autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

PUI CU ALUNE SI LAMAIE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iunie 2008

Ingrediente
2 piepti de pui, si fara pielita,, 4 linguri unt,, 2 lingurite ulei de masline,, 2 catei de usturoi,, 1/4 cana alune sau fistic,, sucul de la 2 lamai,, 1/4 lingurita piper,, 1/4 lingurita coaja rasa de lamaie,, condimente pentru carne de pui

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1 Se taie pieptii de pui in felii subtiri.
2.Intr-o tigaie mare se pun untul si uleiul si,cand s-au incins, se adauga cateii de usturoi taiati in jumatate.Cand incepe sa se rumeneasca, se scoate usturoiul, se pune carnea,care in prealabil a fost condimentata cu piper si condimente pentru carne de pui, si se rumeneste cca. 10 minute.Se scot feliile de carne si se tin la cald.
3.In sosul din tigaie se adauga alunele taiate marunt, sucul de la o lamaie,coaja rasa de lamaie si piperul,2 linguri de unt si apoi, feliile de carne.Se lasa sa dea 1-2 clocote impreuna, apoi, preparatul se pune pe un platou si se stoarce deasupra restul de suc de lamaie.
4.Se serveste cu diverse garnituri:orez, cartofi , taietei lati sau legume.
Daca ti-a placut reteta noastra "PUI CU ALUNE SI LAMAIE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ficatei cu mamaliguta

Ficatei cu mamaliguta

Se caleste ceapa in putin ulei, pana devine transparenta, dupa care se adauga ficateii. Se mai adauga

4 voturi    12 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de varza

Sarmalute in foi de varza

Ceapa tocata marunt se caleste in ulei la foc mic cu mare atentie pana devine moale si facuta. In

28 voturi    6 comentarii
4h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 2 piepti de pui, si fara pielita,
  • 4 linguri unt,
  • 2 lingurite ulei de masline,
  • 2 catei de usturoi,
  • 1/4 cana alune sau fistic,
  • sucul de la 2 lamai,
  • 1/4 lingurita piper,
  • 1/4 lingurita coaja rasa de lamaie,
  • condimente pentru carne de pui

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
MUSCHI DE VACA IN STIL TERYIAKI