Pui Chilindron

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 2 pui (de 1,2 kg fiecare),
  • sare si
  • piper,
  • 40 g faina,
  • 3 linguri ulei de floarea- soarelui,
  • 1 lingura unt sau margarina,
  • 3 ardei grasi - rosii sau verzi,
  • 250 g ciuperci,
  • 4 felii de bacon prajit si maruntit,
  • 250 g ceapa (mica),
  • 1/2 l zeama concentrata de carne de pasare (Knorr+apa),
  • 1/10 l vin alb sec,
  • 6 linguri bulion,
  • 2 1/2 linguri sos de soia,
  • 3 catei de usturoi presati,
  • 1 lingurita tarhon,
  • 3 foi de dafin.

Mod de preparare

Se taie fiecare pui in 6 bucati, se spala si se zvanta cu un stergar. Se sareaza, se pipereaza si se presara peste bucati faina.

Se incinge - intr-o tigaie mare - jumatate din ulei si din unt si se rumenesc pe toate partile bucatile de carne. Se scot din tigaie cu lingura de spumat, se lasa putin sa se scurga si se pun intr-o forma - de preferat cu capac - rezistenta la foc.

Se curata ardeii, se spala si se taie fasii late de 1 cm. Se curata ciupercile si ceapa si se prajesc in tigaie toate legumele, pana ce ceapa devine galbena si sticloasa. Se amesteca cu baconul si se pun in forma langa pui.

Se scurge surplusul de grasime din tigaie, se fierbe sosul de carne ramas pe fund, impreuna cu putina zeama concentrata (la foc iute) si se toarna peste carne. Se adauga restul de zeama de carne, vinul, bulionul, sosul de soia, usturoiul, tarhonul si foile de dafin, se amesteca bine si se mai gusta o data de sare si piper.

Se pune puiul pe foc potrivit, pana ce incepe sa clocoteasca, dupa care se face focul mai mic, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba 30 de minute. Se ia capacul de pe forma, se mai fierbe inca 15 minute, pana ce se inmoaie carnea, se scot foile de dafin din sos si se serveste imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise