autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

pui cu alune

Autor: sergiu-stefan gherasim (Maestru bucatar)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sergiu-stefan gherasim (Maestru bucatar)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Ingrediente
piept pui-200-300gr/ alune-75-90gr / pasta ardei iute-5-10gr / vin alb-10-20ml / sare-2-5gr / piper alb-2gr / amidon-50gr / ceapa verde 50gr

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

10 voturi

Mod de preparare

pieptul de pui dezosat si depieliat, se dezgheata,se spala,se taie cuburi si se face sotte.Sotte=(pieptul tait cuburi se amesteca cu amidon si ou si se prajeste nu prea mult in baie de ulei).Alunele se prajesc se decojesc(fara sare).Pieptul de pui sotte se trage in baie de ulei incins pana aproape de rumenire apoi se scoate intr-o sita.Sosul= in tigaie fara ulei- pasta de ardei iute(o jumatate de lingurita)2linguri de vin alb; jumatate de cana cu o supa (apa cu delikat)sare si piper alb dupa gust si un varf de lingurita de zahar. Cand fierbe se leaga cu amidon dizolvat cu apa rece Dupa ce sosul e legat se adauga puiul sotte din sita si alunele prajite decojite nesarate.Se adauga si o picatura(doar o picatura) daca este de ulei de susan si cuburi mici de ceapa verde.Se serveste calda.Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "pui cu alune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rulada de pui in crusta de alune

Rulada de pui in crusta de alune

Desfac peptul de pui, sa obtin o foaie dreptunghiulara. Bat pieptul de pui pana obtin o foaie subtire

140 voturi    36 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

10 voturi

Ingrediente

  • piept pui-200-300gr/ alune-75-90gr / pasta ardei iute-5-10gr / vin alb-10-20ml / sare-2-5gr / piper alb-2gr / amidon-50gr / ceapa verde 50gr

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Ragu de carne pe mamaliguta Ragu de carne pe mamaliguta

Intai punem o cratita larga la incalzit cu putin ulei si cand uleiul este cald, adaugam treptat ceapa, morcovul si ardeiul iute, dupa

1 vot    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Sarmale cu varza proaspata(la pachet)