autor:

Anca Rm

» » Mancaruri cu carne

Prepelite cu unt aromat

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 decembrie 2015

Ingrediente
-4 prepelite, -1 catel usturoi, -50 gr unt, -sare, -piper, -1 lingura nucsoara, -rozmarin, -8 felii lamaie, -1 portocala

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Prepelitele le spalam bine in apa rece si le uscam in prosop de bucatarie curat .
Untul impreuna cu ,sare, piper,nucsoara,usturoi si frunze tocate de rosmarin le amestecam bine pana obtinem o pasta.
Luam cate o prepelita si desprindem foarte usor pielea de pe piept , sub ea punem putina pasta de unt . Atentie mare pielea este foarte subtire si se rupe repede . Apoi o sa punem unt aromat si in prepelita si o masam bine pe spate si picioare .
In prepelita punem o jumate de felie de lamaie si o frunzulita de rosmarin . Prindem cu o scobitoare picioarele pentru a inchide cavitatea si o asezam in vasul de copt cu spatele in jos. Procedam la fel si cu restul prepelitelor.
Intre ele punem cate o felie de lamaie ,iar pe margini felii de portocala .
Acoperim vasul cu o folie de aluminiu si le dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 30 minute , scoatem folia si mai lasam inca 30 minute .
Se servesc calde cu ce garnitura doriti .
Daca ti-a placut reteta noastra "Prepelite cu unt aromat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Maglubeh cu carne de vita-specific tarilor arabe

Maglubeh cu carne de vita-specific tarilor arabe

Carnea de vita se taie in bucati de cca 4 cm ; se spala si se pune la fiert cu apa si o lingurita

27 voturi    22 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Sarmale

Sarmale

Se curăţă ceapa, se căleşte puţin, se răceşte. Se spală orezul, se fierbe. Se pune la

7 voturi    8 comentarii
4h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2015

    Super bun.....multumesc.

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • -4 prepelite
  • -1 catel usturoi
  • -50 gr unt
  • -sare
  • -piper
  • -1 lingura nucsoara
  • -rozmarin
  • -8 felii lamaie
  • -1 portocala

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

45 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Fara foto

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

Super bun.....multumesc.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
costita de porc afumata cu cartofi