Foccacia

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Foccacia

Ingrediente

  • 500gr faina pentru paine
  • 25 gr de drojdie - sau 1/2 lingura de drojdie uscata
  • 2 linguri de zahar
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/4 pahar de ulei de masline
  • 11/4 pahar de apa calduta
  • Pentru ornat:
  • ulei de masline
  • felii de legume
  • masline
  • putin rozmarin proaspat

Mod de preparare

In oala mixerului cernem faina adaugam drojdia si zaharul si uleiul de masline si incepem sa amestecam dupa care adaugam apa treptat si sarea si lasam mixerul sa lucreze 10 minute, sa framante aluatul.

Scoatem aluatul si il transferam in alt bol pe care l-am uns cu putin ulei de masline. Il lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Pregatim o tava cu pergament si intindem aluatul direct in tava intizandu-l cu mainile pana ce acopera tava complet. Il decoram cu masline, putin rozmarin, felii de ardei sau alte legume si stropim cu inca putin ulei de masline pe deasupra si putina sare grunjoasa.

Il coacem la 200 de grade, aproximativ 20-25 de minute.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura