autor:

Lia Maria

» » Dulciuri diverse

Prune in aluat

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 august 2009

Ingrediente
500 gr faina alba de grau, 100gr iaurt, 150 gr lapte, 1 ou, 1 lingurita sare, 2 linguri zahar, 2 linguri ulei, 1 pliculet drojdie uscata, 200 gr zahar pudra, 2 pliculete zahar vanilat, Ulei de palmier pt prajit

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Laptele si iaurtul se incalzesc putin, se amesteca bine impreuna cu oul, sarea, zaharul, se adauga faina si drojdia si se framanta cam 20’, dupa care se lasa coca la dospit aprox. 30’.
Se intinde coca pe masa de lucru si se formeaza un sul din care rupem bucatele mici de aluat . Intindem cu mana bucatica de aluat, punem in mijlocul ei cate o pruna si o invartim in palme, aluatul sa fie in strat suptire, o asezam pe planseta pudrata cu faina. Procedam la fel pana terminam cu tot aluatul. Punem intro tigaie ulei de palmier si cand este bine incins, incepem sa prajim prunele. Le punem in ordinea in care le-am modelat (primele prune imbracate in aluat, vor fi si primele prajite) cu grija sa le intoarcem la timp sa nu se arda.
Se scot pe un servet de hartie , le lasam putin dupa care trecem fiecare pruna prin zaharul pudra amestecat cu zaharul vanilat .
Procedam la fel cu toate prunele pana le terminam de prajit.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Prune in aluat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu prune cu aluat de foitaj

Tarta cu prune cu aluat de foitaj

Intr o forma rotunda ,unsa cu unt se deruleaza foitajul Se unge cu dulceata Se presara cu

19 voturi    4 comentarii
35 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    ERIKA ADAMI , 01 august 2016

    MAI BINE INTINZI ALUATUL ;SI PUI FRUCTELE DEASUPRA CU ZAHAR SI SCORTISOARA SI PUI LA CUPTOR CA DACA LE FACETI ASA CUM SCRIE ;ADICA IN ULEI S-AR PUTEA SA NU SE COACA ASA BINE

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2011

    Multumesc Valentina !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2011

    Delicioase si apetisante...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      O bunatate.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 15 august 2009

      Bune !Sunt vestitele galuste cu prune.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 500 gr faina alba de grau
  • 100gr iaurt
  • 150 gr lapte
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 200 gr zahar pudra
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Ulei de palmier pt prajit

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

ERIKA ADAMI

MAI BINE INTINZI ALUATUL ;SI PUI FRUCTELE DEASUPRA CU ZAHAR SI SCORTISOARA SI PUI LA CUPTOR CA DACA LE FACETI ASA CUM SCRIE ;ADICA IN ULEI S-AR PUTEA SA NU SE COACA ASA BINE

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Cornulete cu mac sau cu nuca