autor:

carmenela

» » Mancaruri cu carne

Pui a la Nicoise - Poulet Nicoise

Autor: carmenela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: carmenela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 septembrie 2009

Ingrediente
un pui destul de mare, 2 cepe mari, 4 catei de usturoi, 1 pahar de vin alb, 8 rosii sau conserva de rosii, masline negre dupa gust, cimbru, dafin, patrunjel, ulei de masline, sare, piper, 500 ml supa de pui - se poate folosi si cubul knorr

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Taiati puiul in portii. Scoateti pielea daca vreti sa nu fie prea grasa mincarea.
Taiati ceapa si usturoiul.
Taiati rosiile in cubulete.
Puneti supa de pui la incalzit.

Intr-o cratita puneti uleiul de masline si frigeti carnea de pui pe toate partile.

Scoateti bucatile de carne pe o farfurie si tineti la cald.

In uleiul unde a fript carnea puneti ceapa si usturoiul sa se prajeasca.
Cind sunt bine prajite stingeti cu vinul alb.

Repuneti carnea in cratita cu ceapa si usturoiul prajit, turnati peste ele rosiile cubulete sau conserva de rosii.

Adaugati supa de pui, maslinele negre si mirodeniile.
Acoperiti si lasati sa fiarba la foc potrivit circa 30 minute.

Daca e coapta carnea ridicati capacul si lasati sa scada mincarea.

Se poate servi cu orez, sau cartofi fierti impreuna cu carnea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui a la Nicoise - Poulet Nicoise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • carmenela

    carmenela (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

    Avind in vedere ca nu trebuie sa ma ingras, evit sa maninc tot ceea ce contine prea multa grasime. Cum pielea gainii are in cantitate mare atunci nu o folosesc deloc in mincare.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

    foarte bun!

  • murigneau

    murigneau (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

    Buna ideea ...sa-i scoti pielea! In rest toate cele ..gustoase! PB! (adica Pofta Buna!)

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Tare bine arata...

    • carmenela

      carmenela (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      iata de unde am reteta... e in limba franceza... daca aveti nevoie de traducere va stau la dispozitie... http://www.recettesdecuisine.tv/recette-r12096/poulet a la nicoise/recette poulet a la nicoise.html

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Carmenela si eu am facut puiul acesta dupa reteta Osmandei si a iesit minunat !!! Cred ca trebuia sa specifici de unde ai reteta....

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Foarte bun puiul gatit in acest mod.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • un pui destul de mare
  • 2 cepe mari
  • 4 catei de usturoi
  • 1 pahar de vin alb
  • 8 rosii sau conserva de rosii
  • masline negre dupa gust
  • cimbru
  • dafin
  • patrunjel
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 500 ml supa de pui - se poate folosi si cubul knorr

Raporteaza reteta

Retete
de carmenela
Supa crema de dovlecei cu creveti

Supa crema de dovlecei cu creveti

Curatati dovleceii si ceapa si taiati in cubulete, apoi le frigeti in ulei circa 10 minute. Adaugati

5 voturi    6 comentarii
30 min
Supe de legume
Ficat in stil Venetian

Ficat in stil Venetian

Taiati ceapa solzisori nu prea fini si o puneti la calit in ulei si cu putina apa, prajiti pina cind

10 voturi    13 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Osso Buco - carne cu legume

Osso Buco - carne cu legume

Bucatile de osso buco trebuiesc taiate de jur imprejur cu o foarfeca de bucatarie sau un cutit bine

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

carmenela (Chef de cuisine)

Avind in vedere ca nu trebuie sa ma ingras, evit sa maninc tot ceea ce contine prea multa grasime. Cum pielea gainii are in cantitate mare atunci nu o folosesc deloc in mincare.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
CHIFTELUTE DE PASARE