autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Pui Chilindron

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 2 pui (de 1,2 kg fiecare), , sare si, piper, , 40 g faina, , 3 linguri ulei de floarea- soarelui, , 1 lingura unt sau margarina, , 3 ardei grasi - rosii sau verzi, , 250 g ciuperci, , 4 felii de bacon prajit si maruntit, , 250 g ceapa (mica), , 1/2 l zeama concentrata de carne de pasare (Knorr+apa), , 1/10 l vin alb sec, , 6 linguri bulion, , 2 1/2 linguri sos de soia, , 3 catei de usturoi presati, , 1 lingurita tarhon, , 3 foi de dafin.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se taie fiecare pui in 6 bucati, se spala si se zvanta cu un stergar. Se sareaza, se pipereaza si se presara peste bucati faina.
Se incinge - intr-o tigaie mare - jumatate din ulei si din unt si se rumenesc pe toate partile bucatile de carne. Se scot din tigaie cu lingura de spumat, se lasa putin sa se scurga si se pun intr-o forma - de preferat cu capac - rezistenta la foc.
Se curata ardeii, se spala si se taie fasii late de 1 cm. Se curata ciupercile si ceapa si se prajesc in tigaie toate legumele, pana ce ceapa devine galbena si sticloasa. Se amesteca cu baconul si se pun in forma langa pui.
Se scurge surplusul de grasime din tigaie, se fierbe sosul de carne ramas pe fund, impreuna cu putina zeama concentrata (la foc iute) si se toarna peste carne. Se adauga restul de zeama de carne, vinul, bulionul, sosul de soia, usturoiul, tarhonul si foile de dafin, se amesteca bine si se mai gusta o data de sare si piper.
Se pune puiul pe foc potrivit, pana ce incepe sa clocoteasca, dupa care se face focul mai mic, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba 30 de minute. Se ia capacul de pe forma, se mai fierbe inca 15 minute, pana ce se inmoaie carnea, se scot foile de dafin din sos si se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Chilindron" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui a la Chilindron

Pui a la Chilindron

Se taie puiul în bucăți și se sărează. Se pregătește o tigaie cu un pic de ulei in care vom

13 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Galuste cu pasat(sarmale cu pasat)

Galuste cu pasat(sarmale cu pasat)

Pentru inceput oparim varza in apa cu sare ,putin otet cimbru si boabe de piper,scoatem frunzele

8 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 2 pui (de 1,2 kg fiecare)
  • sare si
  • piper
  • 40 g faina
  • 3 linguri ulei de floarea- soarelui
  • 1 lingura unt sau margarina
  • 3 ardei grasi - rosii sau verzi
  • 250 g ciuperci
  • 4 felii de bacon prajit si maruntit
  • 250 g ceapa (mica)
  • 1/2 l zeama concentrata de carne de pasare (Knorr+apa)
  • 1/10 l vin alb sec
  • 6 linguri bulion
  • 2 1/2 linguri sos de soia
  • 3 catei de usturoi presati
  • 1 lingurita tarhon
  • 3 foi de dafin.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Perisoare in sos de smantana