Pricomigdale cu rom

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 albusuri
  • 210 g zahar tos
  • 20 ml rom
  • 200 g nuci sau alune macinate
  • 8-10 picaturi esenta de migdale sau un pachetel cu zahar vanilat

Mod de preparare

Nucile sau alunele se pun intr-o tava de prajitura si se tin in cuptor, 10 minute, la foc mijlociu, cu usa cuptorului deschisa, amestecindu-le de 2-3 ori in acest timp. Dupa ce s-au frecat intre palme, pentru a se desprinde cojile uscate, se trec prin masina de nuca. Albusurile se bat spuma intr-un lighenas smaltuit, se adauga zaharul si romul si, apoi, se bat deasupra unui vas cu apa clocotita, ca si bezelele, 8-10 minute, pina cind se intareste spuma (sa nu cada de pe tel) si se infierbinta bine. Dupa aceea, se adauga toate nucile sau alunele macinate, esenta de migdale sau, numai zaharul vanilat si se bat cu telul in continuare pe apa clocotita, citeva secunde (de 5-6 ori); apoi se lasa la o parte. Se pregatesc 2-3 tavi, unse cu margarina solida si tapetate cu faina. Se ia din compozitie cite o lingurita (cam cit o nuca), numai din marginea acesteia (fara sa se mai amestece in ea pina la sfirsit) si se asaza in tava, sub forma pe cit posibil rotunda. Tava se introduce in cuptorul incalzit dinainte la foc mijlociu, apoi focul se reduce, imediat, cit se poate de mic si se lasa 30 minute. Nu se deschide cuptorul 15 minute; dupa aceea, tava se poate intoarce, daca cuptorul nu coace uniform, potrivind si focul, ca pricomigdalele sa se riumeneasca frumos. Daca se folosesc simburi de migdale, acestia se fierb in apa clocotita, pina ce li se desprinde coaja subtire (simburele aluneca afara din coaja, cind se preseaza cu doua degete) cu usurinta. Dupa ce s-au uscat bine, se trec prin masina de nuca si cu ele se pregatesc, la fel, pricomigdalele (cu aroma lor naturala). Migdalele se pot amesteca cu nuci sau alune.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise