autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Prudent cu ciocolata

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 februarie 2010

Ingrediente
ptr 8 forme de mafin de marimea 1/2 de pahar-mangete de hirtie rezistente la copt.(se pot pune 2 mangete una in alta ca sa fie mai rezistente)., 200gr de cicolata amara 60%cacao, 200 gr de unt, 1pahar de zahar, 4 oua + 4 galbenuse, 2/3 pahar faina, putina sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.
Se topeste ciocolata cu untul la ben-marin sau in cuptorul cu micro unde.Se adauga zaharul si se amesteca bine si deasemeni ouale treptat si galbenusele pina ce se cuprind bine in compozitie.Se adauga faina si sarea si seamesteca putin atit cit faina este cuprinsa in compozitie.Se toarna compozitia in forme unse putin inainte .Se coc 15-20 de minute pina ce marginea se intareste dar mijlocul este inca moale.
Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca putin .Le rasturnam pe farfurioare si servim cind in mijloc crema este inca moale.
Se poate adauga la fiecare mafin o bucata de ciocolata alba inainte de coacem sau ciocolata umpluta.
Este ceva delicios si minunat ptr o masa festiva.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prudent cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Vulcani de ciocolata

Vulcani de ciocolata

Pentru acest tip de prajitura sunt necesare forme din aluminiu (de unica folosinta ce se gasesc in

87 voturi    32 comentarii
1h 35 min
Dulciuri diverse
Friganele cu topping de afine

Friganele cu topping de afine

Se taie franzela in felii . Se amesteca zaharul pudra cu laptele , iar ouale se bat spuma. Se trece

0 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • ptr 8 forme de mafin de marimea 1/2 de pahar-mangete de hirtie rezistente la copt.(se pot pune 2 mangete una in alta ca sa fie mai rezistente).
  • 200gr de cicolata amara 60%cacao
  • 200 gr de unt
  • 1pahar de zahar
  • 4 oua + 4 galbenuse
  • 2/3 pahar faina
  • putina sare

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

8 voturi    1 comentariu
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

9 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Papanasi