autor:

vera

» » Mancaruri cu carne

Pui aromatizat cu bere

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 mai 2010

Ingrediente
1 pui, o bere mica(250)ml, 1 morcov, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, faina-1 lingura, sare,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Puiul se spala ,se portioneaza se sterge cu hartie de bucatarie,si se tavaleste prin faina,dupa care se indeparteaza excesul de faina;
Intr-o cratita(eu am folosit de pamant),se incinge uleiul si se face o prajeala inabusita de ceapa ,morcov si usturoi tocate marunt(in afara de usturoi care ramane intreg),se adauga carnea data prin faina,se calesc impreuna ,iar carnea se intoarce pe ambele parti ,pana capata o culoare colorata dar nu arsa;
Focul trebuie potrivit domol,iar cand carnea s-a colorat,stingem totul cu bere;
Acoperim pana scade bine lichidul,amestecam si introarcem carnea,fierberea dureaza cam 45 minute,avand grija sa adaugam din cand in cand putina apa;
Se serveste alaturi de orice garnitura,cu putin patrunjel presarat deasupra;
OBS:De preferat folositi bere blonda este mult mai delicata si va da puiului un gust deosebit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui aromatizat cu bere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Maqlube a la Husny

Maqlube a la Husny

Puiul se curata, se spala si se transeaza apoi il punem la fiert cu ceapa curatata , sare, boabele

13 voturi    21 comentarii
2h 20 min
Mancaruri cu carne
Varza cu carne

Varza cu carne

Varza o taiem fideluta si o facem cu putina sare. Curatam ceapa si o tocam marunt. Rosia si ardeiul,

1 vot    1 comentariu
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

    Cred ca a fost bun, am gatit si eu pulpe de pui cu bere neagra, a foat tare gustos.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

    Cred ca a fost bun, am gatit si eu pulpe de pui cu bere neagra, a foat tare gustos.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

    Pare foarte interesanta !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Bun, bun de tot!

    • Cristina Oprica

      Cristina Oprica (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      de obicei, foloseam berea pentru friptura din carne de vita (o tin 12-24 de ore in bere cu mirodenii inainte de preparare), dar promit sa incerc reteta aceasta (desi probabil voi renunta la faina).

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

      Mi se pare o reteta interesanta!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

      Ce pofta mi-ai facut...maine gatesc si eu pui cu bere. Felicitari !

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

      Imi place mult puiul gatit cu bere!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

      imi place multttt......

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

      Si noua ne place puiul pregatit in bere...Este un deliciu...

    • Fara foto

      craiumarian (Maestru bucatar) , 05 mai 2010

      as putea spune ca e una dintre retetele mele preferate...pe langa pui la ceaun in vin alb sec....aroma de bere ii da un gust excelent si o savoare extraordinara ...pe langa faprul ca se topeste in gura ...super reteta ...tot asa...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

      hmm...foarte bun,am incercat si cu bere neagra!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Am intalnit tot mai des combinatia de carne cu bere, mi se pare buna, e inedita pt mine, dar o sa incerc curand.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Pui cu bere,ce bune este.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Cred ca a fost bun, am gatit si eu pulpe de pui cu bere neagra, a foat tare gustos.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Tochitura