autor:

kok miori

» » Aluaturi si Foietaje

Foccacia

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 mai 2014

Ingrediente
500gr faina pentru paine, 25 gr de drojdie - sau 1/2 lingura de drojdie uscata, 2 linguri de zahar, 1/2 lingurita de sare, 1/4 pahar de ulei de masline, 11/4 pahar de apa calduta, , Pentru ornat:, ulei de masline, felii de legume, masline, putin rozmarin proaspat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

In oala mixerului cernem faina adaugam drojdia si zaharul si uleiul de masline si incepem sa amestecam dupa care adaugam apa treptat si sarea si lasam mixerul sa lucreze 10 minute, sa framante aluatul.



Scoatem aluatul si il transferam in alt bol pe care l-am uns cu putin ulei de masline. Il lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.



Pregatim o tava cu pergament si intindem aluatul direct in tava intizandu-l cu mainile pana ce acopera tava complet. Il decoram cu masline, putin rozmarin, felii de ardei sau alte legume si stropim cu inca putin ulei de masline pe deasupra si putina sare grunjoasa.



Il coacem la 200 de grade, aproximativ 20-25 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Foccacia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Foccacia

Foccacia

Faina, drojdia si jumatate de lingura de sare se amesteca, incorporandu-se treptat apa calda. Se

14 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Foccacia

Foccacia

Mod de preparare: Se dizolva drojdia in ½ cantitate de apa calduta cu putina sare si se toarna

10 voturi    16 comentarii
59 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Pelan Jenica , 04 iulie 2014

    trebuie sa fie satioasa si buna

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 500gr faina pentru paine
  • 25 gr de drojdie - sau 1/2 lingura de drojdie uscata
  • 2 linguri de zahar
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/4 pahar de ulei de masline
  • 11/4 pahar de apa calduta
  • Pentru ornat:
  • ulei de masline
  • felii de legume
  • masline
  • putin rozmarin proaspat

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

8 voturi    1 comentariu
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

9 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere