autor:

zana b.

» » Conserve si muraturi

Prune cu zahar si esnta de rom

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 august 2009

Ingrediente
5 kg prune,1 1/2 kg zahar,2 aspirine,3 esente de rom

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Prunelor li se scot samburii,apoi se amesteca cu zaharul si cu aspirinele pisate si se lasa deoparte 24 ore,amestecand de mai multe ori pana zaharul se topeste.Se pun apoi prunele in borcane,se adauga zeama lasata si se pune cate o lingurita de esenta de rom in fiecare borcan.Se acopera borcanele cu celofan si se pun in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prune cu zahar si esnta de rom" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Zacusca de fasole

Zacusca de fasole

Fasolea inmuiata inainte, se pune la fiert ,cu sare si foi de dafin, pana se inmoaie. Ceapa, morcovul

51 voturi    29 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Gem de pepene galben

Gem de pepene galben

Se taie pepenii in bucati mici, apoi se zdrobesc bine, si se pun la fiert cca o ora, sa se evapore

4 voturi    2 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • 5 kg prune,1 1/2 kg zahar,2 aspirine,3 esente de rom

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Ardei conservati pentru iarna