autor:

Andreea's Chinesefood

» » Mancaruri cu carne

Pui chinezesc cu alune (Pui Gongbao)

Autor: Andreea's Chinesefood (Chef de cuisine)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 24 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea's Chinesefood (Chef de cuisine)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 24 ianuarie 2011

Ingrediente
200 g piept de pui, -1 morcov, -1 ardei gras rosu, -1 ardei gras galben, -2 fire de ceapa verde, -un pumn de alune neprajite, -o bucata mica de ghimbir proaspat, -3 catei de usturoi, -4-5 ardei iuti uscati (Daca doriti ca mancarea sa fie mai iute, folositi ardeii cu seminte cu tot, daca nu doriti asa de picant, atunci nu adaugati si semintele), Pentru marinada:, -1 lingurita vin de orez, -2 lingurite sos de soia, -1 lingurita ulei de susan, -1 lingurita amidon de porumb, -1 lingurita apa rece, , Pentru sos:, -1 lingurita vin de orez, -2 lingurite sos de soia, -1 lingurita ulei de susan, -1 lingurita amidon de porumb, -2 lingurite apa rece, -1 lingurita zahar, -sare, -piper

Dificultate: Medie Timp: 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Carnea de pui se taie cubulete, se pune intr-un castron, iar peste ea se adauga sosul pentru marinada format din ingredientele mai sus mentionate. Lasam totul la marinat in frigider pentru 30 de minute.
Intre timp, taiem celelalte legume si pregatim condimentele si sosul in felul urmator:
Morcovul si ardeii grasi se taie cubulete, ghimbirul si usturoiul se toaca marunt, iar de la ceapa deocamdata vom folosi NUMAI partea alba. Partea verde o vom presara la sfarsit cand va fi totul gata.

Intr-un bol adaugam toate ingredientele pentru sos, inclusiv amidonul de porumb,punem totul deoparte, si incepem sa gatim carnea:
in 3 linguri de ulei vegetal prajim carnea pe o parte si pe cealalta timp de 3 minute la foc mare, apoi o asezam deoparte.

Intr-o tigaie mica adaugam o lingurita de ulei de susan si prajim alunele cateva secunde pana capata un miros placut si le asezam si pe ele deoparte.

In wok incingem 2 lingurite de ulei de susan, uleiul trebuie sa fie foarte incins, aproape sa fumege! Adaugam ardeiul iute si il calim cateva secunde. El va capata foarte repede o culoare maronie.

Adaugam apoi ghimbirul, usturoiul si ceapa (numai partea alba, dupa cum spuneam) si calim 30 de secunde.Adaugam si legumele taiate cubulete, apoi cubuletele de pui,alunele prajite si intr-un final, sosul pe care l-am preparat inainte.

Amestecam totul si mai lasam pe foc foarte putin, cateva secunde, pana cand sosul se ingroasa. Garnisim totul cu frunzele de ceapa verde si gata!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui chinezesc cu alune (Pui Gongbao)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui shanghai

Pui shanghai

Pieptul de pui il taiem in felii subtiri (1cm ). Intr-un bol batem ouale, adaugam sosul de soia,

31 voturi    10 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

Se da carnea prin masina de tocat impreuna cu ceapa,se amesteca cu orezul,mararul tocat marunt ,piperul

1 vot    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2011

    Un meniu deosebit de gustos...yumi,yumi. Felicitari ! *****

Dificultate

Medie

Timp

30 min

10 voturi

Ingrediente

  • 200 g piept de pui
  • -1 morcov
  • -1 ardei gras rosu
  • -1 ardei gras galben
  • -2 fire de ceapa verde
  • -un pumn de alune neprajite
  • -o bucata mica de ghimbir proaspat
  • -3 catei de usturoi
  • -4-5 ardei iuti uscati (Daca doriti ca mancarea sa fie mai iute
  • folositi ardeii cu seminte cu tot
  • daca nu doriti asa de picant
  • atunci nu adaugati si semintele)
  • Pentru marinada:
  • -1 lingurita vin de orez
  • -2 lingurite sos de soia
  • -1 lingurita ulei de susan
  • -1 lingurita amidon de porumb
  • -1 lingurita apa rece
  • Pentru sos:
  • -1 lingurita vin de orez
  • -2 lingurite sos de soia
  • -1 lingurita ulei de susan
  • -1 lingurita amidon de porumb
  • -2 lingurite apa rece
  • -1 lingurita zahar
  • -sare
  • -piper

Raporteaza reteta

Retete
de Andreea's Chinesefood
General Tso's Chicken

General Tso's Chicken

Pulpele de pui le taiem in cubulete, le punem intr-un castron, iar peste ele ingredientele toate

27 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Furnici in copac

Furnici in copac

Ciupercile shiitake uscate se pun la inmuiat intr-un castron cu apa. Carnea tocata se pune intr-un

23 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Pui picant chinezesc

Pui picant chinezesc

Aripioarele de pui se taie in bucati mai mici, se sareaza, se stropesc cu cele 2 lingurite de sos

13 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Lia Maria

Lia Maria (Chef de cuisine)

Un meniu deosebit de gustos...yumi,yumi. Felicitari ! *****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Pastrama de casa