autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui cu ardei kapia si menta

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
1 pui de marime potrivita, taiat bucati, 1 kg ardei kapia, 4 cepe, tocate fin, ½ lingurita de oregano, 1 legatura menta, ¾ ceasca ulei de masline, ½ ceasca vin alb, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se spala ardeii si se pun pe gratarulcuptorului, lasându-se sa se coaca 25-30de minute la 180°C.
2. Se scot ardeii din cuptor, se pun intr-o farfurie mare si se acopera cu o folie transparenta (se umfla si se cojesc mai usor).
3. Se cojesc ardeii, si se scot semintelesi se pun deoparte pe masa.
4. Se infierbânta uleiul de masline intr-o cratita de teflon si se caleste ceapa, amestecând din când in când cu o lingura de lemn. Se adauga bucatile de pui si se rumenesc pe ambele parti. Se toarna vinul peste pui, se adauga sare si piper si o ceasca si jumatate de apa, se pune capacul si se lase sa fiarba inabusit 35-40 de minute.
5. Cand puiul e facut se da la o parte de pe foc, se adauga oregano, o lingura de menta tocata fin si se amesteca. Continutul cratitei (carnea si sosul) se rastoarna intr-un vas de sticla rezistenta la caldura si se amesteca cu jumatate din ardei. Deasupra se pune un strat din ardeii ramasi. Se pune capacul si se baga in cuptorul incalzit dinainte. Se lasa 25-30 de minute.
6. Se ia capacul si se lasa ardeii sa se rumeneasca 6-7 minute. Puiul se serveste fierbinte sau la temperatura camerei presarat cu menta proaspata
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ardei kapia si menta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpa de curcan in sos alb

Pulpa de curcan in sos alb

Punem pulpa la rumenit in ulei si unt. Dupa care adaugam ciupercile, morcovul si ceapa taiate in

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Iahnie de Fasole cu Ciolan Afumat

Iahnie de Fasole cu Ciolan Afumat

Fasolea se alege si se pune la inmuiat de cu seara, a doua zi se va pune la fiert la foc potrivit

95 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 pui de marime potrivita
  • taiat bucati
  • 1 kg ardei kapia
  • 4 cepe
  • tocate fin
  • ½ lingurita de oregano
  • 1 legatura menta
  • ¾ ceasca ulei de masline
  • ½ ceasca vin alb
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Sferturi de pasare cu couscus