autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui cu ardei kapia si menta

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
1 pui de marime potrivita, taiat bucati, 1 kg ardei kapia, 4 cepe, tocate fin, ½ lingurita de oregano, 1 legatura menta, ¾ ceasca ulei de masline, ½ ceasca vin alb, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se spala ardeii si se pun pe gratarulcuptorului, lasându-se sa se coaca 25-30de minute la 180°C.
2. Se scot ardeii din cuptor, se pun intr-o farfurie mare si se acopera cu o folie transparenta (se umfla si se cojesc mai usor).
3. Se cojesc ardeii, si se scot semintelesi se pun deoparte pe masa.
4. Se infierbânta uleiul de masline intr-o cratita de teflon si se caleste ceapa, amestecând din când in când cu o lingura de lemn. Se adauga bucatile de pui si se rumenesc pe ambele parti. Se toarna vinul peste pui, se adauga sare si piper si o ceasca si jumatate de apa, se pune capacul si se lase sa fiarba inabusit 35-40 de minute.
5. Cand puiul e facut se da la o parte de pe foc, se adauga oregano, o lingura de menta tocata fin si se amesteca. Continutul cratitei (carnea si sosul) se rastoarna intr-un vas de sticla rezistenta la caldura si se amesteca cu jumatate din ardei. Deasupra se pune un strat din ardeii ramasi. Se pune capacul si se baga in cuptorul incalzit dinainte. Se lasa 25-30 de minute.
6. Se ia capacul si se lasa ardeii sa se rumeneasca 6-7 minute. Puiul se serveste fierbinte sau la temperatura camerei presarat cu menta proaspata
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ardei kapia si menta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Vanata impanata cu carne tocata

Vanata impanata cu carne tocata

Se taie ceapa fin si se pune la calit impreuna cu carnea tocata, usturoiul zdrobit, cimbru si un

19 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Spezzatino (Tocanita) siciliana pe pat de orez.

Spezzatino (Tocanita) siciliana pe pat de orez.

Se taie carnea in bucati mai marisoare, se pune la rumenit, la foc mare, in uleiul incins si untul

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 pui de marime potrivita
  • taiat bucati
  • 1 kg ardei kapia
  • 4 cepe
  • tocate fin
  • ½ lingurita de oregano
  • 1 legatura menta
  • ¾ ceasca ulei de masline
  • ½ ceasca vin alb
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Mazare cu carnati