autor:

Anca Rm

» » Mancaruri cu carne

Prepelite cu unt aromat

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 decembrie 2015

Ingrediente
-4 prepelite, -1 catel usturoi, -50 gr unt, -sare, -piper, -1 lingura nucsoara, -rozmarin, -8 felii lamaie, -1 portocala

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Prepelitele le spalam bine in apa rece si le uscam in prosop de bucatarie curat .
Untul impreuna cu ,sare, piper,nucsoara,usturoi si frunze tocate de rosmarin le amestecam bine pana obtinem o pasta.
Luam cate o prepelita si desprindem foarte usor pielea de pe piept , sub ea punem putina pasta de unt . Atentie mare pielea este foarte subtire si se rupe repede . Apoi o sa punem unt aromat si in prepelita si o masam bine pe spate si picioare .
In prepelita punem o jumate de felie de lamaie si o frunzulita de rosmarin . Prindem cu o scobitoare picioarele pentru a inchide cavitatea si o asezam in vasul de copt cu spatele in jos. Procedam la fel si cu restul prepelitelor.
Intre ele punem cate o felie de lamaie ,iar pe margini felii de portocala .
Acoperim vasul cu o folie de aluminiu si le dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 30 minute , scoatem folia si mai lasam inca 30 minute .
Se servesc calde cu ce garnitura doriti .
Daca ti-a placut reteta noastra "Prepelite cu unt aromat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rasol alb de manzat cu cartofi noi in vas roman

Rasol alb de manzat cu cartofi noi in vas roman

Carne se curate bine de pielite,se taie in bucati care se pun in vasul roman impreuna cu uleiul,supa,vinul

6 voturi    8 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne
Fazan cu smochine proaspete si scortisoara

Fazan cu smochine proaspete si scortisoara

Vă propun astazi ceva deosebit de delicios! Nu se face greu si nici nu durează mult! Iar dacă,

3 voturi    1 comentariu
20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2015

    Super bun.....multumesc.

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • -4 prepelite
  • -1 catel usturoi
  • -50 gr unt
  • -sare
  • -piper
  • -1 lingura nucsoara
  • -rozmarin
  • -8 felii lamaie
  • -1 portocala

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

45 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Fara foto

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

Super bun.....multumesc.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor

Ciocanelele se spala si se aseaza spre marginea tavii,nuschiuletul se subtiaza pe lung cu lama unui cutit,se sareaza si se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Frigarui din piept de pui si legume cu sos de iaurt si menta