autor:

Dachman Laura

» » , , , Budinci, Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci

Pudding din panettone cu caramel si ciocolata

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 aprilie 2010

Ingrediente
Pentru caramel, 300 gr zahar, 200 ml apa fierbinte, , Pentru pudding, 175 gr panettone, taiat in felii de 1-2 cm grosime, 100 gr crema de ciocolata cu alune, 100 gr zahar brun, 800 ml lapte, 50 gr cacao pudra, 50 gr sirop de ciocolata, 1 lingurita esenta de alune de padure (optional), 40 gr amidon alimentar

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru caramel, pune intr-o cratita zaharul cu apa fierbinte si lasa sa fiarba pana cand se va obtine o culoare inchisa a caramelului, aprox. 20 minute.Dupa acesta, toarna repede caramelul intr-un vas termorezistent de aprox. 1,5 litri, rotind apoi usor vasul pentru a fi imbracat in caramel.
Incalzeste cuptorul la 200⁰C .Pentru pudding, unge feliile de panettone cu crema de ciocolata cu alune, pe ambele parti.Aseaza feliile unse in vasul cu caramel.
Intr-o cratita amesteca cacaoa, cu 80 gr zahar brun, siropul de ciocolata, esenta de alune de padure, amidonul alimentar si 100 ml lapte rece.Pune cratita pe foc apoi adauga restul de lapte.Lasa amestecul sa dea intr-un clocot apoi lasa-l sa fiarba usor 2 minute, amestecand continuu, pana cand incepe sa se ingroase.Toarna aceste amestec peste feliile de panettone din vas.Presara pudding-ul cu 20 gr zahar brun ramas si da-l la copt 30-35 minute.Serveste pudding-ul cald sau rece.

http://lauradfood2.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Pudding din panettone cu caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Pudding fondant de ciocolata cu cafea

Pudding fondant de ciocolata cu cafea

1. Incalzeste cuptorul la 200ᵒC.Unge cu unt 6 vase mici termorezistente sau o tava de 12 briose. 2. Topeste

7 voturi    8 comentarii
30 min
Spume si creme dulci
Inghetata de caramel

Inghetata de caramel

1. Se amesteca intr-o cratita vanilia, laptele, frisca si laptele condensat, apoi se pun pe foc potrivit

19 voturi    9 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru caramel
  • 300 gr zahar
  • 200 ml apa fierbinte
  • Pentru pudding
  • 175 gr panettone
  • taiat in felii de 1-2 cm grosime
  • 100 gr crema de ciocolata cu alune
  • 100 gr zahar brun
  • 800 ml lapte
  • 50 gr cacao pudra
  • 50 gr sirop de ciocolata
  • 1 lingurita esenta de alune de padure (optional)
  • 40 gr amidon alimentar

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Inimioare pline de savoare Inimioare pline de savoare

*Aluat: 1.Amestecam faina cu zaharul si sarea pe o suprafata de lucru cat mai rece posibil. 2.Adaugam untul foarte rece taiat in bucatele

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tiramisu de portocalã Tiramisu de portocalã

Un desert asemãnãtor a fost fãcut in sec. 17 in Siena, oras al provinciei italiene Toscana. Cu ocazia vizitei

7 voturi    7 comentarii
30 min
Spume si creme dulci
Mousse de scortisoarã (Mousse de canela)