prunele se spala si se scot samburii.In locul samburilor se pune cate un miez de migdala sau sambure de caisa si se aseaza in borcane.
Se toarna peste ele urmatorul sirop:
1 l vin rosu,1 l apa,1 kg zahar,vanilie,scortisoara,cuisoare dupa gust.Dupa cateva clocote,siropul se lasa la racit,se toarna peste prune si se adauga conservant sau cate o aspirina la borcan si se sigileaza.Se sterilizeaza in baie de aburi 10-15 minute din momentul fierberii.Borcanele se invelesc in hartii pentru fiert.Se lasa sa se raceasca pana a doua zi in vasul in care au fiert borcanele.
Pot fi servite ca desert sau chiar garnitura la friptura pentru cei care adora gustul dulce-acrisor.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii