Reteta postata pe: 18 aprilie 2005
Ingrediente
8 pulpe de pui (750 g), 2 linguri unt topit, 2 catei de usturoi zdrobiti, 60 ml ulei de masline, 2 cepe mari taiate rondele, 1 conserva rosii decojite (circa 450 g), 1/4 lingurita piper macinat, 1 conserva bame (circa 825 g).
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Se spala pulpele, se aseaza pe un gratar in tava de aragaz unsa putin, se baga la cuptor, sub grill, si se rumeneste 12 minute la foc potrivit. Se unge din cand in cand cu unt topit si putin usturoi si cand e gata se pune deoparte, la cald. Se-ncinge uleiul intr-o cratita, se prajesc ceapa si restul de usturoi circa 3 minute la foc iute, amestecand intruna, apoi se da focul mai mic si se mai dunstuiesc inca 10 minute, amestecand din timp in timp. Se adauga rosiile si piperul, se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba alte 5 minute. Se incinge cuptorul la 190°C. Se incorporeaza si bamele scurse bine, se fierb si ele - tot cu capac - 10 minute, dupa care se rastoarna intr-o forma rezistenta la foc. Se pun si pulpele de pui peste bame, se baga la cuptor si se lasa 15 minute sa se patrunda. Puiul cu bame se serveste cald, cu paine de casa, masline si branza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu bame" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Nu am mai mancat bame de multi ani, de cand n-am mai mers la bunici, la Buzau. Tin minte ca acolo
20 voturi
8 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Se spala bamele si se usuca; se aseaza intr-un bol si se presara cu ½ lingurita de sare si otetul.
Se
12 voturi
17 comentarii
2h 15 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate