autor:

» » Mancaruri cu carne

Pui cu ardei gras si masline

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-5 persoane): 1 pui de 1,5 kg taiat bucati, , 125 g slaninuta afumata (taiata fasii), , 4 rosii, , 2 ardei grasi, , 2 cepe, , 4 catei de usturoi, , o jumatate de lamaie, , 80 g masline verzi, , 80 g masline negre, , o frunza de dafin, , 4 linguri ulei de masline, , sare, , piper, , 1 lingurita sofran (pulbere) diluat in 150 ml apa.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

3 voturi

Mod de preparare

Rosiile spalate se taie in patru, la fel si ardeii curatati de nervuri si seminte. Ceapa se curata si se taie rondele. Se inmoaie maslinele verzi in apa clocotita in care s-a turnat zeama de la o jumatate de lamaie si se lasa trei minute, dupa care se scurg. Intr-o cratita, se rumenesc rondelele de ceapa - circa 5 minute - in uleiul bine incins, apoi se scot si se pun la prajit fasiile de slaninuta. Se pun in cratita bucatile de pui, ceapa rumenita si slaninuta. Se adauga rosiile, ardeii, cateii de usturoi (curatati) si foaia de dafin. Deasupra se toarna sofranul diluat in apa, se sareaza, se pipereaza si se lasa sa fiarba la foc potrivit 30 de minute. Se incorporeaza maslinele verzi (scurse) si maslinele negre si se lasa sa mijoteasca inca 10 minute. Puiul astfel preparat se serveste cald, cu o garnitura de paste
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ardei gras si masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-5 persoane): 1 pui de 1,5 kg taiat bucati
  • 125 g slaninuta afumata (taiata fasii)
  • 4 rosii
  • 2 ardei grasi
  • 2 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • o jumatate de lamaie
  • 80 g masline verzi
  • 80 g masline negre
  • o frunza de dafin
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita sofran (pulbere) diluat in 150 ml apa.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pui Jakob