In oala mixerului cernem faina adaugam drojdia si zaharul si uleiul de masline si incepem sa amestecam dupa care adaugam apa treptat si sarea si lasam mixerul sa lucreze 10 minute, sa framante aluatul.
Scoatem aluatul si il transferam in alt bol pe care l-am uns cu putin ulei de masline. Il lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Pregatim o tava cu pergament si intindem aluatul direct in tava intizandu-l cu mainile pana ce acopera tava complet. Il decoram cu masline, putin rozmarin, felii de ardei sau alte legume si stropim cu inca putin ulei de masline pe deasupra si putina sare grunjoasa.
Il coacem la 200 de grade, aproximativ 20-25 de minute.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii