autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Prune în sos de vin rosu cu înghetara de vanilie

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
1 kg de prune, 500 ml vin rosu, 150 g zahar,, 2 batoane de scortisoara, 2 cuisoare, 40 ml Armagnac, circa 300 ml, înghetata de vanilie.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Într-o crarita pui la încalzir vinul rosu, zaharul si
condimentele aromate si le lasi sa fiarba circa 5 minute.
Speli prunele, le desfaci în jumarati, le scoti sâmburii si le pui în
fiertura de vin. Reduci focul si mai lasi totul la fiert circa 6 minure.
Scoti prunele cu o spumiera, iar lichidul îl mai lasi la fiert pâna
devine un sirop. Apoi il iei de pe foc, arunci condimentele si torni
coniacul.
Fructele le tai in felii, le stropesri cu sirop si lasi un pic la racit.
Pui prunele cu sosul de vin pe farfurii de desert si lânga ele - unul
sau mai multi bulgarasi de inghepra de vanilie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prune în sos de vin rosu cu înghetara de vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Desert rapid la pahar

Desert rapid la pahar

In bolul de la mixer turnam smantana pentru frisca si o mixam aprox. 5 minute, adaugand pe rand in

4 voturi    1 comentariu
15 min
Dulciuri diverse
Maple pecan muffins

Maple pecan muffins

* Într-un vas amestecã fãina, nucile tocate gros, praf de copt, germeni si sare. Separat amestecã

2 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de prune
  • 500 ml vin rosu
  • 150 g zahar,
  • 2 batoane de scortisoara
  • 2 cuisoare
  • 40 ml Armagnac
  • circa 300 ml
  • înghetata de vanilie.

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Placinta americana cu mere