Profiterol

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat gogosele:
  • 200 g faina
  • 3 oua
  • 125 g unt
  • o lingurita zahar
  • 300 ml apa
  • Mie imi place sa adaug un pic de scortisoara in aluat
  • Se serveste cu frisca,inghetata,ciocolata,diferite topping-uri

Mod de preparare

Intr-o cratita se pun untul,zaharul,apa si se aseaza pe foc.Se amesteca pana incepe sa fiarba,apoi se ia de pe foc si se adauga faina,amestecand incontinuu.Compozitia se pune din nou pe foc pana devine omogena.

Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Separat se bat ouale si se adauga putin cate putin in compozitie,amestecand bine.

Din aceasta compozitie se fac gogosele micute,se aseaza intr-o tava unsa cu putin unt sau ulei.Cuptorul trebuie preincalzit in prealabil cu 10-15 min in prealabil.Se coc la foc mediu cca 30-40 de minute(depinde de cuptor).

Se lasa sa se raceasca in cuptor,deoarece trebuie sa fie mai uscate si destul de tari.

Pentru a umple gogoselele,acestea se taie pe mijloc,dar nu de tot si se umplu cu frisca,crema,inghetata.

Daca se foloseste ciocolata,aceasta se topeste la aburi impreuna cu putin lapte.Se toarna fierbinte peste gogosele.In loc de ciocolata puteti folosi un topping de ciocolata din comert sau preparat in casa din cacao,zahar,putin unt,esente,nuca macinata,alune...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise