autor:

» » Mancaruri cu carne

pui cu alune

Autor: sergiu-stefan gherasim (Maestru bucatar)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sergiu-stefan gherasim (Maestru bucatar)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Ingrediente
piept pui-200-300gr/ alune-75-90gr / pasta ardei iute-5-10gr / vin alb-10-20ml / sare-2-5gr / piper alb-2gr / amidon-50gr / ceapa verde 50gr

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

10 voturi

Mod de preparare

pieptul de pui dezosat si depieliat, se dezgheata,se spala,se taie cuburi si se face sotte.Sotte=(pieptul tait cuburi se amesteca cu amidon si ou si se prajeste nu prea mult in baie de ulei).Alunele se prajesc se decojesc(fara sare).Pieptul de pui sotte se trage in baie de ulei incins pana aproape de rumenire apoi se scoate intr-o sita.Sosul= in tigaie fara ulei- pasta de ardei iute(o jumatate de lingurita)2linguri de vin alb; jumatate de cana cu o supa (apa cu delikat)sare si piper alb dupa gust si un varf de lingurita de zahar. Cand fierbe se leaga cu amidon dizolvat cu apa rece Dupa ce sosul e legat se adauga puiul sotte din sita si alunele prajite decojite nesarate.Se adauga si o picatura(doar o picatura) daca este de ulei de susan si cuburi mici de ceapa verde.Se serveste calda.Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "pui cu alune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu alune

Pulpe de pui cu alune

Carnea de pui se curata , se spala , se lasa la scurs si apoi se condimenteaza dupa gust cu sare

4 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Pui cu alune si garnitura de orez

Pui cu alune si garnitura de orez

Intr-o tigaie de teflon sau wok se incinge uleiul si se prajeste pieptul de pui timp de cateva minute

5 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

10 voturi

Ingrediente

  • piept pui-200-300gr/ alune-75-90gr / pasta ardei iute-5-10gr / vin alb-10-20ml / sare-2-5gr / piper alb-2gr / amidon-50gr / ceapa verde 50gr

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu orez si cartofi la cuptor