autor:

Dachman Laura

» » , , , , Aluaturi si Foietaje, Budinci, Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci

Pudding cu mere si sos caramel

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 august 2009

Ingrediente
Pentru pudding, •175 gr unt sau margarina Rama. moale, •4 mere, curtate de coaja si cotor, apoi taiate cubulete, •130 gr zahar, •50 gr nuci, prajite si tocate mare, •3 oua, •150 gr faina, •1 praf de sare, •½ lingurita praf de copt, Pentru sos caramel, •175 gr zahar, •100 gr unt sau margarina Rama, topit(a), •200 gr smantana

Dificultate: Medie Timp: 2h

8 voturi

Mod de preparare

1. Topeste 25 gr unt/margarina intr-o tigaie mare, adauga cubuletele de mere si gateste-le pana s-au inmuiat putin si au devenit aurii.Adauga 1 lingura zahar si continua sa gatesti aprox. 2 minute pana cand se caramelizeaza merele.Lasa amestecul sa se raceasca, apoi inglobeaza nucile.
2. Pentru sos, caramelizeaza zaharul, apoi adauga untul/margarina Rama topit(a) si smantana si amesteca bine.Lasa sosul sa mai fiarba 2 minute apoi pune-l deoparte.
3. Torna amestecul cu mere intr-un vas cu capacitatea de 1.5 LToarna deasupra o treime din sosul caramel, apoi pune totul deoparte.
4. Intr-un vas, bate untul/margarina si zaharul ramas pana ce devine cremos. Adauga ouale,cate unul pe rand, mixand bine dupa fiecare adaugare.Amesteca faina cu sarea si praful de copt, apoi inglobeaz-o in amestecul cu unt.Toarna amestecul obtinut peste merele din vas si niveleaza suprafata acestuia.Acopera vasul cu o foaie de copt, apoi cu una de aluminiu si lega-le bine cu o ata mai groasa, apoi taie excesul de foaie de copt si aluminiu.Aseaza vasul intr-o cratita mare si toarna in cratita apa fiarta pana ce ajunge la jumatatea vasului.Acopera cratita cu un capac si pune-o pe foc mic.Lasa puddingul sa fiarba timp de 1h 30 minute, adaugand apa daca mai este nevoie.
5. Lasa puddingul sa stea 2 minute inainte de a-l intoarce pe o farfurie si serveste-l cu restul de sos caramel.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitai blogul http://lauradfood.blogspot.com/
1. Topeste 25 gr unt/margarina intr-o tigaie mare, adauga cubuletele de mere si gateste-le pana s-au inmuiat putin si au devenit aurii.Adauga 1 lingur
Daca ti-a placut reteta noastra "Pudding cu mere si sos caramel" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje
Paine Foccacia

Paine Foccacia

Se dizolva intr-un vas mai mare in apa fiarta calduta drojdia, pana nu simtim nici o bila apoi adaugam

10 voturi    4 comentarii
30h
Aluaturi si Foietaje
Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Eu am folosit masina de framantat. Am taiat untul cubulete si impreuna cu laptele le-am incalzit

50 voturi    14 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    delicios !

  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2011

    Trebuie sa fie delicios!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    Delicios, foarte bun!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Minunat! Se retine!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      Delicios.........

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      Arata grozav!!!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Cam complicat, dar gustos!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      Foarte, foarte gustos!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

8 voturi

Ingrediente

  • Pentru pudding
  • •175 gr unt sau margarina Rama. moale
  • •4 mere
  • curtate de coaja si cotor
  • apoi taiate cubulete
  • •130 gr zahar
  • •50 gr nuci
  • prajite si tocate mare
  • •3 oua
  • •150 gr faina
  • •1 praf de sare
  • •½ lingurita praf de copt
  • Pentru sos caramel
  • •175 gr zahar
  • •100 gr unt sau margarina Rama
  • topit(a)
  • •200 gr smantana

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Muschi de vita cu mazare si sos de portocale

Muschi de vita cu mazare si sos de portocale

1.Se incalzeste cuptorul la 180ᵒC. 2.Muschiul de vita se condimenteaza cu sare, piper si boia

5 voturi    5 comentarii
40 min
Fripturi
Sorbet parfumat de capsuni

Sorbet parfumat de capsuni

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga apoi treptat zaharul pudra si zaharul vanilat,

12 voturi    9 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Princess Cake

Princess Cake

Pentru blat se incinge cuptorul la 180° Intr-un vas se amesteca faina cu Nesquik,praf de copt

12 voturi    5 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

delicios !

Adauga reteta
Retete

din Spume si creme dulci

Panna cotta cu ciocolata si ghimbir Panna cotta cu ciocolata si ghimbir

Zmeura decongelata, pasata bine cu blenderul vertical, se trece prin sita, pentru eliminarea semintelor; piureul rezultat se pune intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Clatite cu Crema de Mascarpone Clatite cu Crema de Mascarpone

 Pentru aluat, se bat bine ouăle, se adaugă laptele și apa, și apoi se îngroașă cu făină. Se lasă aproximativ

1 vot    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse