autor:

Dachman Laura

» » , , , , Aluaturi si Foietaje, Budinci, Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci

Pudding cu mere si sos caramel

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 august 2009

Ingrediente
Pentru pudding, •175 gr unt sau margarina Rama. moale, •4 mere, curtate de coaja si cotor, apoi taiate cubulete, •130 gr zahar, •50 gr nuci, prajite si tocate mare, •3 oua, •150 gr faina, •1 praf de sare, •½ lingurita praf de copt, Pentru sos caramel, •175 gr zahar, •100 gr unt sau margarina Rama, topit(a), •200 gr smantana

Dificultate: Medie Timp: 2h

8 voturi

Mod de preparare

1. Topeste 25 gr unt/margarina intr-o tigaie mare, adauga cubuletele de mere si gateste-le pana s-au inmuiat putin si au devenit aurii.Adauga 1 lingura zahar si continua sa gatesti aprox. 2 minute pana cand se caramelizeaza merele.Lasa amestecul sa se raceasca, apoi inglobeaza nucile.
2. Pentru sos, caramelizeaza zaharul, apoi adauga untul/margarina Rama topit(a) si smantana si amesteca bine.Lasa sosul sa mai fiarba 2 minute apoi pune-l deoparte.
3. Torna amestecul cu mere intr-un vas cu capacitatea de 1.5 LToarna deasupra o treime din sosul caramel, apoi pune totul deoparte.
4. Intr-un vas, bate untul/margarina si zaharul ramas pana ce devine cremos. Adauga ouale,cate unul pe rand, mixand bine dupa fiecare adaugare.Amesteca faina cu sarea si praful de copt, apoi inglobeaz-o in amestecul cu unt.Toarna amestecul obtinut peste merele din vas si niveleaza suprafata acestuia.Acopera vasul cu o foaie de copt, apoi cu una de aluminiu si lega-le bine cu o ata mai groasa, apoi taie excesul de foaie de copt si aluminiu.Aseaza vasul intr-o cratita mare si toarna in cratita apa fiarta pana ce ajunge la jumatatea vasului.Acopera cratita cu un capac si pune-o pe foc mic.Lasa puddingul sa fiarba timp de 1h 30 minute, adaugand apa daca mai este nevoie.
5. Lasa puddingul sa stea 2 minute inainte de a-l intoarce pe o farfurie si serveste-l cu restul de sos caramel.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitai blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Pudding cu mere si sos caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Spuma de capsuni cu iaurt

Spuma de capsuni cu iaurt

Curatam si spalam capsunile. Pastram 3-4 capsunele mici si mai frumusele. Iaurtul rece il batem

9 voturi    2 comentarii
10 min
Spume si creme dulci
Dulce de lapte condensat cu rodii (Romãs á Julio Cèsar)

Dulce de lapte condensat cu rodii (Romãs á Julio Cèsar)

1)Laptele condensat se pune la fiert 45 min. in oalã de presiune (eu l-am cumpãrat fiert).Se lasã

4 voturi    4 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    delicios !

  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2011

    Trebuie sa fie delicios!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    Delicios, foarte bun!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Minunat! Se retine!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      Delicios.........

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      Arata grozav!!!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Cam complicat, dar gustos!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      Foarte, foarte gustos!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

8 voturi

Ingrediente

  • Pentru pudding
  • •175 gr unt sau margarina Rama. moale
  • •4 mere
  • curtate de coaja si cotor
  • apoi taiate cubulete
  • •130 gr zahar
  • •50 gr nuci
  • prajite si tocate mare
  • •3 oua
  • •150 gr faina
  • •1 praf de sare
  • •½ lingurita praf de copt
  • Pentru sos caramel
  • •175 gr zahar
  • •100 gr unt sau margarina Rama
  • topit(a)
  • •200 gr smantana

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

delicios !

Adauga reteta
Retete

din Spume si creme dulci

Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Inghetata de banane cu nutella Inghetata de banane cu nutella

Bananele curatate, taiate, se pun in robot impreuna cu nutella si zeama de lamaie, se proceseaza, iar dupa ce a rezultat o crema fina,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa de rosii crema - de post