autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Pui cu baghete de dovlecei

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iunie 2009

Ingrediente
700 g carne de pui (ciocanele, aripi, pulpe, piept), 2 dovlecei tineri, 1 morcov, 1 lingura ketchup de rosii si ardei rosu, 1 cub concentrat de pui sau ciuperci (optional), 2 linguri faina, 1 cescuta (30 ml) lapte, 100 ml ulei, 1/2 ardei rosu, cateva fire de patrunjel, 4-5 catei de usturoi, sare, piper, condimente pentru carne de pui

Dificultate: Medie Timp: 45 min

10 voturi

Mod de preparare

Carnea de pui spalata, stearsa si portionata se condimenteaza si se pune la prajit intr-o craticioara cu 30 ml ulei incins. Se intoarce pe toate partile pana prinde o crusta usoara si se adauga cateii de usturoi si morcovul taiati feliute subtiri. Se adauga lingurita de ketchup, sare, piper si 200 ml apa si se lasa sa fiarba cu capac la foc mic 30 minute.
Dovleceii se taie baghete subtiri, se pun intr-o oala mai inalta, se pudreaza cu faina si se salta de cateva ori oala ca sa se imbrace bine in faina. Apoi stropiti-i cu laptele si saltati din nou de cateva ori oala, eventual acoperita cu capac.
Intr-o tigaie antiaderenta puneti restul de ulei la incins si prajiti dovleceii, avand grija sa nu fie lipiti unii de altii. Dupa 2 minute ii intoarceti cu o spatula, cand sunt gata ii scoateti pe hartie absorbanta si ii pudrati cu putina sare si piper.
Pe un platou asezati carnea de pui, sosul in care a fiert si dovleceii. Garnisiti cu frunzulite de verdeata si fasiute de ardei gras.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu baghete de dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpa de porc impanata

Pulpa de porc impanata

Bucata de pulpa de porc,se spala bine ,se usuca cu un servet de bucatarie, apoi se condimenteaza

10 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Costite afumate cu varza calita si cartofi aurii

Costite afumate cu varza calita si cartofi aurii

Incepem cu costita: se spala se cresteaza pe langa os, se aseaza intro tava pt cuptor, se piperaza,

8 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 august 2009

    Sunt foarte buni. Fac de multe ori pui cu diferite garnituri.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

    Imi place cum arata.Am sa incerc si eu acest meniu cat de curand.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

10 voturi

Ingrediente

  • 700 g carne de pui (ciocanele
  • aripi
  • pulpe
  • piept)
  • 2 dovlecei tineri
  • 1 morcov
  • 1 lingura ketchup de rosii si ardei rosu
  • 1 cub concentrat de pui sau ciuperci (optional)
  • 2 linguri faina
  • 1 cescuta (30 ml) lapte
  • 100 ml ulei
  • 1/2 ardei rosu
  • cateva fire de patrunjel
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • condimente pentru carne de pui

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Doina Varga (Chef de cuisine)

Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Piftie curcan