autor:

anuta

» » , , Retete de Pasti, Dulciuri diverse, Prajituri

Primavara in cosulete

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 aprilie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 aprilie 2017

Ingrediente
Blat:, 200 g biscuiti cu cacao, 100 g unt sau margarina, 50 g ciocolata alba, , Umplutura:, 100 ml frisca lichida, 2 linguri de smantana, 75 ml sirop concentrat de capsuni, un plic(10 g) de gelatina, , Decor:, 5-6 fructe (nu foarte coapte) de kiwi, 300 g capsuni, 50 g ciocolata alba

Dificultate: Medie Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Biscuitii se maruntesc la robot, apoi se framanta cu ciocolata si untul topit. Se pune cate o lingura de amestec de biscuiti, in forme de briose, apoi se preseaza cu o lingura, pana otinem un blat uniform. Se decoreaza marginile formelor cu felii de kiwi si feliute de capsuni, apoi se pune umplura din frisca mixata cu lingurile de smantana, pana se obtine o frisca tare, se adauga si siropul concentrat de capsuni si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Deasupra se decoreaza cu capsuni trase in ciocolata alba si biscuiti. Se dau la rece cel putin 2 ore, inante de a se scoate prajitura din forme. Este o prajitura delicioasa, plina de arome si culoare si foarte racoroasa!!

Daca nu avem sirop gata preparat, punem la fiert o mana de capsuni foarte coapte, cu o cana de zahar si 100 ml apa si se lasa sa clocoteasca, pana ce se leaga bine siropul, apoi se scurg fructele de sirop si se lasa sa se raceasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Primavara in cosulete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Cosulete de primavara cu branza

Cosulete de primavara cu branza

Se preincalzeste cuptorul. Foile de foietaj se taie in patrate si se ung cu putin ulei, se impaturesc

4 voturi    1 comentariu
40 min
Aperitive cu brinza
File de porc cu suc de portocale in crusta cu cartofi fondanti si sos Bordelaise

File de porc cu suc de portocale in crusta cu cartofi fondanti si sos Bordelaise

Intr-un vas mai inalt punem sucul de portocale, coaja rasa, usturoiul zdrobit, ghimbirul ras, sosul

2 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 200 g biscuiti cu cacao
  • 100 g unt sau margarina
  • 50 g ciocolata alba
  • Umplutura:
  • 100 ml frisca lichida
  • 2 linguri de smantana
  • 75 ml sirop concentrat de capsuni
  • un plic(10 g) de gelatina
  • Decor:
  • 5-6 fructe (nu foarte coapte) de kiwi
  • 300 g capsuni
  • 50 g ciocolata alba

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Rulada cu mascarpone si zmeura Rulada cu mascarpone si zmeura

In primul rand, trebuie sa va spun ca am pregatit blatul intr-o tava 35x30 cm pe care am pus hartie de copt. Intr-un vas punem ouale,

1 vot    0 comentarii
40 min
Retete de Pasti
Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Ciorba de miel mocaneasca