1. Se spala bine champignoanele, se taie in jumatate si se pun la fiert in apa 10 minute (se pot gati si la abur fara apa, daca aveti vase speciale pt. gatit la aburi de ex. zepter). Dupa ce s-au fiert strecurati bine ciupercile.
Este foarte important sa cumparati champignoane proaspete si nu din conserva, deoarece cele proaspete dau acestui fel de mancare o savoare deosebita.
2. Se taie ceapa verde sau prazul in rondele; se taie ardeii in fasii; se taie ardeiul iute rondele; se razuie morcovii.
3.Se taie puiul cubulete si se stropeste bine cu sosul de soia, se lasa sa se imbibe in sos circa 10 minute.
Se incalzeste uleiul in tigaie, se adauga puiul in sos de soia. Se rumeneste bine puiul pana devine maroniu si fraged.
Dupa ce acesta s-a rumenit, se adauga legumele taiate peste si se mai lasa totul acoperit pe foc mic 10 minute. La final adaugati ciupercile in tigaie alaturi de pui si legume, se mai lasa totul pe foc 2 minute. Se serveste cu garnitura de orez simplu.
Important: gatiti acest fel de mancare intr-o tigaie de teflon pentru maxima savoare.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii