autor:

valentina ionita

» » Inghetate

Profiterol

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 februarie 2010

Ingrediente
Pentru aluat gogosele:, 200 g faina, 3 oua, 125 g unt, o lingurita zahar, 300 ml apa, Mie imi place sa adaug un pic de scortisoara in aluat, Se serveste cu frisca, topping-uri

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita se pun untul,zaharul,apa si se aseaza pe foc.Se amesteca pana incepe sa fiarba,apoi se ia de pe foc si se adauga faina,amestecand incontinuu.Compozitia se pune din nou pe foc pana devine omogena.
Se ia de pe foc si se lasa la racit.
Separat se bat ouale si se adauga putin cate putin in compozitie,amestecand bine.
Din aceasta compozitie se fac gogosele micute,se aseaza intr-o tava unsa cu putin unt sau ulei.Cuptorul trebuie preincalzit in prealabil cu 10-15 min in prealabil.Se coc la foc mediu cca 30-40 de minute(depinde de cuptor).
Se lasa sa se raceasca in cuptor,deoarece trebuie sa fie mai uscate si destul de tari.
Pentru a umple gogoselele,acestea se taie pe mijloc,dar nu de tot si se umplu cu frisca,crema,inghetata.
Daca se foloseste ciocolata,aceasta se topeste la aburi impreuna cu putin lapte.Se toarna fierbinte peste gogosele.In loc de ciocolata puteti folosi un topping de ciocolata din comert sau preparat in casa din cacao,zahar,putin unt,esente,nuca macinata,alune...
Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
profiterol cu ciocolata

profiterol cu ciocolata

Mod de preparare: Laptele cu vanilie si coaja de lamaie se pun pe foc pana la punctul de fierbere. Se

13 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Profiterol

Profiterol

Intai, preparam cojile, intr-o oala se amesteca apa cu uleiul si se pun pe foc cu un praf de sare,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

    Multumesc...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

    O bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

    Este intr-adevar tare delicios ...

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Este delicios profiterolul.Eu il umplu cu budinca de vanilie.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Ma bucur ca va place...Se prepara foarte usor...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Multumesc mult

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      sunt delicioase!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Mmmm ce pofta mi-ai facut!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat gogosele:
  • 200 g faina
  • 3 oua
  • 125 g unt
  • o lingurita zahar
  • 300 ml apa
  • Mie imi place sa adaug un pic de scortisoara in aluat
  • Se serveste cu frisca, topping-uri

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Inghetate

Cocktail cu inghetata Cocktail cu inghetata

Intr-o cratita, zaharul se dizolva in apa, la foc mic si se lasa sa fiarba pana devine sirop, dupa care se da deoparte si se lasa la

2 voturi    0 comentarii
6h
Cocktailuri si lichioruri
Sorbet de pepene galben Sorbet de pepene galben

Pulpa de la pepenele galben se taie bucăţele, se pasează în blender. Se amestecă piureul de pepene cu zahărul pudră şi

1 vot    0 comentarii
15 min
Inghetate
Parfait 4 - reteta rapida