Pui (coquelet) cu sos Veloute (reinterpretat)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Pui (coquelet) cu sos Veloute	(reinterpretat)

Ingrediente

  • Coquelet – 1 buc (250 g)
  • Supa de legume concentrata – cca 300 ml
  • Smantana de gatit / lapte de cocos – 150 ml
  • Faina – cca 2 linguri
  • Ulei de masline – 2 linguri
  • Unt – 60 g
  • Ceapa verde – 1 legatura
  • Salote / ceapa rosie – 2 buc
  • Razatura de lime – 1 lingurita
  • Ghimbir ras – 1 varf de cutit
  • Vin alb – 40 ml
  • Salvie proaspata – 1 frunza
  • Usturoi – 3 catei
  • Turmeric – ½ lingurita
  • Boia dulce – 1 lingurita
  • Sare si piper – dupa gust

Mod de preparare

Amestecati boia cu sare, piper si turmeric si asezonati bine coquelet-ul (inclusiv in interior);

Taiati ceapa verde, usturoiul, salota si salvia marunt;

Caliti cele 2 tipuri de ceapa in o lingura de ulei de masline;

Cand ceapa a devenit aproape translucida adaugati usturoiul si salvia;

Asezonati cu sare si piper daca este cazul;

Stingeti cu vin alb;

Puneti aceasta compozitie atat pe coquelet cat si in interiorul sau;

Topiti untul intr-o craticioara la foc mediu si adaugati faina;

Prajiti-o putin si peste aceasta adaugati treptat stock-ul de pui, amestecand constant cu un tel;

Dupa ce-ati incorporat stock-ul de pui amestecati pana ce compozitia da semne ca se ingroasa;

Adaugati apoi smantana de gatit sau laptele de cocos si continuati sa amestecati cu telul;

Asezonati cu sare si piper daca este cazul;

Luati de pe foc cand are o consistenta cremoasa, amestecand pentru cca 2 min “la rece” (craticioara este inca fierbinte si riscati ca sosul sa faca cocoloase sau sa se taie);

Puneti coquelet-ul intr-un vas de ceramica termorezistenta, adaugati sosul pe deasupra si introduceti-l in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru cca 45 min;

Scoateti-l din cuptor si serviti-l cald;

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise