autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Pui basc cu ardei

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 29 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 29 iulie 2010

Ingrediente
1 pui taiat bucati, 700 gr ardei grasi, rosii, galbeni si verzi, 3 catei de usturoi, 1 kg de rosii decojite, 1 pahar de vin alb, 1 felie de suncă (Bayonne/de Parma), 75 g unt, verdeata (patrunjel, leustean, rozmarin), 4 linguri ulei de măsline, un praf de cuisoare, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

42 voturi

Mod de preparare

O noua reteta din Turul Frantei, de data aceasta fara faina, in sfarsit, dar tot cu vin. O reteta din Tara Bascilor, din partea franceza a acesteia, mai precis din Navarra. Caravana turului a trecut pe acolo in etapele grele din Pirinei, cand au ajuns de doua ori la peste 2000 de metri pe renumita ascensiune de pe Col du Tourmalet.
Puneţi într-o tigaie 4 linguri de ulei, caliti ceapa si usturoiul, apoi adaugati praful de cuisoare.
Lasati-le sa se prajeasca timp de 5 minute, pana cand ceapa capata o culoare aurie. Adaugati sare, rosiile si ardeii taiati bucatele. Puneti capacul si lasati pe foc mic 20 de minute.
Se prajeste separat puiul in unt si sunca taiata cubulete. Adaugati sare si piper dupa gust. Bucatile de pui trebuie sa se rumeneasca pe toate partile.
Puneti sa fiarba impreuna cele doua compozitii. Adaugati verdeata tocata si vinul alb, acoperiti cu un capac şi lasati pe foc mic inca 30 de minute.
Se serveste calda, impreuna cu legumele si sosul in care s-a facut. Decorati cu verdeata.
Eu am servit-o cu ardei copti. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui basc cu ardei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftelute cu sos

Chiftelute cu sos

Înmuiaţi feliile de pâine într-un bol cu lapte. Stoarceţi pâine de lapte

7 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Cotlete umplute cu mazare

Cotlete umplute cu mazare

1.Cotletele spalate si zvantate se taie astfel incat sa obtinem un buzunar,apoi se presara cu sare

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    negrutu (Chef de cuisine) , 13 februarie 2011

    delicios

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 august 2010

    Felicitari pentru reteta !

  • Fara foto

    op ri (Bucatar) , 10 august 2010

    doinita esti o minune de femeie . asa ar trebui sa fie toate pe lume .te iubim

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 august 2010

      Foarte gustos!

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 08 august 2010

      reteta este minunata indiferent daca-i din Franta sau Spania felicitari Doina si multumiri ca o impartasesti cu noi

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 06 august 2010

      Sandra, nu te contrazic. E cum zici tu. Eu stiu doar ca Turul Frantei a trecut prin Pau, de doua ori. De acolo, din Pau, a plecat Regele Navarei si a a devenit Regele Henric al IV-lea al Frantei. Daca, intre timp, Pau apartine Spaniei, scuzele mele. Reteta am preluat-o de pe Turul Frantei de la Eurosport.ro. Daca reteta apartine Spaniei, foarte bine. Doar ca e incredibil de gustoasa. Astept cu nerabdare La Vuelta, poate mai aflam cateva retete interesante.

    • Fara foto

      sandra (Chef de cuisine) , 06 august 2010

      DRAGA DOINA NAVARRA APARTINE SPANIEI MAI EXACT DIN PAIS ASCO ADICA TARA VASCA NU APARTINE FRANTEI . CU TOT RESPECTUL....

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

      gustoasa mincarea

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

      Un deliciu!!!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

      O bunatate !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

      Tare gustoasa aceasta mancare!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

      Doinita, felicitari pentru reteta si pentr amanuntele din Turul Frantei!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

      Un deliciu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

42 voturi

Ingrediente

  • 1 pui taiat bucati
  • 700 gr ardei grasi
  • rosii
  • galbeni si verzi
  • 3 catei de usturoi
  • 1 kg de rosii decojite
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 felie de suncă (Bayonne/de Parma)
  • 75 g unt
  • verdeata (patrunjel
  • leustean
  • rozmarin)
  • 4 linguri ulei de măsline
  • un praf de cuisoare
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

negrutu (Chef de cuisine)

delicios

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Mazare cu carne de pui