autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui chinezesc

Autor: marcela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marcela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 august 2009

Ingrediente
500 gr de piept de pui, 500 gr champignons proaspete, 3 linguri de ulei de floarea soarelui sau de masline, 4 fire de ceapa verde (sau o legatura de praz),, 1 ardei verde,, 1 ardei rosu sau un gogosar,, 3 morcovi,, Sos de soia de la heinz

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

1.Se spala champignoanele, se taie in jumatate si se pun la fiert in apa (se pot gati si la abur fara apa daca aveti vase speciale pt. gatit la aburi de ex. zepter). Este foarte important sa cumparati champignoane proaspete si nu din cutie, deoarece cele proaspete dau acestui fel de mancare o savoare deosebita.
2. Se taie ceapa verde sau prazul in rondele; se taie ardeii in fasii; se razuie morcovii
3.Se taie puiul cubulete si se stropeste bine cu sosul de soia, se lasa sa se imbibe in sos circa 10 minute.
Se pune pe foc tigaia cu uleiul, se adauga puiul in sos de soia. Se rumeneste bine puiul pana devine maroniu si fraged. Dupa ce acesta s-a rumenit, se adauga legumele taiate peste si se mai lasa totul acoperit pe foc mic 10-15 minute. Cand este totul gata se scurg bine ciupercile si se adauga in tigaie alaturi de pui si legume, se mai lasa pe foc 2 minute. Se serveste cu garnitura de orez simplu.
E DELICIOS!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui chinezesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui chinezesc cu alune (Pui Gongbao)

Pui chinezesc cu alune (Pui Gongbao)

Carnea de pui se taie cubulete, se pune intr-un castron, iar peste ea se adauga sosul pentru marinada

10 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu carne
Pui picant chinezesc

Pui picant chinezesc

Aripioarele de pui se taie in bucati mai mici, se sareaza, se stropesc cu cele 2 lingurite de sos

13 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 500 gr de piept de pui
  • 500 gr champignons proaspete
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui sau de masline
  • 4 fire de ceapa verde (sau o legatura de praz),
  • 1 ardei verde,
  • 1 ardei rosu sau un gogosar,
  • 3 morcovi,
  • Sos de soia de la heinz

Raporteaza reteta

Retete
de marcela
Salata speciala

Salata speciala

1. Cartofii se fierb in coaja, se taie in patru parti, apoi in felii, dupa care se stropesc cu ulei.

2 voturi    4 comentarii
1h
Salate reci
Salata mimoza

Salata mimoza

Se fierb cartofii cu coaja, impreuna cu morcovii in apa cu sare. Cartofii se lasa sa se raceasca,

4 voturi    0 comentarii
1h
Salate reci
Salata de octopus cu cartofi natur

Salata de octopus cu cartofi natur

Se pune octopusul in vin si zeama de lamaie, se acopera cu apa, se pune pe foc la foc repede, iar

1 vot    4 comentarii
1h
Salate reci
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Ficat de porc pe grill