autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui arrabiata

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
1 cana ciuperci shiitake uscate, 1 1/2 cana apa fiarta, 3 lingurite ulei de masline, 1,2 kg pulpe superioare si ciocanele de pui, fara piele, 2 linguri faina, 1 ceapa de marime medie, tocata fin, 6 catei de usturoi, taiati felii, 1 lingura rozmarin uscat, maruntit, 3/4 lingurita fulgi piper rosu zdrobit, 1 1/2 cana rosii taiate din conserva, 1 pachet (250 g) miezuri de anghinare congelate, 1/2 lingurita sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1 Într-un castronel, se pun ciupercile shiltake in apa fiarta. Se lasa sa stea 20 de minute sau pâna se moaie. Se scot ciupercile din lichid, punând lichidul deoparte. Se curata cozile ciupercilor si se taie palariile felii subtiri. Lichidul pus deoparte se strecoara printr-o sita sau prin filtrul de cafea; se lasa deoparte.
2 Într-o tigaie mare de teflon, se Încalzesc 2 lingurite de ulei de masline, la foc potrivit. Puiul se da prin faina, scuturând faina in exces. Se pune puiul in tigaie si se prajeste 3 minute pe fiecare parte sau pâna se rumeneste. Se scoate puiul pe o farfurie.
3 Se adauga in tigaie restul de 1 lingurita de ulei, ceapa si usturoiul si se calesc 3 minute. Se adauga ciupercile, rozmarinul si piperul rosu si se mai calesc 1 minul. Se adauga lichidul pus deoparte si se pun la fiert. Se fierb 2 minute sau pâna scad putin
4 Se adauga rosiile, anghinarele si sarea; se pun din nou la fiert. Se pune puiul inapoi in tigaie si se face focul mic; se acopera si se tin la foc mic 30 de minute sau pâna când puiul este facut.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui arrabiata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Shaorma in casa

Shaorma in casa

Am pregatit carnea in ulei de masline cu condimente foarte vechi si puternice ca aroma, le-am perpelit

21 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pilaf de orez cu pulpe de pui

Pilaf de orez cu pulpe de pui

Se spala si se curata pulpele, se pun sa se prajeasca in putin ulei. Ceapa se curata si se taie

77 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 cana ciuperci shiitake uscate
  • 1 1/2 cana apa fiarta
  • 3 lingurite ulei de masline
  • 1,2 kg pulpe superioare si ciocanele de pui
  • fara piele
  • 2 linguri faina
  • 1 ceapa de marime medie
  • tocata fin
  • 6 catei de usturoi
  • taiati felii
  • 1 lingura rozmarin uscat
  • maruntit
  • 3/4 lingurita fulgi piper rosu zdrobit
  • 1 1/2 cana rosii taiate din conserva
  • 1 pachet (250 g) miezuri de anghinare congelate
  • 1/2 lingurita sare

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
mancare de porc cu vinete si dovlecei la gratar