Prudent cu ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ptr 8 forme de mafin de marimea 1/2 de pahar-mangete de hirtie rezistente la copt.(se pot pune 2 mangete una in alta ca sa fie mai rezistente).
  • 200gr de cicolata amara 60%cacao
  • 200 gr de unt
  • 1pahar de zahar
  • 4 oua + 4 galbenuse
  • 2/3 pahar faina
  • putina sare

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.

Se topeste ciocolata cu untul la ben-marin sau in cuptorul cu micro unde.Se adauga zaharul si se amesteca bine si deasemeni ouale treptat si galbenusele pina ce se cuprind bine in compozitie.Se adauga faina si sarea si seamesteca putin atit cit faina este cuprinsa in compozitie.Se toarna compozitia in forme unse putin inainte .Se coc 15-20 de minute pina ce marginea se intareste dar mijlocul este inca moale.

Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca putin .Le rasturnam pe farfurioare si servim cind in mijloc crema este inca moale.

Se poate adauga la fiecare mafin o bucata de ciocolata alba inainte de coacem sau ciocolata umpluta.

Este ceva delicios si minunat ptr o masa festiva.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise