Pricomigdale aromate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceasca zahar pudra
  • 1 ou batut
  • 2 cesti migdale macinate
  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/4 lingurita scortisoara pisata
  • zahar pentru pudrat

Mod de preparare

Se freaca bine zaharul pudra cu oul, pina ce amestecul se albeste. Intr-un alt castron se amesteca migdalele, coaja de lamiie, esenta de vanilie si scortisoara si se incorporeaza putin cite putin in crema de ou si zahar. Se obtine astfel un aluat care apoi se framinta (in castron) circa cinci minute, pina ce devine neted. Se acopera cu un servet si se pune deoparte. Se-ncinge cuptorul la 180 grade C. Se scoate aluatul din castron si se formeaza - pe planseta infainata - un sul lung si gros de circa 4 cm. Acesta se taie in bucati si din fiecare bucata se face - cu palmele unse - o sfera, care apoi se apasa bine, formindu-se cercuri cu diametrul de 4 cm. Se asaza pe o tava unsa, lasind spatiu suficient intre ele sa creasca. Se pudreaza cu zahar, se baga la cuptor si se coc 15-20 de minute (pina ce se rumenesc). Cind sint coapte, se scot din tava si se lasa pe un gratar sa se raceasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise