autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui cu ardei gras si masline

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-5 persoane): 1 pui de 1,5 kg taiat bucati, , 125 g slaninuta afumata (taiata fasii), , 4 rosii, , 2 ardei grasi, , 2 cepe, , 4 catei de usturoi, , o jumatate de lamaie, , 80 g masline verzi, , 80 g masline negre, , o frunza de dafin, , 4 linguri ulei de masline, , sare, , piper, , 1 lingurita sofran (pulbere) diluat in 150 ml apa.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

3 voturi

Mod de preparare

Rosiile spalate se taie in patru, la fel si ardeii curatati de nervuri si seminte. Ceapa se curata si se taie rondele. Se inmoaie maslinele verzi in apa clocotita in care s-a turnat zeama de la o jumatate de lamaie si se lasa trei minute, dupa care se scurg. Intr-o cratita, se rumenesc rondelele de ceapa - circa 5 minute - in uleiul bine incins, apoi se scot si se pun la prajit fasiile de slaninuta. Se pun in cratita bucatile de pui, ceapa rumenita si slaninuta. Se adauga rosiile, ardeii, cateii de usturoi (curatati) si foaia de dafin. Deasupra se toarna sofranul diluat in apa, se sareaza, se pipereaza si se lasa sa fiarba la foc potrivit 30 de minute. Se incorporeaza maslinele verzi (scurse) si maslinele negre si se lasa sa mijoteasca inca 10 minute. Puiul astfel preparat se serveste cald, cu o garnitura de paste
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ardei gras si masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui dezosat cu umplutura de ciuperci si mazare

Pui dezosat cu umplutura de ciuperci si mazare

Se pregateste puiul dezosindu-l noi sau macelarul cind il cumparam. Trebuie sa cintareasca dezosat

4 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu miere si bucuioc

Pulpe de pui cu miere si bucuioc

Pulpele se spala si se ung cu o pensula cu miere. Se condimenteaza cu sare, piper si boia si se presara

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-5 persoane): 1 pui de 1,5 kg taiat bucati
  • 125 g slaninuta afumata (taiata fasii)
  • 4 rosii
  • 2 ardei grasi
  • 2 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • o jumatate de lamaie
  • 80 g masline verzi
  • 80 g masline negre
  • o frunza de dafin
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita sofran (pulbere) diluat in 150 ml apa.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
MANCARE DE PAISTAI CU ARIPIOARE DE PUI