autor:

lailaobaid

» » Mancaruri cu carne

Pui acru-dulce

Autor: lailaobaid (Chef de cuisine)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 30 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lailaobaid (Chef de cuisine)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 30 decembrie 2010

Ingrediente
- 500 g piept de pui, taiat cuburi cca 2cm,, - 1/4 pahar de amidon de porumb,, - 1 chiper rosu, sau galben, sau verde, taiat cuburi de cca 2 cm,, - 4 felii de ananas, taiate in patru,, - vreo 6-8 cepe mici cat oul de prepelita, sau o ceapa normala de marime medie, taiata in patru,, - 500-600 ml ulei pentru a praji cuburile de pui, , pentru sos:, - 5 linguri de apa + 2 linguri de amidon de porumb, se dizolva,, - 4 linguri ketchup,, - 4 linguri zahar,, - 3 linguri otet de mar,, - 2 linguri de sos de soia,, - sare dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

20 voturi

Mod de preparare

Eu am pregatit aceasta mincare in wok.

- Se taie pieptul de pui cuburi de 2 cm si se pune intr-o sita; se presara cu 1/4 de pahar de amidon de porumb, se amesteca bine pentru ca toata carnea sa fie acoperita cu amidon. Se prajesc cuburile de piept de pui in ulei foarte fierbinte, dar nu se prajesc pana de vin rumene, ci aurii.

- Se taie cuburi chiperul si in patru ananasul si deasemenea si capa in patru, daca nu folositi acele cepe mici, care au nevoie numai sa fie curatate de coaja. In acelasi wok, sau tigaie, pe care o spalam dupa ce am prajit puiul, se pune o lingura de ulei si se parajeste ceapa, un minut, dupa care se adauga ananasul, iar la sfarsit cuburile ce chiper, iar duoa cca 3-4min punem cuburile de pui.

- Preparam sosul din ketchup, zahar, otet, sos de soya, zahar, amestecam foarte bine si punem in wok, mai lasam 3 min dupa care adaugam apa amestecata cu amidonul si saram dupa gust, lasam pina totul da in fiert; se ia de pe foc si se serveste ori cu orez alb ari orez chinezesc, dupa dorinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui acru-dulce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Dovleac in acru-dulce cu snitel de pui

Dovleac in acru-dulce cu snitel de pui

Se spala felia de dovlec si cu un cutit o cojim. Apoi o taiem in felii subtiri de cca. jumatate centimetru.

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • llyna_b (Maestru bucatar):

    am inlocuit cateva din ingrediente cu sosul Cantonese Sweet and Sour! A iesit super http://www.asianhomegourmet-online.ro/retete-chinezesti-cantonese-sweet-and-sour-stir-fry-346.html

  • 5 comentarii

  • Jocuri cu fotbal , 30 mai 2015

    cred ca nu prea stiti sa scrieti...

  • Gabi Onica (Bucatar) , 23 februarie 2015

    arata foarte bine.

  • Nyky SI Ionut Tapardel , 20 ianuarie 2015

    de ce

    • Pop Daniela , 11 mai 2014

      cred ca e excelent

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iulie 2012

      Cred ca a iesit bun.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

20 voturi

Ingrediente

  • - 500 g piept de pui
  • taiat cuburi cca 2cm,
  • - 1/4 pahar de amidon de porumb,
  • - 1 chiper rosu
  • sau galben
  • sau verde
  • taiat cuburi de cca 2 cm,
  • - 4 felii de ananas
  • taiate in patru,
  • - vreo 6-8 cepe mici cat oul de prepelita
  • sau o ceapa normala de marime medie
  • taiata in patru,
  • - 500-600 ml ulei pentru a praji cuburile de pui
  • pentru sos:
  • - 5 linguri de apa + 2 linguri de amidon de porumb
  • se dizolva,
  • - 4 linguri ketchup,
  • - 4 linguri zahar,
  • - 3 linguri otet de mar,
  • - 2 linguri de sos de soia,
  • - sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de lailaobaid
Vinete umplute

Vinete umplute

Se taie vinetele in jumate de-a lungul, cu o lingura se scoate miezul. Se prajeste ceapa, morcovul

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sandwich mini pizza

Sandwich mini pizza

Se taie bagheta in jumate de-a lungul, dupa care se taie felii de-a latul, se ung cu uleiul de masline

21 voturi    6 comentarii
1h
Sandviciuri
paste gratin

paste gratin

- Se fierb macaroanele in apa cu sare si ulei. - Se prajeste ceapa cu usturoiul in ulei de masline

6 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste

Gabi Onica (Bucatar)

arata foarte bine.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Sarmale cu varza proaspata(la pachet)