autor:

jsabrina

» » Mancaruri cu carne

Pui aromat a la`Sabrina

Autor: jsabrina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: jsabrina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 martie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de:, Bucati de pui ( cate doriti ), 1 Morcov, 1 Capatana de usturoi, 1 Ceapa rosie, 2 Linguri de margarina, 4 Linguri de ulei de masline, 4 Rosii, 1 Legatura de patrunjel, Sare, Piper, Condimente dupa gust.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

8 voturi

Mod de preparare

Haideti sa incepem.
Luam puiul si il spalam bine bine binee..apoi il \"trantim\" in apa intr-o olicica, punem oala pe foc si uitam de ea pana se fierbe puiul.
Intr-o alta olicica, punem rosiile la oparit pentru ca urmeaza sa le decojim mai tarziu.
Bun, acum nu luam pauza de tigara...ne apucam frumos de macelarit. Curatam usturoiul si il pisam, il punem intr-un castron cu putina sare si un gat de ulei de masline si-l lasam deoparte.
Luam ceapa si o maruntim , morcovul il dam prin razatoare si punem rezultatele obtinute intr-un castron.
Scoatem rosiile de la oparit, le racim , le decojim si le tocam marunt si pe ele.
Intr-o tigaie, punem uleiul de masline la incins, si peste el, adaugam cu grija ceapa si morcovul pana se calesc.
Dupa ce se calesc, punem si usturoiul si urmam aceeasi procedura si cu el.
Speram ca s-a calit odata usturoiullll si punem in sfarsit rosiile tocate la fiert.
Amestecam bine si lasam pe foc cateva minute.
Acum punem margarina si amestecam bine.
Scoatem puiul din apa si il punem si pe el peste sosul obtinut pentru 5 minute.
Oprim focul si adaugam patrunjelul tocat marunt peste compozitie.

Iar acum..putem sa luam pauza de tigara bine meritata !
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui aromat a la`Sabrina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui umplut cu ciuperci si orez aromat

Pui umplut cu ciuperci si orez aromat

Pentru pui, incinge cuptorul la 180°C. Taie cate un buzunar in fiecare piept de pui. Freaca carnea

3 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ficatei de pui cu sos aromat si piure de cartofi cu usturoi

Ficatei de pui cu sos aromat si piure de cartofi cu usturoi

Pentru cartofi, incalzeste cuptorul la 200⁰C.Pune capatana de usturoi la copt 35-45 minute pana

13 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    merita incercata reteta.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    E bun puiul, dar fara pauza de tigara, nu fumez.

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 18 martie 2010

    Sper ca nu ma iei cu dumneavoastra sau invitatia e pentru toata lumea.

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

      :)) Are dreptate.. tigarile astea.... Pai..va invit la masa !

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

      Are dreptate Camelia , dar dac nu esti fumator e usor de zis dar greu de facut pentru cei ce fumeaz. Ce sa facem daca am platit atata pana ce am invatat acum nu le mai putem lasa. Puiutul tau e o bunatate sigur , si cu multa aroma. Parca simt si eu ceva,ceva din mirosurile din bucataria ta. O fi ca mi-e foame sau chiar se simt?

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

      Tutunul dauneaza grav sanatatii, dar reteta nu!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

      Interesant!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

8 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • Bucati de pui ( cate doriti )
  • 1 Morcov
  • 1 Capatana de usturoi
  • 1 Ceapa rosie
  • 2 Linguri de margarina
  • 4 Linguri de ulei de masline
  • 4 Rosii
  • 1 Legatura de patrunjel
  • Sare
  • Piper
  • Condimente dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de jsabrina
Pilaf cu ciuperci si pui

Pilaf cu ciuperci si pui

Se portioneaza puiul ( alegem doar copanele si pieptul ), se spala bine si se pune la fiert, apoi

91 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Taietei Chinezesti

Taietei Chinezesti

S-a facut seara. Si cum nora pentru mama nu poate fi captivanta decat cu o portie de taietei chinezesti...uite

8 voturi    5 comentarii
20 min
Paste si pizza
Fasole scazuta cu coaste de porc

Fasole scazuta cu coaste de porc

Bun. Am cheltuit banii sa cumparam ingredientele, prin urmare , din bun simt , stingem televizorul,

19 voturi    10 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Estera Flori (Chef de cuisine)

merita incercata reteta.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Chiftelute in sos la cuptor