autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

pui chinezesc cu legume

Autor: olivia n (Maestru bucatar)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 23 octombrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: olivia n (Maestru bucatar)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 23 octombrie 2008

Ingrediente
pentru 4-5 portii, 500 gr de piept de pui dezosat, 500 gr champignons proaspete, 3 linguri de ulei de floarea soarelui sau de masline, 4 fire de ceapa verde (sau o legatura de praz),, 1 ardei verde, 1 ardei galben, 1 ardei rosu sau un gogosar,, 1 ardei iute, 3 morcovi,, Sos de soia de la Heinz (se gaseste la supermarket la compartimentul de condimente in sticlute la un pret aprox. 4,9 RON)

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

27 voturi

Mod de preparare

1. Se spala bine champignoanele, se taie in jumatate si se pun la fiert in apa 10 minute (se pot gati si la abur fara apa, daca aveti vase speciale pt. gatit la aburi de ex. zepter). Dupa ce s-au fiert strecurati bine ciupercile.
Este foarte important sa cumparati champignoane proaspete si nu din conserva, deoarece cele proaspete dau acestui fel de mancare o savoare deosebita.

2. Se taie ceapa verde sau prazul in rondele; se taie ardeii in fasii; se taie ardeiul iute rondele; se razuie morcovii.

3.Se taie puiul cubulete si se stropeste bine cu sosul de soia, se lasa sa se imbibe in sos circa 10 minute.
Se incalzeste uleiul in tigaie, se adauga puiul in sos de soia. Se rumeneste bine puiul pana devine maroniu si fraged.
Dupa ce acesta s-a rumenit, se adauga legumele taiate peste si se mai lasa totul acoperit pe foc mic 10 minute. La final adaugati ciupercile in tigaie alaturi de pui si legume, se mai lasa totul pe foc 2 minute. Se serveste cu garnitura de orez simplu.

Important: gatiti acest fel de mancare intr-o tigaie de teflon pentru maxima savoare.
Daca ti-a placut reteta noastra "pui chinezesc cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui

Ciulama de pui

Pulpele de pui le curatam si le spalam, apoi le punem la fiert cu un praf de sare. Cand dau in clocot,

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Sarmale cu varza proaspata(la pachet)

Sarmale cu varza proaspata(la pachet)

Intrun vas, punem carnea tocata, adaugam oul, orezul bine spalat si scurs de apa, ceapa si cartoful

13 voturi    14 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marcel (Bucatar sef) , 06 aprilie 2012

    A iesit foarte bun preparatul ! in loc de sosul de soia am folosit vin,sare,piper boabe, piper alb macinat, putina scortisoara.

  • Fara foto

    alexia , 26 octombrie 2009

    e extraordinara, am facut-o si mi-a placut fff mult mancasem mai demult la restaurant si aduce f mult iar sare si piper se pun dupa gust

  • Fara foto

    horatiu , 26 octombrie 2008

    Nu e sare, piper, boia?

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

27 voturi

Ingrediente

  • pentru 4-5 portii
  • 500 gr de piept de pui dezosat
  • 500 gr champignons proaspete
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui sau de masline
  • 4 fire de ceapa verde (sau o legatura de praz),
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei rosu sau un gogosar,
  • 1 ardei iute
  • 3 morcovi,
  • Sos de soia de la Heinz (se gaseste la supermarket la compartimentul de condimente in sticlute la un pret aprox. 4,9 RON)

Raporteaza reteta

Marcel (Bucatar sef)

A iesit foarte bun preparatul ! in loc de sosul de soia am folosit vin,sare,piper boabe, piper alb macinat, putina scortisoara.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Perisoare de curcan in sos de rosii cu tarhon