Profiterol

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Profiterol

Ingrediente

  • Pentru 12 coji:
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 125 gr faina
  • 3 oua ( marimea M)
  • sare
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • 50 gr amidon
  • 450 ml lapte
  • 200 ml frisca
  • 1 lingura cacao
  • 2-3 linguri lapte

Mod de preparare

Intai, preparam cojile, intr-o oala se amesteca apa cu uleiul si se pun pe foc cu un praf de sare, se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se ia deoparte. Se adauga faina si se mixeaza foarte bine, se lasa la racit ( eu de obicei o las sa fie doar calduta )

Dupa ce s-a racit putin, adaugam ouale pe rand, mixand dupa fiecare foarte bine. Obtineti un aluat ca o pasta, aluatul se pune intr-un pos cu varf mare rotund, (eu am folosit varf mare steluta) si se fac rozete, intr-o tava cu hartie de copt. Se coc la foc iute 15 minute, apoi la foc potrivit, pana ce devin usor maronii.

Pentru crema pregatim asa, se pune laptele (fiert inainte) la foc sa se infierbante, intre timp mixam galbenusurile cu zaharul si vanilia pana ce se albesc, apoi se adauga amidonul si se mixeaza bine.

Se ia laptele si se toarna in fir subtire peste galbenusuri, amestecand in continu. Se pune iar pe foc si se lasa sa se ingroase, amestecand in continu. Se lasa la racit, acoperit cu o folie alimentara. Dupa racire se bate frisca si se amesteca cu crema de galbenusuri.

Dupa ce s-au copt cojile, se lasa la racit si se taie capac, dar nu foarte mare, sau, daca aveti, varf de umplut, este mai usor, infingeti varful in coji si umpleti cu crema.

In crema ramasa, se adauga cacao si se subtieaza cu 2-3 linguri de lapte, sa fie ca un sos si se toarna peste cojile umplute (se imparte la fiecare, mie mi-a ajuns toata crema, daca doriti sa innoate in crema :)) mariti cantitatile la crema )

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise