autor:

zana b.

» » Conserve si muraturi

Prune cu zahar si esnta de rom

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 august 2009

Ingrediente
5 kg prune,1 1/2 kg zahar,2 aspirine,3 esente de rom

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Prunelor li se scot samburii,apoi se amesteca cu zaharul si cu aspirinele pisate si se lasa deoparte 24 ore,amestecand de mai multe ori pana zaharul se topeste.Se pun apoi prunele in borcane,se adauga zeama lasata si se pune cate o lingurita de esenta de rom in fiecare borcan.Se acopera borcanele cu celofan si se pun in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prune cu zahar si esnta de rom" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gem de pere

Gem de pere

Perele se curata de coaja si se rad mic. Se amesteca cu zaharul si zeama de lamaie si se lasa la

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
DIN CATEGORIA FRUCTE CRUDE CONGELATE - MURE,AFINE,ZMEURA

DIN CATEGORIA FRUCTE CRUDE CONGELATE - MURE,AFINE,ZMEURA

Pastrarea prin congelare a fructelor este cea mai sigura si mai sanatoasa decat oricare alt mod de

24 voturi    9 comentarii
40 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • 5 kg prune,1 1/2 kg zahar,2 aspirine,3 esente de rom

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Tocana cu orez