autor:

Doina  Varga

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Prosciuto pe varza dulce la cuptor

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 septembrie 2009

Ingrediente
1 varza dulce de aproximativ 2 kg, 350 g prosciuto, 1 ceapa, 2 morcovi, 4-5 rosii, 1 legatura patrunjel, 1 legatura marar, 2 cuburi concentrat costita afumata, 100 ml bulion/ketchup, 30 ml ulei, sare, piper, paprika, curry, cimbru, 2 foi de dafin

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Se taie varza patratele, se pudreaza cu o lingurita de sare, apoi se framanta putin cu mainile, se clateste cu apa rece, se stoarce si se pune la calit impreuna cu verdeata tocata si concentratul, 20 minute, in 10 ml ulei.
In restul de ulei prajiti feliile de prosciuto, 3 minute. Intr-o tava mai adanca puneti felii de morcov, ceapa tocata, varza calita, condimentati, felii de rosii, turnati bulionul, 300-400 ml apa si dati la cuptor, la foc mic, 45 minute.
Punem feliile de prosciuto distribuite uniform peste varza, acoperim cu folie de aluminiu si mai dam 20-30 minute la cuptor, la foc mic. (vezi video)
Garnisiti cu verdeata, felii de ardei si de morcovi.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prosciuto pe varza dulce la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Boerenkool - Piure cu varza creata

Boerenkool - Piure cu varza creata

Se curata cartofii si se taie cubulete. Se pun la fiert in apa cat sa-i acopere, intr-o oala mai

5 voturi    2 comentarii
25 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi gratinati cu branza, oua si smantana

Cartofi gratinati cu branza, oua si smantana

Se fierb cartofi intregi in coaja ,dupa ce au fost spalati bine, se lasa un pic dupa ce au fost scosi

36 voturi    15 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    O bunatate !

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

    Multumesc mult.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Intr-adevar...arata tare bine.Imi place.Felicitari!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Multumesc.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Foarte apetisant!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

      Nu e obligatoriu sa o clatim cu apa, dar uneori e riscul sa iasa mancarea prea sarata. Eu am patit-o. :)

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

      Interesanta reteta, dar totusi nu inteleg de ce trebuie sa mai clatim varza cu apa, dupa ce o frecam cu sare. Ea oricum se inmoaie si daca o clatim consider ca isi pierde din proprietati. Dar daca asa este reteta nu ma opun. Totusi o sa incerc.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • 1 varza dulce de aproximativ 2 kg
  • 350 g prosciuto
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 4-5 rosii
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 2 cuburi concentrat costita afumata
  • 100 ml bulion/ketchup
  • 30 ml ulei
  • sare
  • piper
  • paprika
  • curry
  • cimbru
  • 2 foi de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles

Se amesteca int-un bol sosul de soia, melasa de rodie, mierea, uleiul de masline, boiaua afumata, piperul cayenne, coaja rasa de la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Sufleu de dovlecei