autor:

Varadi Silvia

» » Mancaruri cu carne

Pui a la Kiev

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Rusia


    Reteta postata pe: 25 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Rusia


Reteta postata pe: 25 noiembrie 2009

Ingrediente
50g unt,, ½ lingurita coaja de lamaie rasa, sucul de la ½ lamiae, 2 catei de usturoi pisati, 1 lingura patrunjel proaspat tocat, 1 lingura ceapa verde tocata marunt, sare dupa gust, 1 piept de pui mare, fara pielita si dezosat, 1 ou mare, 1 lingura apa rece, 1 lingura faina, 50g pesmet alb, sare si piper dupa gust, ulei pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 20h 8 min

26 voturi

Mod de preparare


Intr-un bol se pune untul, care trebuie sa fie moale, sarea, coaja si sucul de lamiae, usturoiul pisat marunt, ceapa verde si patrunjelul tocat marunt. Se amesteca totul foarte bine. Se pune compozitia pe o folie de plasic alimentar si se ruleaza intr-un sul, apoi se lasa la frigider pentru 30 de minute sa se intareasca bine. Intre timp pieptul de pui se imparte in 4 bucati. Fiecare bucata se bate usor ca la snitele, cu grija sa nu se rupa (este bine sa asezati deasupra puiului o folie de plastic alimentar).

Se scoate untul de la frigider si se imparte in 4 bucati egale.

Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust,apoi se pune in centrul fiecarui piept de pui cate o bucata de unt. Se ruleaza puiul, indoind marginile in interior pentru a nu se scurge untul. Eventual prindeti si cu scobitori.

Oul se bate impreuna cu lingura de apa, sare si piper dupa gust. Mai intai se trece prin faina puiul, apoi prin ou si pe urma prin pesmet, apasand bine. Se mai lasa le frigider pentru 30 de minute, sau la congelator pentru 10 minute. Se scoate si se da din nou prin ou si pesmet.

Se pune un strat gros de ulei la incins intr-un ceaun sau vas mai inalt, la 180 g C. Se prajesc timp de 8 minute, pana se auresc frumos. Se scot pe un prosop de hartie sa se scurga de ulei. Se sevesc cu o garnitura de cartofi natur, sau legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui a la Kiev " nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui Kiev

Pui Kiev

Untul il amestecam cu usturoiul zdrobit, patrunjelul taiat marunt si mararul, potrivim de sare si

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui Kiev

Pui Kiev

Este o reteta gustoasa si usor de preparat. Sigur o veti gati si a doua oara. Procedati asa: Taiati

23 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Andra

    Andra (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2012

    Foarte bun puiul preparat asa, o reteta delicioasa intradevar :)

  • Fara foto

    lulucea , 15 martie 2010

    Incercati doamnelor,este o reteta delicioasa;acum cativa ani buni,am gasit aceasta reteta in revista Avantaje,am incercat-o si nu mi-a parut rau. Succes in continuare doamna Silvia

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

    Imi place tare mult...

    • Fara foto

      anca , 25 ianuarie 2010

      nu cred ca s-a strecurat nici o greseala la timpul de preparare...crusta cu pesmet trebuie sa fie groasa ca untul din interior sa nu se scurga.. de aceea trebuie tinut cat mai mult in frigider .si...cu cat e mai groasa crusta cu atat e mai bun...kotletul...cum zic ucrainenii...baietelul meu adora kotletul acesta kievean

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

      trebuie sa fie delicios.

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2009

      Imi place. Arata si bine , este si f gustos. ( Cred ca s-a strecurat o greseala la timpul de pregatire. ) Merita incercat.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2009

      arata ft bine!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2009

      Foarte bun. Imi lasa gura apa.Felicitari pentru prezentare!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20h 8 min

26 voturi

Ingrediente

  • 50g unt,
  • ½ lingurita coaja de lamaie rasa
  • sucul de la ½ lamiae
  • 2 catei de usturoi pisati
  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat
  • 1 lingura ceapa verde tocata marunt
  • sare dupa gust
  • 1 piept de pui mare
  • fara pielita si dezosat
  • 1 ou mare
  • 1 lingura apa rece
  • 1 lingura faina
  • 50g pesmet alb
  • sare si piper dupa gust
  • ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Andra (Chef de cuisine)

Foarte bun puiul preparat asa, o reteta delicioasa intradevar :)

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Vinete umpute cu carne la cuptor