Amestecati boia cu sare, piper si turmeric si asezonati bine coquelet-ul (inclusiv in interior);
Taiati ceapa verde, usturoiul, salota si salvia marunt;
Caliti cele 2 tipuri de ceapa in o lingura de ulei de masline;
Cand ceapa a devenit aproape translucida adaugati usturoiul si salvia;
Asezonati cu sare si piper daca este cazul;
Stingeti cu vin alb;
Puneti aceasta compozitie atat pe coquelet cat si in interiorul sau;
Topiti untul intr-o craticioara la foc mediu si adaugati faina;
Prajiti-o putin si peste aceasta adaugati treptat stock-ul de pui, amestecand constant cu un tel;
Dupa ce-ati incorporat stock-ul de pui amestecati pana ce compozitia da semne ca se ingroasa;
Adaugati apoi smantana de gatit sau laptele de cocos si continuati sa amestecati cu telul;
Asezonati cu sare si piper daca este cazul;
Luati de pe foc cand are o consistenta cremoasa, amestecand pentru cca 2 min “la rece” (craticioara este inca fierbinte si riscati ca sosul sa faca cocoloase sau sa se taie);
Puneti coquelet-ul intr-un vas de ceramica termorezistenta, adaugati sosul pe deasupra si introduceti-l in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru cca 45 min;
Scoateti-l din cuptor si serviti-l cald;
Pofta buna !
Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...
Negresa pufoasa de postCeapa si ardeiul tocate, morcovul, telina si pastarnacul date pe razatoarea cu ochiuri mari se pun la calit in ulei,
Bors de dovlecei cu stevieDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii