Ingrediente
Avem nevoie de:, Bucati de pui ( cate doriti ), 1 Morcov, 1 Capatana de usturoi, 1 Ceapa rosie, 2 Linguri de margarina, 4 Linguri de ulei de masline, 4 Rosii, 1 Legatura de patrunjel, Sare, Piper, Condimente dupa gust.
Dificultate: Redusa | Timp: 50 min
8 voturi
Mod de preparare
Luam puiul si il spalam bine bine binee..apoi il \"trantim\" in apa intr-o olicica, punem oala pe foc si uitam de ea pana se fierbe puiul.
Intr-o alta olicica, punem rosiile la oparit pentru ca urmeaza sa le decojim mai tarziu.
Bun, acum nu luam pauza de tigara...ne apucam frumos de macelarit. Curatam usturoiul si il pisam, il punem intr-un castron cu putina sare si un gat de ulei de masline si-l lasam deoparte.
Luam ceapa si o maruntim , morcovul il dam prin razatoare si punem rezultatele obtinute intr-un castron.
Scoatem rosiile de la oparit, le racim , le decojim si le tocam marunt si pe ele.
Intr-o tigaie, punem uleiul de masline la incins, si peste el, adaugam cu grija ceapa si morcovul pana se calesc.
Dupa ce se calesc, punem si usturoiul si urmam aceeasi procedura si cu el.
Speram ca s-a calit odata usturoiullll si punem in sfarsit rosiile tocate la fiert.
Amestecam bine si lasam pe foc cateva minute.
Acum punem margarina si amestecam bine.
Scoatem puiul din apa si il punem si pe el peste sosul obtinut pentru 5 minute.
Oprim focul si adaugam patrunjelul tocat marunt peste compozitie.
Iar acum..putem sa luam pauza de tigara bine meritata !
Pofta buna !
jsabrina (Chef de cuisine) , 17 martie 2010
:)) Are dreptate.. tigarile astea.... Pai..va invit la masa !
NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 17 martie 2010
Are dreptate Camelia , dar dac nu esti fumator e usor de zis dar greu de facut pentru cei ce fumeaz. Ce sa facem daca am platit atata pana ce am invatat acum nu le mai putem lasa. Puiutul tau e o bunatate sigur , si cu multa aroma. Parca simt si eu ceva,ceva din mirosurile din bucataria ta. O fi ca mi-e foame sau chiar se simt?
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 16 martie 2010
Tutunul dauneaza grav sanatatii, dar reteta nu!
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 16 martie 2010
Interesant!