Foccacia

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Foccacia

Ingrediente

  • 500gr faina pentru paine
  • 25 gr de drojdie - sau 1/2 lingura de drojdie uscata
  • 2 linguri de zahar
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/4 pahar de ulei de masline
  • 11/4 pahar de apa calduta
  • Pentru ornat:
  • ulei de masline
  • felii de legume
  • masline
  • putin rozmarin proaspat

Mod de preparare

In oala mixerului cernem faina adaugam drojdia si zaharul si uleiul de masline si incepem sa amestecam dupa care adaugam apa treptat si sarea si lasam mixerul sa lucreze 10 minute, sa framante aluatul.

Scoatem aluatul si il transferam in alt bol pe care l-am uns cu putin ulei de masline. Il lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Pregatim o tava cu pergament si intindem aluatul direct in tava intizandu-l cu mainile pana ce acopera tava complet. Il decoram cu masline, putin rozmarin, felii de ardei sau alte legume si stropim cu inca putin ulei de masline pe deasupra si putina sare grunjoasa.

Il coacem la 200 de grade, aproximativ 20-25 de minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...

Spuma de capsuni
Ardei umpluţi (slow cooker)

Ardei umpluţi (slow cooker)

Ardei umpluţi (slow cooker)
Gem de cirese

Gem de cirese

Reteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.

Gem de cirese
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor