autor:

Bucatar-sef

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Pui (coquelet) cu sos Veloute (reinterpretat)

Autor: Bucatar-sef (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bucatar-sef (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iulie 2015

Ingrediente
Coquelet &ndash 1 buc (250 g), Supa de legume concentrata &ndash cca 300 ml, Smantana de gatit / lapte de cocos &ndash 150 ml, Faina &ndash cca 2 linguri, Ulei de masline &ndash 2 linguri, Unt &ndash 60 g, Ceapa verde &ndash 1 legatura, Salote / ceapa rosie &ndash 2 buc, Razatura de lime &ndash 1 lingurita, Ghimbir ras &ndash 1 varf de cutit, Vin alb &ndash 40 ml, Salvie proaspata &ndash 1 frunza, Usturoi &ndash 3 catei, Turmeric &ndash ½ lingurita, Boia dulce &ndash 1 lingurita, Sare si piper &ndash dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Amestecati boia cu sare, piper si turmeric si asezonati bine coquelet-ul (inclusiv in interior);

Taiati ceapa verde, usturoiul, salota si salvia marunt;

Caliti cele 2 tipuri de ceapa in o lingura de ulei de masline;

Cand ceapa a devenit aproape translucida adaugati usturoiul si salvia;

Asezonati cu sare si piper daca este cazul;

Stingeti cu vin alb;

Puneti aceasta compozitie atat pe coquelet cat si in interiorul sau;

Topiti untul intr-o craticioara la foc mediu si adaugati faina;

Prajiti-o putin si peste aceasta adaugati treptat stock-ul de pui, amestecand constant cu un tel;

Dupa ce-ati incorporat stock-ul de pui amestecati pana ce compozitia da semne ca se ingroasa;

Adaugati apoi smantana de gatit sau laptele de cocos si continuati sa amestecati cu telul;

Asezonati cu sare si piper daca este cazul;

Luati de pe foc cand are o consistenta cremoasa, amestecand pentru cca 2 min “la rece” (craticioara este inca fierbinte si riscati ca sosul sa faca cocoloase sau sa se taie);

Puneti coquelet-ul intr-un vas de ceramica termorezistenta, adaugati sosul pe deasupra si introduceti-l in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru cca 45 min;

Scoateti-l din cuptor si serviti-l cald;

Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui (coquelet) cu sos Veloute (reinterpretat)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tochitura

Tochitura

Se taie carnea de porc cubulete si se caleste in f putin ulei, apoi se toarna apa, jumatate de cana,

7 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita de cartofi cu pui

Tocanita de cartofi cu pui

Se spala pulpele le taiem pe jumatate apoi le punem la fiert intr-o oala cu apa si sare,cind au dat

49 voturi    18 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Coquelet &ndash 1 buc (250 g)
  • Supa de legume concentrata &ndash cca 300 ml
  • Smantana de gatit / lapte de cocos &ndash 150 ml
  • Faina &ndash cca 2 linguri
  • Ulei de masline &ndash 2 linguri
  • Unt &ndash 60 g
  • Ceapa verde &ndash 1 legatura
  • Salote / ceapa rosie &ndash 2 buc
  • Razatura de lime &ndash 1 lingurita
  • Ghimbir ras &ndash 1 varf de cutit
  • Vin alb &ndash 40 ml
  • Salvie proaspata &ndash 1 frunza
  • Usturoi &ndash 3 catei
  • Turmeric &ndash ½ lingurita
  • Boia dulce &ndash 1 lingurita
  • Sare si piper &ndash dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Bucatar-sef
Paste cu sparanghel, mazăre și sos de unt cu lămâie

Paste cu sparanghel, mazăre și sos de unt cu lămâie

Am pus cratițele cu apa pe foc mediu spre mare. Cand a inceput sa fiarba apa in cratița mica, pentru

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Supa de rosii acrita cu fresh de portocale

Supa de rosii acrita cu fresh de portocale

Spalati si curatati telina, morcovii si pastarnacul; Taiati-le cuburi potrivite si puneti-le la

1 vot    0 comentarii
50 min
Supe de legume
Souffle cu afine, pepene galben si banana

Souffle cu afine, pepene galben si banana

Amestecati laptele cu smantana si incalziti-le pe foc ; Separati galbenusurile de albusuri; Intr-un

1 vot    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de praz cu limba si masline Mancare de praz cu limba si masline

Se fierbe separat limba și se curata de piele cu atentie. Intr-o cratiță se pune ceapă tocata cu 2 linguri de ulei si putina apa.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Varza noua calita cu coasta afumata