autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Prune în sos

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
1 kg de prune, 500 ml vin rosu, 150 g zahar,, 2 batoane de scortisoara, 2 cuisoare, 40 ml Armagnac, circa 300 ml, înghetata de vanilie.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Într-o crarita pui la încalzir vinul rosu, zaharul si
condimentele aromate si le lasi sa fiarba circa 5 minute.
Speli prunele, le desfaci în jumarati, le scoti sâmburii si le pui în
fiertura de vin. Reduci focul si mai lasi totul la fiert circa 6 minure.
Scoti prunele cu o spumiera, iar lichidul îl mai lasi la fiert pâna
devine un sirop. Apoi il iei de pe foc, arunci condimentele si torni
coniacul.
Fructele le tai in felii, le stropesri cu sirop si lasi un pic la racit.
Pui prunele cu sosul de vin pe farfurii de desert si lânga ele - unul
sau mai multi bulgarasi de inghepra de vanilie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prune în sos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Sos picant de prune

Sos picant de prune

Se scot samburii si se mixeaza prunele in robot. Se pune amestecul de prune intr-un ceaun, (daca

5 voturi    6 comentarii
1h 40 min
Conserve si muraturi
Rulada de porc cu sos pikant de prune

Rulada de porc cu sos pikant de prune

Scoateti samburii din prunele proaspete si blendati-le impreuna cu menta proaspata; Puneti vinul

3 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de prune
  • 500 ml vin rosu
  • 150 g zahar,
  • 2 batoane de scortisoara
  • 2 cuisoare
  • 40 ml Armagnac
  • circa 300 ml
  • înghetata de vanilie.

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Ciambelle- Gogosi italiene Ciambelle- Gogosi italiene

Pentru reusita acestor gogosi italiene, este foarte important sa se respecte modul de pregatire al aluatului si al felului de framantare. In

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Bile din cocos.