autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui cu ardei gras si masline

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-5 persoane): 1 pui de 1,5 kg taiat bucati, , 125 g slaninuta afumata (taiata fasii), , 4 rosii, , 2 ardei grasi, , 2 cepe, , 4 catei de usturoi, , o jumatate de lamaie, , 80 g masline verzi, , 80 g masline negre, , o frunza de dafin, , 4 linguri ulei de masline, , sare, , piper, , 1 lingurita sofran (pulbere) diluat in 150 ml apa.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

3 voturi

Mod de preparare

Rosiile spalate se taie in patru, la fel si ardeii curatati de nervuri si seminte. Ceapa se curata si se taie rondele. Se inmoaie maslinele verzi in apa clocotita in care s-a turnat zeama de la o jumatate de lamaie si se lasa trei minute, dupa care se scurg. Intr-o cratita, se rumenesc rondelele de ceapa - circa 5 minute - in uleiul bine incins, apoi se scot si se pun la prajit fasiile de slaninuta. Se pun in cratita bucatile de pui, ceapa rumenita si slaninuta. Se adauga rosiile, ardeii, cateii de usturoi (curatati) si foaia de dafin. Deasupra se toarna sofranul diluat in apa, se sareaza, se pipereaza si se lasa sa fiarba la foc potrivit 30 de minute. Se incorporeaza maslinele verzi (scurse) si maslinele negre si se lasa sa mijoteasca inca 10 minute. Puiul astfel preparat se serveste cald, cu o garnitura de paste
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ardei gras si masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Muschi umplut

Muschi umplut

Se curata muschiul de pielite si se despica pe lungime fara sa separam bucatile. Se bate cu ciocanul

6 voturi    5 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Gulas cu afumatura si cartofi

Gulas cu afumatura si cartofi

Spalam bucatile de gulas si costita, le tamponam cu un servetel. Curatam ceapa, o tocam, morcovul

6 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-5 persoane): 1 pui de 1,5 kg taiat bucati
  • 125 g slaninuta afumata (taiata fasii)
  • 4 rosii
  • 2 ardei grasi
  • 2 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • o jumatate de lamaie
  • 80 g masline verzi
  • 80 g masline negre
  • o frunza de dafin
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita sofran (pulbere) diluat in 150 ml apa.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Ficat de porc in sos de smantana