autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui arrabiata

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
1 cana ciuperci shiitake uscate, 1 1/2 cana apa fiarta, 3 lingurite ulei de masline, 1,2 kg pulpe superioare si ciocanele de pui, fara piele, 2 linguri faina, 1 ceapa de marime medie, tocata fin, 6 catei de usturoi, taiati felii, 1 lingura rozmarin uscat, maruntit, 3/4 lingurita fulgi piper rosu zdrobit, 1 1/2 cana rosii taiate din conserva, 1 pachet (250 g) miezuri de anghinare congelate, 1/2 lingurita sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1 Într-un castronel, se pun ciupercile shiltake in apa fiarta. Se lasa sa stea 20 de minute sau pâna se moaie. Se scot ciupercile din lichid, punând lichidul deoparte. Se curata cozile ciupercilor si se taie palariile felii subtiri. Lichidul pus deoparte se strecoara printr-o sita sau prin filtrul de cafea; se lasa deoparte.
2 Într-o tigaie mare de teflon, se Încalzesc 2 lingurite de ulei de masline, la foc potrivit. Puiul se da prin faina, scuturând faina in exces. Se pune puiul in tigaie si se prajeste 3 minute pe fiecare parte sau pâna se rumeneste. Se scoate puiul pe o farfurie.
3 Se adauga in tigaie restul de 1 lingurita de ulei, ceapa si usturoiul si se calesc 3 minute. Se adauga ciupercile, rozmarinul si piperul rosu si se mai calesc 1 minul. Se adauga lichidul pus deoparte si se pun la fiert. Se fierb 2 minute sau pâna scad putin
4 Se adauga rosiile, anghinarele si sarea; se pun din nou la fiert. Se pune puiul inapoi in tigaie si se face focul mic; se acopera si se tin la foc mic 30 de minute sau pâna când puiul este facut.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui arrabiata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ficat de curcan cu vin

Ficat de curcan cu vin

Se spala bine ficatii, dupa care se pun intr-un bol in care s-a pus prealabil laptele cu sare si

17 voturi    3 comentarii
25 min
Mancaruri cu carne
Varza dulce cu piept de porc

Varza dulce cu piept de porc

Varza se curăță de frunzele pătate sau deteriorate și se toacă cu un cuțit bine ascuțit pe

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 cana ciuperci shiitake uscate
  • 1 1/2 cana apa fiarta
  • 3 lingurite ulei de masline
  • 1,2 kg pulpe superioare si ciocanele de pui
  • fara piele
  • 2 linguri faina
  • 1 ceapa de marime medie
  • tocata fin
  • 6 catei de usturoi
  • taiati felii
  • 1 lingura rozmarin uscat
  • maruntit
  • 3/4 lingurita fulgi piper rosu zdrobit
  • 1 1/2 cana rosii taiate din conserva
  • 1 pachet (250 g) miezuri de anghinare congelate
  • 1/2 lingurita sare

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Taci si inghite Taci si inghite

Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive
Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru, se bate un pic cu ciocănelul de şniţele, apoi se taie

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ananas