autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

pui cu alune

Autor: sergiu-stefan gherasim (Maestru bucatar)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sergiu-stefan gherasim (Maestru bucatar)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Ingrediente
piept pui-200-300gr/ alune-75-90gr / pasta ardei iute-5-10gr / vin alb-10-20ml / sare-2-5gr / piper alb-2gr / amidon-50gr / ceapa verde 50gr

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

10 voturi

Mod de preparare

pieptul de pui dezosat si depieliat, se dezgheata,se spala,se taie cuburi si se face sotte.Sotte=(pieptul tait cuburi se amesteca cu amidon si ou si se prajeste nu prea mult in baie de ulei).Alunele se prajesc se decojesc(fara sare).Pieptul de pui sotte se trage in baie de ulei incins pana aproape de rumenire apoi se scoate intr-o sita.Sosul= in tigaie fara ulei- pasta de ardei iute(o jumatate de lingurita)2linguri de vin alb; jumatate de cana cu o supa (apa cu delikat)sare si piper alb dupa gust si un varf de lingurita de zahar. Cand fierbe se leaga cu amidon dizolvat cu apa rece Dupa ce sosul e legat se adauga puiul sotte din sita si alunele prajite decojite nesarate.Se adauga si o picatura(doar o picatura) daca este de ulei de susan si cuburi mici de ceapa verde.Se serveste calda.Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "pui cu alune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu alune

Pulpe de pui cu alune

Carnea de pui se curata , se spala , se lasa la scurs si apoi se condimenteaza dupa gust cu sare

4 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu alune si patrunjel

Piept de pui cu alune si patrunjel

Luam, bucata de piept, dezosata si fara piele, ii facem un buzunar, cu un cutit ascutit, o saram

7 voturi    8 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

10 voturi

Ingrediente

  • piept pui-200-300gr/ alune-75-90gr / pasta ardei iute-5-10gr / vin alb-10-20ml / sare-2-5gr / piper alb-2gr / amidon-50gr / ceapa verde 50gr

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Chilli con carne