateii de usturoi, sare si piper. Verdeturi, dupa gust, daca mai simti nevoia.



Acopera tava cu folie de aluminiu si da totul la cuptorul incins la 200 de grade Celsius. Dupa 30 de minute, scoate folia de aluminiu si mai lasa prepelitele la gatit inca jumatate de ora.



Mai multe retete pe www.saltnsasha.wordpress.com.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prepelite cu prosciutto si sunca de casa la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Rita Ilieș

    Rita Ilieș (Chef de cuisine) , 22 februarie 2015

    Mmmmmmm! Arată mega apetisante. :D

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 14 prepelite
  • 7 felii de prosciutto
  • 7 felii de sunca de casa
  • 150g unt
  • 50 ml vin alb
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • zeama de la 1/2 portocala
  • 2 lamai
  • 5-6 catei usturoi
  • rozmarin
  • cimbrisor
  • oregano
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de SaltnSasha
Prăjitura magică cu ciocolată

Prăjitura magică cu ciocolată

Rupem ciocolata în bucăţi, o punem într-o oală, aruncăm untul peste ea. Le topim

7 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Spanac cu ouă ochiuri

Spanac cu ouă ochiuri

Tocăm ceapa şi usturoiul. Fierbem spanacul cam 7-8 minute, îl scurgem bine de apă şi

21 voturi    7 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pizza Calzone - varianta impletita

Pizza Calzone - varianta impletita

În 650 ml de apă caldă dizolvăm drojdia uscată împreună cu o lingură de zahăr tos. Amestecăm

12 voturi    3 comentarii
2h 10 min
Paste si pizza
Rita Ilieș

Rita Ilieș (Chef de cuisine)

Mmmmmmm! Arată mega apetisante. :D

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Spezzatino (Tocanita) siciliana pe pat de orez.