autor:

valentina ionita

» » Conserve si muraturi

PRUNE IN VIN ROSU

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 aprilie 2009

Ingrediente
prune coapte,dar tari, samburi de migdale sau de caise, 1 l vin rosu, 1 kg zahar, 1 l apa, scortisoara,cuisoare,vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

16 voturi

Mod de preparare

prunele se spala si se scot samburii.In locul samburilor se pune cate un miez de migdala sau sambure de caisa si se aseaza in borcane.
Se toarna peste ele urmatorul sirop:
1 l vin rosu,1 l apa,1 kg zahar,vanilie,scortisoara,cuisoare dupa gust.Dupa cateva clocote,siropul se lasa la racit,se toarna peste prune si se adauga conservant sau cate o aspirina la borcan si se sigileaza.Se sterilizeaza in baie de aburi 10-15 minute din momentul fierberii.Borcanele se invelesc in hartii pentru fiert.Se lasa sa se raceasca pana a doua zi in vasul in care au fiert borcanele.
Pot fi servite ca desert sau chiar garnitura la friptura pentru cei care adora gustul dulce-acrisor.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRUNE IN VIN ROSU" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Fasole verde pentru iarna la borcan

Fasole verde pentru iarna la borcan

Se rup coditele, se spala in două ape. La un litru de apă + o lingură rasă de sare grunjoasă

0 voturi    0 comentarii
47h
Conserve si muraturi
Compot de dovlecei !!!

Compot de dovlecei !!!

Dovleceii se curata de coaja si seminte. Se taie cubulete mai mari(2/2cm) Se amesteca cu 2 pliculete

29 voturi    4 comentarii
4h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2009

    Interesanta combinatia. Cred ca samburele de caisa da un gust deosebit!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

16 voturi

Ingrediente

  • prune coapte,dar tari
  • samburi de migdale sau de caise
  • 1 l vin rosu
  • 1 kg zahar
  • 1 l apa
  • scortisoara,cuisoare,vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Interesanta combinatia. Cred ca samburele de caisa da un gust deosebit!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Castraveti murati in otet