autor:

Gustos.ro

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Pui (coquelet) cu sos Veloute (reinterpretat)

Autor: Gustos.ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos.ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iulie 2015

Ingrediente
Coquelet &ndash 1 buc (250 g), Supa de legume concentrata &ndash cca 300 ml, Smantana de gatit / lapte de cocos &ndash 150 ml, Faina &ndash cca 2 linguri, Ulei de masline &ndash 2 linguri, Unt &ndash 60 g, Ceapa verde &ndash 1 legatura, Salote / ceapa rosie &ndash 2 buc, Razatura de lime &ndash 1 lingurita, Ghimbir ras &ndash 1 varf de cutit, Vin alb &ndash 40 ml, Salvie proaspata &ndash 1 frunza, Usturoi &ndash 3 catei, Turmeric &ndash ½ lingurita, Boia dulce &ndash 1 lingurita, Sare si piper &ndash dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Amestecati boia cu sare, piper si turmeric si asezonati bine coquelet-ul (inclusiv in interior);

Taiati ceapa verde, usturoiul, salota si salvia marunt;

Caliti cele 2 tipuri de ceapa in o lingura de ulei de masline;

Cand ceapa a devenit aproape translucida adaugati usturoiul si salvia;

Asezonati cu sare si piper daca este cazul;

Stingeti cu vin alb;

Puneti aceasta compozitie atat pe coquelet cat si in interiorul sau;

Topiti untul intr-o craticioara la foc mediu si adaugati faina;

Prajiti-o putin si peste aceasta adaugati treptat stock-ul de pui, amestecand constant cu un tel;

Dupa ce-ati incorporat stock-ul de pui amestecati pana ce compozitia da semne ca se ingroasa;

Adaugati apoi smantana de gatit sau laptele de cocos si continuati sa amestecati cu telul;

Asezonati cu sare si piper daca este cazul;

Luati de pe foc cand are o consistenta cremoasa, amestecand pentru cca 2 min “la rece” (craticioara este inca fierbinte si riscati ca sosul sa faca cocoloase sau sa se taie);

Puneti coquelet-ul intr-un vas de ceramica termorezistenta, adaugati sosul pe deasupra si introduceti-l in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru cca 45 min;

Scoateti-l din cuptor si serviti-l cald;

Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui (coquelet) cu sos Veloute (reinterpretat)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cartofi cu sunca si cascaval afumat

Cartofi cu sunca si cascaval afumat

Fierbem cartofii cu tot cu coaja in apa cu sare,ii strecuram,ii curatam de coaja si apoi ii taiem

2 voturi    0 comentarii
59 min
Mancaruri cu carne
Papricaş cu găluşte de făină

Papricaş cu găluşte de făină

Carnea de porc o tăiem bucăţele potrivite şi o punem la rumenit în ulei de floarea soarelui,

7 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Coquelet &ndash 1 buc (250 g)
  • Supa de legume concentrata &ndash cca 300 ml
  • Smantana de gatit / lapte de cocos &ndash 150 ml
  • Faina &ndash cca 2 linguri
  • Ulei de masline &ndash 2 linguri
  • Unt &ndash 60 g
  • Ceapa verde &ndash 1 legatura
  • Salote / ceapa rosie &ndash 2 buc
  • Razatura de lime &ndash 1 lingurita
  • Ghimbir ras &ndash 1 varf de cutit
  • Vin alb &ndash 40 ml
  • Salvie proaspata &ndash 1 frunza
  • Usturoi &ndash 3 catei
  • Turmeric &ndash ½ lingurita
  • Boia dulce &ndash 1 lingurita
  • Sare si piper &ndash dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos.ro
Paste cu sparanghel, mazăre și sos de unt cu lămâie

Paste cu sparanghel, mazăre și sos de unt cu lămâie

Am pus cratițele cu apa pe foc mediu spre mare. Cand a inceput sa fiarba apa in cratița mica, pentru

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Supa de rosii acrita cu fresh de portocale

Supa de rosii acrita cu fresh de portocale

Spalati si curatati telina, morcovii si pastarnacul; Taiati-le cuburi potrivite si puneti-le la

1 vot    0 comentarii
50 min
Supe de legume
Souffle cu afine, pepene galben si banana

Souffle cu afine, pepene galben si banana

Amestecati laptele cu smantana si incalziti-le pe foc ; Separati galbenusurile de albusuri; Intr-un

1 vot    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Fit Hamburger de Halloween Fit Hamburger de Halloween

Carnea se caleste impreuna cu supa pentru 15 min. Dupa ce se raceste putin, se amesteca cu restul ingredientelor pentru hamburger (mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Ciulamaua bunicii Ciulamaua bunicii

Curatam ciupercile de pielita, le spalam si le feliem. Ciocanelele de pui se pun la fiert cu 1,5 l de apa si o lingurita de sare, se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Ficatei cu mamaliguta