autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui cu bame

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 18 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 18 aprilie 2005

Ingrediente
8 pulpe de pui (750 g), 2 linguri unt topit, 2 catei de usturoi zdrobiti, 60 ml ulei de masline, 2 cepe mari taiate rondele, 1 conserva rosii decojite (circa 450 g), 1/4 lingurita piper macinat, 1 conserva bame (circa 825 g).

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se spala pulpele, se aseaza pe un gratar in tava de aragaz unsa putin, se baga la cuptor, sub grill, si se rumeneste 12 minute la foc potrivit. Se unge din cand in cand cu unt topit si putin usturoi si cand e gata se pune deoparte, la cald. Se-ncinge uleiul intr-o cratita, se prajesc ceapa si restul de usturoi circa 3 minute la foc iute, amestecand intruna, apoi se da focul mai mic si se mai dunstuiesc inca 10 minute, amestecand din timp in timp. Se adauga rosiile si piperul, se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba alte 5 minute. Se incinge cuptorul la 190°C. Se incorporeaza si bamele scurse bine, se fierb si ele - tot cu capac - 10 minute, dupa care se rastoarna intr-o forma rezistenta la foc. Se pun si pulpele de pui peste bame, se baga la cuptor si se lasa 15 minute sa se patrunda. Puiul cu bame se serveste cald, cu paine de casa, masline si branza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu bame" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mancare de bame cu carne de pui

Mancare de bame cu carne de pui

Nu am mai mancat bame de multi ani, de cand n-am mai mers la bunici, la Buzau. Tin minte ca acolo

18 voturi    7 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Bame cu pui la cuptor - specific tarilor arabe

Bame cu pui la cuptor - specific tarilor arabe

Se spala bamele si se usuca; se aseaza intr-un bol si se presara cu ½ lingurita de sare si otetul. Se

12 voturi    17 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 8 pulpe de pui (750 g)
  • 2 linguri unt topit
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 60 ml ulei de masline
  • 2 cepe mari taiate rondele
  • 1 conserva rosii decojite (circa 450 g)
  • 1/4 lingurita piper macinat
  • 1 conserva bame (circa 825 g).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Rata pe varza