autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Prune în sos

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
1 kg de prune, 500 ml vin rosu, 150 g zahar,, 2 batoane de scortisoara, 2 cuisoare, 40 ml Armagnac, circa 300 ml, înghetata de vanilie.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Într-o crarita pui la încalzir vinul rosu, zaharul si
condimentele aromate si le lasi sa fiarba circa 5 minute.
Speli prunele, le desfaci în jumarati, le scoti sâmburii si le pui în
fiertura de vin. Reduci focul si mai lasi totul la fiert circa 6 minure.
Scoti prunele cu o spumiera, iar lichidul îl mai lasi la fiert pâna
devine un sirop. Apoi il iei de pe foc, arunci condimentele si torni
coniacul.
Fructele le tai in felii, le stropesri cu sirop si lasi un pic la racit.
Pui prunele cu sosul de vin pe farfurii de desert si lânga ele - unul
sau mai multi bulgarasi de inghepra de vanilie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prune în sos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Rulada de pui cu prune uscate, sos picant si cornulete crocante de cartofi

Rulada de pui cu prune uscate, sos picant si cornulete crocante de cartofi

- cornuletele crocante: curatam cartofii si fierbem in apa cu sare. Fierbinti ii pasam si facem un

2 voturi    1 comentariu
2h 20 min
Mancaruri cu carne
Sos picant de prune

Sos picant de prune

Se scot samburii si se mixeaza prunele in robot. Se pune amestecul de prune intr-un ceaun, (daca

4 voturi    6 comentarii
1h 40 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de prune
  • 500 ml vin rosu
  • 150 g zahar,
  • 2 batoane de scortisoara
  • 2 cuisoare
  • 40 ml Armagnac
  • circa 300 ml
  • înghetata de vanilie.

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Gogosi braziliene