autor:

Stefana

» » Mancaruri cu carne

Pui cu ardei copti si smantana

Autor: Stefana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Stefana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 mai 2010

Ingrediente
6 aripioare de pui, 1.5 kg de ardei gras si gogosari copti, 3 linguri smantana, 1-2 linguri faina, Sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

45 voturi

Mod de preparare

Spalam aripioarele, le taiem varfurile si le punem la prajit cu putin ulei. Presaram putina sare.
Coacem ardeii si gogosarii, ii curatam si ii taiem felii de 1 cm. Putem pune si ardei copti de la congelator (eu asa am folosit).
Dupa ce aripioarele sunt prajite le scoatem si punem in tigaie ardeii, pe care Ii calim putin.
Tips: Pentru a lega sosul si a pune mai putina faina am folosit morcovul si ceapa ramase de la supa pe care le-am pasat bine.
Se adauga morcovul pasat, smantana si 1 lingurita de faina. Se amesteca totul, se lasa se se lege, se adauga aripioarele si apoi se mai lasa 5 minute la foc mic. Se adauga sare daca mai este nevoie si piper.
Se serveste cu mamaliguta calda.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ardei copti si smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ardei copti cu piept de pui si smantana

Ardei copti cu piept de pui si smantana

Ardeii grasi se coc, se curata de coaja si se lasa cu cotor. 2 cepe potrivite, le-am taiat marunt

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

"Mansaf"- mancarea nationala a Iordaniei

Se incepe cu “ jameedul”; cu o seara inainte se sparg bulgarii de iaurt si se lasa la inmuiat

13 voturi    13 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Stefana

    Stefana (Chef de cuisine) , 04 iulie 2011

    Corect este 0.5 kg de ardei gras si gogosari copti. Scuze!!!!

  • Fara foto

    Ioana , 06 iulie 2010

    La cat de bine arata, cu siguranta si gustul e la fel de bun.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Tare bun!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Yammi-yammi ce buna eeeeee.....!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Foarte bun!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Arata super bine...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

45 voturi

Ingrediente

  • 6 aripioare de pui
  • 1.5 kg de ardei gras si gogosari copti
  • 3 linguri smantana
  • 1-2 linguri faina
  • Sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Stefana
Mancare de urzici

Mancare de urzici

Se aleg urzicile si se spala f bine. Se pune ceapa taiata marunt la calit, apoi se adauga si morcovul

40 voturi    5 comentarii
40 min
Retete de post
Ciorba de mazare si cartofi

Ciorba de mazare si cartofi

Ceapa, morcovul, patrunjelul si pastarnacul se toaca si se calesc putin in ulei, apoi se adauga o

51 voturi    6 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cus-cus cu ciuperci

Cus-cus cu ciuperci

Se taie ceapa pestisori, ardeiul fideluta, ciupercutele in sferturi si se pun la calit. Se adauga

38 voturi    2 comentarii
50 min
Paste si pizza

Stefana (Chef de cuisine)

Corect este 0.5 kg de ardei gras si gogosari copti. Scuze!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Pulpa de pui umpluta cu spanac