autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Prudent cu ciocolata

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 februarie 2010

Ingrediente
ptr 8 forme de mafin de marimea 1/2 de pahar-mangete de hirtie rezistente la copt.(se pot pune 2 mangete una in alta ca sa fie mai rezistente)., 200gr de cicolata amara 60%cacao, 200 gr de unt, 1pahar de zahar, 4 oua + 4 galbenuse, 2/3 pahar faina, putina sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.
Se topeste ciocolata cu untul la ben-marin sau in cuptorul cu micro unde.Se adauga zaharul si se amesteca bine si deasemeni ouale treptat si galbenusele pina ce se cuprind bine in compozitie.Se adauga faina si sarea si seamesteca putin atit cit faina este cuprinsa in compozitie.Se toarna compozitia in forme unse putin inainte .Se coc 15-20 de minute pina ce marginea se intareste dar mijlocul este inca moale.
Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca putin .Le rasturnam pe farfurioare si servim cind in mijloc crema este inca moale.
Se poate adauga la fiecare mafin o bucata de ciocolata alba inainte de coacem sau ciocolata umpluta.
Este ceva delicios si minunat ptr o masa festiva.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prudent cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Catifea de ciocolata

Catifea de ciocolata

La bain-marie se topeste ciocolata cu untul si smantina pina se topeste complet. Se incalzeste cuptorul

9 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars cu dovleac

Crema de zahar ars cu dovleac

Se incepe cu prepararea piureului de dovleac. Dovleacul se taie in 2 jumatati; se curata de seminte

17 voturi    17 comentarii
3h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • ptr 8 forme de mafin de marimea 1/2 de pahar-mangete de hirtie rezistente la copt.(se pot pune 2 mangete una in alta ca sa fie mai rezistente).
  • 200gr de cicolata amara 60%cacao
  • 200 gr de unt
  • 1pahar de zahar
  • 4 oua + 4 galbenuse
  • 2/3 pahar faina
  • putina sare

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

10 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Tiramisu