autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui cu ardei kapia si menta

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
1 pui de marime potrivita, taiat bucati, 1 kg ardei kapia, 4 cepe, tocate fin, ½ lingurita de oregano, 1 legatura menta, ¾ ceasca ulei de masline, ½ ceasca vin alb, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se spala ardeii si se pun pe gratarulcuptorului, lasându-se sa se coaca 25-30de minute la 180°C.
2. Se scot ardeii din cuptor, se pun intr-o farfurie mare si se acopera cu o folie transparenta (se umfla si se cojesc mai usor).
3. Se cojesc ardeii, si se scot semintelesi se pun deoparte pe masa.
4. Se infierbânta uleiul de masline intr-o cratita de teflon si se caleste ceapa, amestecând din când in când cu o lingura de lemn. Se adauga bucatile de pui si se rumenesc pe ambele parti. Se toarna vinul peste pui, se adauga sare si piper si o ceasca si jumatate de apa, se pune capacul si se lase sa fiarba inabusit 35-40 de minute.
5. Cand puiul e facut se da la o parte de pe foc, se adauga oregano, o lingura de menta tocata fin si se amesteca. Continutul cratitei (carnea si sosul) se rastoarna intr-un vas de sticla rezistenta la caldura si se amesteca cu jumatate din ardei. Deasupra se pune un strat din ardeii ramasi. Se pune capacul si se baga in cuptorul incalzit dinainte. Se lasa 25-30 de minute.
6. Se ia capacul si se lasa ardeii sa se rumeneasca 6-7 minute. Puiul se serveste fierbinte sau la temperatura camerei presarat cu menta proaspata
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ardei kapia si menta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Soté de pui in sos de bere

Soté de pui in sos de bere

Initial am vrut sa prepar aceasta mancare cu piept de curcan, dar cum socoteala din gand nu se potriveste

2 voturi    6 comentarii
25 min
Mancaruri cu carne
Tocanita poloneza

Tocanita poloneza

Ceapa se curata, se taie marunt si se prejeste in putin ulei. Punem apoi 2 cani de apa peste ceapa

13 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 pui de marime potrivita
  • taiat bucati
  • 1 kg ardei kapia
  • 4 cepe
  • tocate fin
  • ½ lingurita de oregano
  • 1 legatura menta
  • ¾ ceasca ulei de masline
  • ½ ceasca vin alb
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Taci si inghite Taci si inghite

Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive
Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru, se bate un pic cu ciocănelul de şniţele, apoi se taie

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Rulada de curcan