Reteta postata pe: 14 aprilie 2005
Ingrediente
piept pui-200-300gr/ alune-75-90gr / pasta ardei iute-5-10gr / vin alb-10-20ml / sare-2-5gr / piper alb-2gr / amidon-50gr / ceapa verde 50gr
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
Mod de preparare
pieptul de pui dezosat si depieliat, se dezgheata,se spala,se taie cuburi si se face sotte.Sotte=(pieptul tait cuburi se amesteca cu amidon si ou si se prajeste nu prea mult in baie de ulei).Alunele se prajesc se decojesc(fara sare).Pieptul de pui sotte se trage in baie de ulei incins pana aproape de rumenire apoi se scoate intr-o sita.Sosul= in tigaie fara ulei- pasta de ardei iute(o jumatate de lingurita)2linguri de vin alb; jumatate de cana cu o supa (apa cu delikat)sare si piper alb dupa gust si un varf de lingurita de zahar. Cand fierbe se leaga cu amidon dizolvat cu apa rece Dupa ce sosul e legat se adauga puiul sotte din sita si alunele prajite decojite nesarate.Se adauga si o picatura(doar o picatura) daca este de ulei de susan si cuburi mici de ceapa verde.Se serveste calda.Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "pui cu alune" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Carnea de pui se curata , se spala , se lasa la scurs si apoi se condimenteaza dupa gust cu sare
4 voturi
2 comentarii
45 min
Intr-o tigaie de teflon sau wok se incinge uleiul si se prajeste pieptul de pui timp de cateva minute
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate