autor:

zana b.

» » Conserve si muraturi

Prune cu zahar si esnta de rom

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 august 2009

Ingrediente
5 kg prune,1 1/2 kg zahar,2 aspirine,3 esente de rom

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Prunelor li se scot samburii,apoi se amesteca cu zaharul si cu aspirinele pisate si se lasa deoparte 24 ore,amestecand de mai multe ori pana zaharul se topeste.Se pun apoi prunele in borcane,se adauga zeama lasata si se pune cate o lingurita de esenta de rom in fiecare borcan.Se acopera borcanele cu celofan si se pun in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prune cu zahar si esnta de rom" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Pasta rosii pentru pizza

Pasta rosii pentru pizza

Rosiile se dau prin masina de stors rosii si se pun la fiert in oala unsa cu ulei. Ceapa se toaca

8 voturi    1 comentariu
1h
Conserve si muraturi
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Se spala si se curata afinele de codite .Se ia o oala mai mare si cu fundul mai gros(dar atentie

5 voturi    7 comentarii
3h 45 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • 5 kg prune,1 1/2 kg zahar,2 aspirine,3 esente de rom

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Gogosari la borcan